Waarom is 3 uur ’s nachts het uur van de duivel
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom is 3 uur ‘s nachts het uur van de duivel?

De bijbel staat vol met getallen, 777 voor God, 555 voor de mens 666 voor het beest om maar de meest bekende te noemen. Vooral 7 is populair en natuurlijk ook 3. De drie-eenheid bijvoorbeeld. Maar 3 uur ‘s nachts dat blijkt een minder fijn tijdstip want deze drie staat in verband met de duivel! Waarom dat zo is dat zullen we je vertellen. Hier zijn drie redenen waarom 3 uur ‘s nachts het uur van de duivel is.

Hekserij

In 1560 bedacht Paus Pius IV het heksen uur. De jacht op heksen was populair in die tijd want ziektes en dergelijke daar had men geen verstand van. Dat was het werk van een heks volgens de kerk. De heksen gingen natuurlijk vooral tijdens het heksen uur te werk.

Op dat moment zou de kracht van hun magie het grootste zijn omdat het uur in verband stond met de duivel.

Heksen waren natuurlijk duivelsaanbidders welke verbrand moesten worden en zo werden er gedurende de 16e tot 18e eeuw ongeveer 60.000 heksen verbrand, verdronken of op andere niet al te fijne manieren om het leven gebracht.

De tekst welke aangehaald was om dit te rechtvaardigen was Exodus 22:18. Daarin staat dat je een tovenaar niet moet laten leven en zo ging de kerk op pad om alle heksen en magiërs te vernietigen. Later kreeg men wat meer besef over hoe ziekte werkte en het heksen uur kreeg de naam: duivels uur.

Bekijk ook:
In deze moderne landen komen nog steeds kinderhuwelijken voor

Satanistische betekenis

Het duivelse uur staat precies tegenover het uur van de dood van Christus. Volgend de bijbel kwam Jezus om 9 uur in de ochtend aan het kruis te hangen. Over het land viel een duisternis tot 3 uur in de middag, het moment waarop Jezus kwam te overlijden. De duivel maakte toen 3 uur in de nacht tot zijn uur. Dit om spot te drijven met de dood van Jezus, precies het tegenovergestelde uur gebruiken.

Net als het kruis op zijn kop. Ook dat is een teken van de duivel en drijft spot met de dood en kruisiging van Jezus. Zoals we al schreven staat drie ook voor de drie-eenheid, voor de duivel nog eens een uitgelezen moment om de drie ook voor zichzelf te gebruiken.

Als je om drie uur in de nacht wakker schrikt, dan zegt men dat de duivel je een bezoek heeft gebracht.

Daarom raad ik het iedereen aan om pas na drie uur ‘s nachts te gaan slapen, dan kan je in ieder geval niet op het duivels uur wakker schrikken!

Amityville Horror

Om kracht bij te zetten nemen we je even mee naar een meer recente geschiedenis. Op 13 november 1974 om drie uur in de nacht schoot Ronald DeFeo Jr. zijn moeder, vader en vier broers en zussen dood met een .35 Marlin geweer terwijl deze aan het slapen waren in hun bed. Om zes uur in de avond rende hij een kroeg in een schreeuwde dat hij geholpen moest worden omdat zijn ouders waren doodgeschoten.

Bekijk ook:
Amerika's Sneeuwdessert: Culinaire Innovatie of Ongezond Experiment?

De moorden vonden plaats aan de 112 Ocean Avenue, Amityville, Long Island. Het huis staat nu bekend als het Amityvill Horror Huis. De gebeurtenis is raar omdat geen van de buren schoten zouden hebben gehoord. Ook het feit dat niemand wakker was geworden van het schieten is een mysterie.

Alle familieleden lagen met het gezicht naar beneden in bed en er is geen aanwijzing op een worsteling gevonden.

De moorden bliezen het verhaal van het duivels uur weer kracht bij, omdat ze omstreeks 3 uur in de nacht gepleegd zouden zijn. Aan de politie vertelde DeFeo dat hij stemmen in zijn hoofd hoorden en niet kon stoppen met de slachtpartij toen hij er eenmaal aan begonnen was. DeFeo kreeg voor zijn daad een levenslange gevangenisstraf en het verhaal heeft meerdere films tot gevolg gehad.

DeFeo zelf zit momenteel vast in het Sullivan Correctional Facility te Fallsburg, New York. Alle aanvragen voor vervroegde vrijlating zijn tot nu tot afgewezen.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

5 Comments

  1. ilse Reply

    ik haat duifels ik zweer duifels bestaan geloof mij ik geloof niet in god maar allah dus ik bid en als je bid dan ben je moslim en juust als ik bid dan komt de duifel niet daar dus hoef ik niet bang te zijn maar ik ben bang dat duifels bestaan 🙁

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.