Wat zijn de beste elektrische auto’s van 2024? 14
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de beste elektrische auto’s van 2024?

Na een rustige start is elektrisch rijden de laatste jaren weer volop in opkomst. Bekende merken brengen nieuwe modellen uit en de prijzen worden steeds aantrekkelijker. Door dit sterk stijgende aanbod ontstaat al snel de vraag: Wat is de beste elektrische auto van dit moment? Wij hebben in dit artikel een aantal grote kanshebbers voor je op een rij gezet.

De beste elektrische auto’s van 2024

Wat precies de beste elektrische auto is, hangt natuurlijk ook af van je persoonlijke voorkeuren. Wij hebben daarom niet één, maar meerdere modellen uitgelicht om een zo compleet mogelijk overzicht te creëren. Nog niet alle modellen zijn al op de (Nederlandse) markt te vinden, maar zullen hier hoogstwaarschijnlijk wel verschijnen het komende jaar.

BMW iX1

Het bekende Zuid-Duitse automerk wilde er aanvankelijk niet meteen aan toegeven, maar inmiddels is ook BMW zijn sporen in de elektrische automarkt aan het verdienen. Nieuwe automodellen als de X3 zijn nog altijd met een benzine- en zelfs dieselmotor te vinden, maar bieden tegenwoordig ook de keuze voor een elektromotor.

Voor de X1 – een van de meest verkochte X-modellen – geldt dit ook. In deze vorm heet het model de iX1, en krijg je er een krachtige elektrische crossover voor terug. De BMW iX1 kreeg in 2023 een nieuw model en is eigenlijk al niet meer weg te denken uit het elektrische wagenpark. De auto is snel, luxe uitgevoerd, heeft een premium interieur en is (ondanks zijn toch nog vrij hoge prijs) de goedkoopste elektrische BMW van dit moment. De verwachting is dan ook dat hij in 2024 absoluut tot de beste elektrische auto’s van het moment zal blijven behoren.

Volvo EX30

Waar we iX1 al een aantal maanden op de weg hebben kunnen aanschouwen, komt de Volvo EX30 binnenkort pas de weg op. En deze compacte SUV brengt hoge verwachtingen met zich mee. Volvo’s doen het in Nederland altijd al goed, en als we kijken naar de prestaties en relatief lage vanafprijs is het niet vreemd dat er veel van wordt verwacht.

Vanaf begin 2024 gaan de orderboeken voor de EX30 open en is hij te verkrijgen vanaf € 37.000. Misschien wel het grootste voordeel is zijn indrukwekkende actieradius en vermogen. Zijn krachtige elektromotor biedt namelijk maar liefst 428 pk en brengt een gemiddelde actieradius met zich mee van 480 kilometer.

Ford Explorer

De Ford Explorer staat op het punt een grondige transformatie te ondergaan. In 2024 komt namelijk de nieuwe elektrische Explorer naar Nederland, die zijn voorganger naar verwachting in alle opzichten zal overtreffen. Deze nieuwe Explorer wordt niet alleen in Duitsland gebouwd, maar is ook speciaal ontworpen voor de Europese markt, met een focus op efficiëntie, prestaties en luxe.

De nieuwe Explorer zal een opwindende mix van geavanceerde technologie en verfijnd design bieden. Het interieur zal in het teken staan van comfort en innovatie, met hoogwaardige materialen en premium infotainmentopties. De elektrische aandrijving zal zorgen voor een soepele en stille rijervaring, terwijl het compactere formaat van de auto hem wendbaarder en gemakkelijker te parkeren maakt in de drukke stadsomgevingen van Europa.

De eerste leveringen van de volledig elektrische Explorer worden verwacht vanaf de zomer van 2024.

Poll Welke elektrische auto zou jij kiezen?

BMW iX141.5%
Volvo EX3026.8%
Ford Explorer31.7%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

452

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.