Cybertruck
Saved Read later
Deel dit bericht

Elon Musk onthult releasedatum van Tesla Cybertruck

De CEO van Tesla, Elon Musk heeft na een jarenlange zweem van geheimzinnigheid eindelijk bekendgemaakt wanneer de langverwachte Tesla Cybertruck de weg op gaat. Er wordt al tien jaar gesproken over de truck. In 2012 maakte Musk de ambities bekend om een elektrische truck te bouwen, dat lijkt nu dus eindelijk te gebeuren.

De Tesla Cybertruck

In 2012 vergeleek hij zijn plannen voor het maken van een cubertruck met de Ford F-250. Maar in de jaren die volgden leek er maar niets te komen van de plannen. In 2014 had Musk het weer over de truck, en voorspelde dat Tesla in 2019 aan het langverwachte model zouden beginnen, en dat gebeurde, in 2019 onthulde Tesla de Cybertruck. Tijdens de onthulling sloeg de miljardair echter het ‘onbreekbare glas' van een autoruit stuk, dus moesten ze terug naar de tekentafel.

Toen sloeg de pandemie toen, dat verregaande gevolgen had voor de ontwikkeling van de cybertruck. Het was aanvankelijk dat het instapmodel van de truck in 2021 de weg op zou gaan, maar het coronavirus, en de nogal ruim genomen deadlines van Elon musk zorgden ervoor dat de cybertruck vorig jaar nog steeds geen wiel aan de grond had gezet.

Nieuwe deadline is zomer 2023

Het is inmiddels 2022. Elon Musk heeft tegen aandeelhouders van Tesla gezegd dat er rustig nog een jaar bovenop geteld kan worden voordat de Tesla Cybertruck in productie gaat. Hij vertelde dit tijdens het presenteren van zijn nieuwe kwartaalcijfers. Fans en aandeelhouders waren bang dat dit op zou schuiven naar 2024. Musk sprak namelijk eerder de woorden ‘hopelijk vorig jaar' uit.

Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Hij stelt nu dezelfde fans en aandeelhouders gerust. Al zij die sceptisch vanwege de deadline-reputatie van de miljardair. Als het aan Musk, en dus ook aan Tesla ligt dan rollen de eerste cybertrucks in de zomer van 2023 van de band. Laten we hopen dat de deadline niet weer verschoven wordt, want we kunnen niet wachten tot de eerste cybertrucks worden afgeleverd.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.