in ,

De Tesla Cybertruck komt eraan

En hij is op afstand bestuurbaar

Misschien kun je het je nog herinneren. In de maand november kondigde Elon Musk de nieuwste uitvinding aan van Tesla. De cybertruck. De fantastische pick-up van Tesla die voorzien is van onder andere gepantserd glas. Alhoewel. Tijdens de presentatie van de auto bleek dat je er toch vrij gemakkelijk een kogel doorheen kon gooien. Gooien ja, niet eens schieten. Gewoon gooien met je blote handen. Maar om alles toch maar van de zonnige kant te laten zien, de Cybertruck is onderweg. En niet zomaar één.

Hot Wheels

Fabrikant op het gebied van speelgoedauto’s, Hot Wheels, heeft namelijk een Tesla Cybertruck aangekondigd. Eentje die op afstand bestuurbaar is. Het gaat hierbij dus niet om de echte Cybertruck. Maar toch is het wel grappig dat Mattel, dat eigenaar is van Hot Wheels, deze op afstand bestuurbare auto heeft aangekondigd.

Verschillende varianten

Daarnaast heeft Mattel niet één maar twee varianten van de truck aangekondigd. De auto zal, vanaf eind december 2020, in de schappen moeten liggen. Allereerst is er de variant die gebouwd is in een schaal van 1:64. Hiermee is deze auto ongeveer net zo groot als alle andere Hot Wheels autootjes die je misschien al wel gespaard hebt. Hij past er dus prima tussen. Daarnaast kun je ook deze extreem kleine variant gewoon op afstand besturen.

Bekijk ook:
Hulp nodig in het huishouden? Neem een robotstofzuiger met dweilfunctie!

But here comes the real deal. Mattel heeft dus niet alleen een 1:64 model aangekondigd. Er is een grotere variant van de op afstand bestuurbare auto aangekondigd. Deze Tesla Cybertruck zou een grootte hebben van 1:10. Best fors toch?

Gebarsten ruit

De op afstand bestuurbare auto van Mattel kan ook vrij hard. Met een topsnelheid van 40 kilometer per uur is hij behoorlijk snel voor een bestuurbare auto. Daarnaast krijg je er ook een sticker bij, die je op je ruit kunt plakken. Dankzij deze sticker kun je de auto in de precieze stijl krijgen zoals hij was bij de presentatie, een paar maanden geleden. Ook zit er een redelijk forse batterij in de auto. Je kunt er zo’n halfuur mee racen.

Uniek speeltje

Natuurlijk is het slim van Mattel om de auto pas in de decembermaand te lanceren. Veel mensen zijn dan op zoek naar een cadeautje voor de kerstdagen. De mini-variant, 1:64, zal 20 Amerikaanse Dollar gaan kosten. Afhankelijk van de wisselkoers zal de prijs in Euro’s zo’n €17,50 zijn. De grote variant, 1:10, gaat naar verluidt een stuk meer kosten. Voor 400 Amerikaanse Dollar, ongeveer €360,- ben jij de eigenaar van deze oerlelijke Tesla Cybertruck. Maar eerlijk is eerlijk, het is een stuk minder dan de 40.000 Amerikaanse Dollars die je minimaal kwijt bent voor een echte Cybertruck.

Expert

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

TrendwatcherAuteurPoll ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Komt de eikenprocessierups dit jaar weer in overvloed?

      HELP! Ik verveel me nú al…..