in ,

CoolCool

Dieren redden andere dieren

Probeer niet te huilen.

De mens kan een hoop levenslessen leren van dieren. We hebben in de dierentuin betere ouders gezien dan in de supermarkt. Ook op het schoolplein vinden we loslopende leggings met zebraprint die op krokodillenslippers lopen, en slechter opvoeden dan de gemiddelde chimpansee in het oerwoud. Tegenwoordig filmen we het leed van een ander liever dan dat we een helpende hand bieden, en dat noemt zichzelf beschaafd en ontwikkeld.

In deze video zien we hoe het wel moet. Dieren die andere dieren helpen in nood. Ze vragen geen tegenprestatie, hebben geen rekeningnummer waarop nootjes en pinda’s gestort kunnen worden en godzijdank geen mobiel waarmee ze de vastgeknelde ballen van een eekhoorn vast kunnen leggen. Nee, de dieren in dit filmpje helpen andere dieren onbaatzuchtig, iets waar wij als mens een voorbeeld aan zouden moeten nemen. Dus kijk naar deze video, kijk daarna even in de spiegel en neem jezelf voor om vandaag iets goeds te doen voor een ander, je zult er geen spijt van krijgen. Een betere wereld begint bij jezelf.

Expert

Geschreven door Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Zo voorkom je dat je slachtoffer wordt van cybercrime

      The well to Hell: het geluid uit de hel opgenomen