The well to Hell: het geluid uit de hel opgenomen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

The well to Hell: het geluid uit de hel opgenomen

Je hebt jezelf vast weleens afgevraagd of er leven na de dood is. Of dat er een hemel en een hel is. Het antwoord gaan we allemaal krijgen, maar daarvoor moeten we eerst de pijp uit, en dat willen we niet. In dit artikel zou je zomaar kennis kunnen maken met het geluid uit de hel, we laten je in ieder geval iets heel vreemds horen. 

Siberië

In 1999 boorde een groep geologen een gat in de grond van Siberië om tektonische platen te meten. Er waren eerder trillingen gemeten en de onderzoekers wilden weten wat de oorzaak was van de geologische activiteiten in de grond.

Een gat van 4,4 kilometer diep

Teamleider Dr Azzacove staakte het boren op een diepte van 4,4 kilometer omdat de boorkop wild begon te draaien, alsof het zich in een luchtzak of grot bevond. Temperatuursensors maten een verhoging van de temperatuur tot wel 2000 graden Celsius, de boor werd hierop verwijderd, daarna werd er een microfoon naar beneden gehangen om te luisteren naar tektonische activiteiten in de aardkorst.

Miljoenen krijsende mensen

In plaats van geluiden die overeenstemmen met tektonische activiteiten hoorden de onderzoekers het intense gekrijs van mensen met pijn. Het gekrijs van miljoenen mensen die intense kwellingen moeten doorstaan. Na een paar minuten werd het stil. Toen de microfoon omhoog werd gehaald bleek deze gesmolten.

Russische overheid

Toen de kranten lucht kregen van dit incident en erover begonnen te schrijven viel de Russische overheid het onderzoekscentrum binnen en nam alle apparatuur in beslag. Maar in 2009 ontving een Amerikaans radiostation een opname dat volgens de verstuurder bewaard was gebleven, de eigenaar was een familielid van een van de onderzoekers die een opname had verstopt, om het jaren later openbaar te maken.

Waarschuwing: de geluiden kunnen als schokkend worden ervaren!

Als je de intro over wilt slaan en direct het geluid wilt horen dan scroll je door naar 1:55

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

One Comment

  1. JohanBrr Reply

    Broodje aap in de wereld gebracht door een orthodoxe christelijke sekte. Het geluid komt uit een horror-film en is bewerkt om te klinken zoals het nu wordt verspreidt.

    Dit soort onzin berichten zorgt mede voor verwarring en vliegen niets toe

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.