miljoen
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit bedrag blijft over van 1 miljoen salaris als de belasting eraf is getrokken

Als je als ondernemer een salaris van 1 miljoen euro voor jezelf weet te verwezenlijken dan kun je je geluk niet op, toch? Maar Nederland zou Nederland niet zijn als de belastingdienst er geen dikke hap uit zou nemen. Hoeveel hou je eigenlijk over van 1 miljoen euro salaris na belastingaftrek? Op TikTok is een filmpje verschenen waarin dit wordt uitgelegd, het resultaat is tenenkrommend.

Dit bedrag hou je over

In het filmpje wordt geen rekening gehouden met belastingschalen, maar we krijgt desondanks een vrij accuraat beeld van de hap dat de belastingdienst uit het miljoen neemt. Met de slogan van de belastingdienst in ons hoofd (leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker) bekeken we het filmpje, en we kregen al snel het gevoel alsof er een bloedzuiger op onze rug zat.

Volgens de video van @thenextgenbusiness hou je aan het einde van de streep het schamele bedrag van €513.627 over. Er gaat dus maar liefst 48,6% naar belastingen. Er gaat €476.565 naar loonbelasting. Ook het socialezekerheidsstelsel kan in dit geval rekenen op een bedrag van €9.808. Dit stelsel wordt door menig ondernemer vervloekt, maar dit is nodig voor ons sociale stelsel, wegennetwerk, onderwijs, etc.

@thenextgenbusiness

Replying to @kxngshanon Living on $1 Million After Taxes in the Netherlands #netherlands #taxes #democrat #republican #salary #thenetherlands #europe

♬ original sound – TNGB | Finance Simplified

Winnaars van de loterij moeten ook inleveren

Denk je dat je miljonair bent na het winnen van een miljoen? Think again. Ook als je de loterij wint dan staat de belastingdienst als een hijgende hond aan de deur. Alles onder een bedrag van €449 is belastingvrij, kom je boven dit bedrag dan mag je inleveren. Dit is niet het geval bij de Staatsloterij, omdat deze eigendom is van de overheid, en dus belastingvrij is.

Als je een miljoen bij de Postcode Loterij wint, dat eigendom is van Novamedia, dan ben je nog geen miljonair. Er gaat maar liefst een kansspelbelasting van €301.000 vanaf. Je houdt dan dus €699.000 over. Dat is nog geen verkeerd bedrag, maar de belastingdienst is dus altijd de grote winnaar. Maar goed, het blijft een luxeprobleem, want het grootste deel van de bevolking kan nog steeds moeilijk rondkomen.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.