weetjes over dieren
Saved Read later
Deel dit bericht

10 weetjes over dieren die je zullen verbazen

De meeste mensen zijn ontzettende dierenvrienden, maar weten waarschijnlijk minder dan zij dachten over het dierenrijk. Deze weetjes over dieren zullen je verbazen. Wist jij deze weetjes over dieren al? Dan mag je jezelf benoemen tot de ultieme dierenkenner!

Weetjes over dieren

 1. Honden werden al vóór Christus als huisdier gehouden
  Het oudst bekende ras van gedomesticeerde honden is de Saluki. Deze werden volgens Guinness World Records in 329 vóór Christus al gehouden als koninklijk huisdier in Egypte. Na hun dood werden ze gemummificeerd zoals dat bij de farao zou gebeuren. Ook zijn er in het huidige Zuid-Irak houtsnijwerken gevonden die sterk lijken op een Saluki. Deze dateren van 7000 vóór Christus, maar of het ook écht om de Saluki gaat is niet bekend.
 2. Potvissen uit het Caribisch gebied hebben een dialect
  Net zoals wij in Nederland verschillende dialecten hebben, hebben potvissen dat schijnbaar ook! Volgens een onderzoek zouden de potvissen uit het Caribisch gebied een ander dialect hebben.
 3. Duiven kunnen tellen
  Van alle weetjes over dieren, hadden we nooit verwacht dat er één tussen zou zitten over rekenen. In 2011 werd er een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat duiven werkelijk kunnen tellen op hetzelfde niveau als een ezel. De Duiven konden negen verschillende plaatjes op volgorde zetten op basis van hoeveel dingen er in het plaatje waren.
 4. Dolfijnen hebben namen voor elkaar
  Het blijkt dus dat dolfijnen gewoon namen voor elkaar hebben. Als zij één van hun soortgenoten roepen, dan gebruiken zij een ander toontje voor het gefluit, afhankelijk van welke dolfijn zij roepen. Het zou toch wat zijn als je jouw dolfijn al jarenlang bij de verkeerde naam roept!
  weetjes over dieren
 5. Rendieren veranderen van oogkleur tijdens de winter
  Normaal gesproken hebben rendieren gouden ogen, maar je moet niet raar staan te kijken als deze tijdens een koude winter ineens blauw zijn! Door de verandering in het licht veranderen de rendieren van oogkleur zodat zij beter kunnen zien.
 6. Een babyvleermuis kan maar liefst 1/3 van zijn moeder zijn gewicht wegen bij de geboorte
  Stel je voor dat jouw baby ineens 25 kilo weegt terwijl hij nog uit jou moet komen! Dat is een flinke bevalling! Wij zouden dan ook voor geen goud willen ruilen met een vleermuis.
 7. Koeien hebben beste vrienden
  Net zoals jij en ik een beste vriend(in) hebben, hebben koeien dat ook. Volgens onderzoek is gebleken dat als de beste vriend(in) van een koe uit de wei wordt gehaald, dat de hartslag van de koe omhoog gaat door stress.
  dieren weetjes
 8. Krokodillen konden heel vroeger galopperen
  Misschien wel een van de engste weetjes over dieren.. Hoewel krokodillen nu nog steeds ontzettend snel kunnen bewegen, konden zij heel vroeger galopperen. Zij konden toen hun benen gebruiken om op dinosaurussen te jagen.
 9. Orka's kunnen met dolfijnen praten
  Wanneer een orka lang genoeg met dolfijnen omgaat, zal hij zijn accent aanpassen aan de dolfijnen. Hierdoor kunnen zij elkaar na verloop van tijd verstaan. Het is dan ook niet raar om orka's en dolfijnen samen te zien zwemmen.
 10. Vlinders kunnen met hun poten proeven
  Wanneer een vlinder op een bloem beland, kan hij deze met zijn poten proeven. Ze gebruiken hun poten om te kijken of iets eetbaar is of niet. Als dit wel het geval is, dan genieten ze er nog meer van dan ons, want de receptoren in hun poten zijn 200 keer sterker dan onze smaakpapillen.
Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Bekijk ook:

Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.