De leukste commando’s voor je Google Home 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De leukste commando’s voor je Google Home

We worden allemaal steeds slimmer, we hebben beter onderwijs en leren steeds meer bij. Maar naast dat wij steeds slimmer worden, word onze omgeving ook steeds intelligenter. Dat was jaren terug al het geval met de introductie van de smartphones en sinds een aantal jaar worden ook onze woningen steeds slimmer. Je kan nu spraakgestuurd je thermostaat, lampen, televisie en andere apparaten aansturen.

Een groot gedeelte van de ‘smart-home-markt’ wordt geregeerd door Google met hun Google Home systemen. Misschien heb jij er ook al eentje in huis of wordt je door het lezen van dit artikel wel enthousiast om er ook één aan te schaffen.

Naast het aansturen van je huis en je apparaten, kan je Google ook allerlei leuke vragen stellen. Hier volgt een lijstje.

de leukste én handigste commando’s voor je Google Home

Eitje koken?

Stel je hebt zin in een lekker zachtgekookt eitje. Het enige wat je hoeft te doen is het water koken en je eitje in het water te doen. Daarna zeg je: “Ok Google, zet een timer op 6,5 minuut”, en je hoeft alleen maar af te wachten tot het alarm gaat en je eitje klaar is.

De leukste commando’s voor je Google Home 15

Laat mijn vakantiefoto’s zien!

Je bent terug van vakantie en alles gaat weer zijn gangetje. Je ouders komen op visite en dan weet je al wat er gaat gebeuren, die willen natuurlijk je vakantiefoto’s zien. Wat is er leuker dan het gewoon even aan Google te vragen? Zeg: “Ok Google, laat mijn vakantiefoto’s zien” en je vakantiefoto’s worden direct op je scherm weergegeven.

Lekker makkelijk toch?

Romantische bui?

Ben je in een romantische bui of in een hele andere bui, zeg dan: “Ok Google, speel romantische muziek af”. Dit kan uiteraard ook met andere genres. Het is wel handig dat je je Spotify of andere muziek streaming diensten hebt gekoppeld aan je account.

Bekijk ook:
Dompel jezelf onder in puur geluid met de Bose QuietComfort 35 II

Google stuur een SMS

Smsen doet eigenlijk bijna niemand meer. Maar in dit geval is het wel handig. Vooral als je weer eens te laat bent voor een afspraak. Je zegt: “ Hey Google, SMS Tim dat ik er over 10 minuten ben”, en klaar is kees. Haasten maar!

Of bel gewoon!

Je kan natuurlijk ook gewoon even bellen. Zeg: “Ok Google, bel Tim op de luidspreker’ en je telefoon belt Tim via de luidspreker van je Google home.

Nooit meer iets vergeten!

Het is handig om een to-do lijstje te maken maar deze raak je snel kwijt. Je kan ook Google vragen je te helpen. Stel je voor dat je nog even de was moet opvouwen wanneer je thuis bent. Al weet je nooit altijd precies hoe laat je thuis bent. Daar heeft Google een oplossing voor. Zeg: “Hey Google, herinner mij er aan dat ik de was opvouw als ik weer thuis ben”.

Door de GPS op je smartphone en de verbinding die je maakt met de Wifi, waar ook je Google device op staat aangesloten, weet Google wanneer je weer thuis bent en herinnert je aan het feit dat je de was nog moet doen.

De leukste commando’s voor je Google Home 16

Laat een YouTube video zien

Naast foto’s, smsjes en bellen kan de Google ook YouTube aansturen. Heb je zin in een lekker relaxed muziekje zeg dan: “Ok Google, speel rustgevende muziek af” en Google zal deze direct voor je gaan draaien.

Vertalen

De Google zoekmachine op je computer of je smartphone kon natuurlijk al jaren vertalen. Maar nu kan de Google Home dat ook via spraak. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Google, hoe zeg ik goedemorgen in het Russisch?” en Google komt direct met het antwoord. Handig als je bijvoorbeeld Russische gasten hebt en je kan elkaar niet verstaan!

Bekijk ook:
Rel rondom stem ChatGPT: Scarlett Johansson stapt naar advocaat

Rekenen!

Jawel, dit kan Google Home ook spraakgestuurd. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Google, hoeveel is 35 x 35” en Google herhaalt je som (zodat je weet dat het klopt) en komt met het antwoord. Het is wel wijs om je kinderen niet te laten weten dat dit bestaat, anders zijn ze wel heel snel klaar met hun huiswerk.

De leukste commando’s voor je Google Home 17

Grappige commando’s voor je Google Home

Heb je zin een hele flauwe mop, vraag dan aan Google om een grap te vertellen. Dit doet je door te zeggen: “Hey Google, vertel eens een grap.” Helaas weet ik uit ervaring dat deze moppen niet echt heel denderend zijn maar vooral ontzettend flauw.

Gedachten lezen

Een andere leukigheidje aan dit slimmer apparaat is dat ‘ie zogenaamd gedachten kan lezen. Zeg: “Hey Google, waar denk ik nu aan?” Google komt dan met een antwoord. Schrik niet, ook al heeft het apparaat het juist, het kan niet echt je gedachten lezen.. Nog niet..

Beatboxer Google

Je kan Google vragen een liedje te zingen maar je kan Google ook vragen een stukje te beatboxen.

De ‘goed nieuws’ show

In het nieuws komen de meest verschrikkelijke berichten voorbij, zeker in de tijd van Corona. Maar ben je het slechte nieuws allemaal een beetje zat, dan kan Google je er bij helpen. Zeg tegen Google: “Hey Google, vertel me iets goeds” en Google komt met positieve leuke nieuwsfeitjes van allerlei sites.

Praten met sites

Naast dat je dingen aan Google zelf kan vragen, kan Google je ook met andere sites laten praten. Zo kan je een voetbal quiz doen als je zegt: “Hey Google praat met Toto” en kunnen de kleintjes een quiz spelen die gaat over Donald Duck door te zeggen: “Hey Google praat met Donald Duck” of “Hey Google, zullen we een quiz spelen.” De rest wijst zich vanzelf.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.