Deze duiveluitdrijvingen zijn echt gebeurt 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze duiveluitdrijvingen zijn echt gebeurt

We kennen allemaal die film waarin een gehavend meisje een priester vanuit haar bed onderkotst terwijl ze ‘your mother sucks cocks in hell’ krijst. Er zijn talloze films gemaakt over mensen die door de duivel zijn bezeten en door een geestelijke worden bevrijd door middel van een exorcisme. Maar deze films zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen, er zijn, en er worden nog steeds, exorcismen toegepast. Hieronder lees je een paar voorbeelden, deze duiveluitdrijvingen zijn echt gebeurt.

De exorcisme van Gottliebin Dittus

De exorcisme van Gottliebin Dittus vond in 1842 plaats in een Duits dorpje. Inwoners klaagden over vreemde geluiden uit het huis van Gottliebin en verklaarden vreemd gedrag als ze haar zagen lopen. Toen een priester het huis betrad werd ze krankzinnig, waarna ze haar op bed vastketenden. Twee gruwelijke jaren lang onderging de vrouw verschillende exorcismen. Getuigen beschreven hoe Gottliebin glas, nagels en bloed spuugde en citaten uit de bijbel achterstevoren uitsprak. Na twee jaar kwam de rust terug. Ze verklaarde dat Jezus had overwonnen en dat de demon haar lichaam eindelijk had verlaten.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

De exorcisme van Clara Germana Cele

In 1906 vond in Zuid-Afrika de exorcisme van Clara Germana Cele plaats. Er wordt gezegd dat ze een pact met de duivel maakte, waarna haar gedrag onmiddellijk veranderde. Ze trok haar kleding kapot, maakte grommende geluiden en ze krijste in vreemde talen. Twee priesters voerden verschillende exorcismen op haar uit. Haar huid verbrandde toen ze met wijwater werd besprenkeld en haar lichaam zweefde voor 170 getuigen uit de omgeving. Nadat een stinkende geur haar lichaam verliet werd ze als verlost verklaard, de demon had haar lichaam verlaten.

De exorcisme van Roland Doe

De achternaam van de toen 13 jarige jongen is veranderd in Doe om zijn privacy te beschermen. De exorcisme van Roland Doe vond in 1949 plaats in St.Louis, VS. De jongen treurde om de dood van zijn tante toen hij vreemd en agressief gedrag begon te vertonen. Zijn ouders spraken over zijn bovenmenselijke krachten tijdens extreme gewelduitbarstingen. Roland zou ook Latijnse verzen uitspreken, tot diep in de nacht. Tijdens de exorcisme spuugde, schold en krijste de jongen naar de priesters totdat hij uit een trance leek te ontwaken. ‘Hij is weg’ zei de jongen naderhand. Op deze gebeurtenis is de film ‘The exorcist’ gebaseerd.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

De exorcisme van Anneliese Michel

De exorcisme van Anneliese Michel begon in 1969 toen ze pas 16 jaar oud was. Toen ze last kreeg van black-outs en in het ziekenhuis werd opgenomen stelden medici epilepsie als diagnose vast. Niet lang na deze diagnose begon ze vreemd gedrag te vertonen, zoals het vermijden van de bijbel en afbeeldingen van Jezus. In de jaren erna begon ze water te weigeren en dronk haar eigen urine. Ze nam geen voedsel, maar ze at dode vogels en spinnen. Nadat medische hulp niet werkte werd de hulp van twee priesters ingeroepen, die exorcismen op haar uitvoerden. Het mocht niet baten, Anneliese stierf uiteindelijk aan ondervoeding en een longontsteking.

Bekijk ook:

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.