Crypto scams nemen toe: zo blijf je criminelen een stap voor 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Crypto scams nemen toe: zo blijf je criminelen een stap voor

De wereld van crypto groeit ongelooflijk snel. Er zijn steeds meer mensen die erin investeren – en vaak ook voor steeds grotere bedragen. Er gaat veel geld om in de wereld van crypto, dus is het zaak om waakzaam te zijn en je investeringen goed te beschermen. Het zou natuurlijk meer dan zonde zijn als iemand er vandoor gaat met uw hard verdiende geld.

Waar moeten we precies voor uitkijken?

Als je werkzaam wilt zijn, is het natuurlijk wel nuttig om te weten waar je op moet letten. Criminele hebben namelijk tal van vindingrijke trucs en andere manieren om jou proberen een hak te zetten. Daarom hebben wij de drie meest voorkomende crypto scams op een rijtje gezet:

1.     Nep-wallets

Je hebt twee soorten wallets: ‘warme’ (Hot) en ‘koude’ (Cold) wallets. Koude wallets zijn fysieke wallets. Je bewaard je cryptomunten op een USB-stick of externe harddrive en laat ze daarop staan. Tenzij een crimineel het fysieke voorwerp steelt, is het in essentie onmogelijk om daarbij te komen. ‘Warme’ wallets zijn virtuele wallets. Hier schuilt het gevaar. Als je namelijk je crypto naar de verkeerde wallet stuurt (omdat je bijvoorbeeld in de maling wordt genomen door een crimineel) is het zo goed als onmogelijk om de cryptomunten uit die wallet terug te krijgen. Dat is natuurlijk balen en niet wat we willen.

Bekijk ook:
Rel rondom stem ChatGPT: Scarlett Johansson stapt naar advocaat

Crypto scams nemen toe: zo blijf je criminelen een stap voor 15

2.     Nep ‘hulpjes’

Wij kunnen ons best voorstellen dat als je niet zo heel erg thuis bent in de wereld van crypto, het verleidelijk kan zijn om een hulplijn in te schakelen, zoals een professionele investeerder of een bureau. Jammer genoeg zijn er ook mensen actief die claimen dat ze je komen helpen, terwijl ze in werkelijkheid je hele wallet leegroven. Zodra je ze eenmaal toegang hebt gegeven tot je munten, is er eigenlijk niets dat je kunt doen om hen tegen te houden als ze besluiten dat ze er met jouw buit vandoor willen.

Om dit soort praktijken te vermijden, gaan we graag naar een platform waarvan we weten dat het goed voor ons is: Immediate Edge is daar het perfecte voorbeeld van. Daar kunt u veilig en snel handelen in de wereld van cryptovaluta, van grote munten zoals Bitcoin en Ethereum, tot misschien minder bekende Altcoins zoals Cardano en TerraUSD. Hun team van experts zorgt voor een veilige website en biedt lucratieve mogelijkheden. Natuurlijk is lid worden van hen geen anti-collusie garantie (of een winstgarantie) maar je zit goed als je lid wordt. Ook voor mensen die niet erg ervaren zijn in de wereld van crypto, is het platform een goede en veilige plek om te beginnen.

Bekijk ook:
Ervaar het gemak van draadloze toegang met de Nuki Smart Lock 4.0 Pro

Crypto scams nemen toe: zo blijf je criminelen een stap voor 16

3.     Malware

Malware maakt je niet alleen kwetsbaar voor crypto scams, maar ook andere soorten fraude. Meestal komt malware op je computer of laptop doordat je op een downloadlink hebt gedrukt die heimelijk ook andere software installeerde, waarmee ze je wachtwoorden en andere persoonlijke informatie kunnen zijn. Als ze dus het wachtwoord weten van je crypto wallet, dan zou het dus kunnen dat ze ermee inloggen en je hele account leegtrekken – en niks dat jij kan doen om ze tegen te houden

Dit zijn slechts een aantal van de vaakst voorkomende vormen van crypto fraude, maar criminelen hebben natuurlijk tal van manier om te liegen en bedriegen (en bedenken tot overmaat van ramp ook telkens nieuwe) dus wees vooral buitengewoon voorzichtig. Mocht een link twijfelachtig lijken of ruik je onraad – ga er dan vooral *niet* op in. Better safe than sorry. Ook zogenaamde goede Samaritanen die beweren enkel je beste belangen te bedienen zijn vaker niet dan wel te vertrouwen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.