Varkens in slachthuis worden mishandeld 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Varkens in slachthuis worden mishandeld

Ongehoord, de onderzoeksgroep naar dierenwelzijn, heeft afgelopen vrijdag undercoverbeelden naar buiten gebracht. Het gaat om beelden uit het slachthuis Westfort in IJsselstein. Op de beelden is te zien hoe de varkens ernstig mishandeld worden.

Diervriendelijkste slachthuis van Nederland

Het slachthuis in IJsselstein wordt gezien als het meest diervriendelijke slachthuis van Nederland. Er komen hier namelijk tal van soorten vlees vandaan. Zo is er natuurlijk sprake van het reguliere varkensvlees, maar ook biologische en Beter Leven varkens worden hier geslacht. Onder andere Ekoplaza en Spar zijn klant bij het slachthuis.

Let op: Het videomateriaal kan als schokkend worden ervaren!

https://youtu.be/MtZMWUIR-T4

Voor de ogen van de dierenarts

Het RTL Nieuws gaat nog net even een stapje verder. Zij geen aan dat de dierenartsen van het NVWA gewoon toekeken hoe de varkens werden mishandeld. De NVWA reageert vervolgens per tweet op het bericht van RTL Nieuws.

Slachthuis neemt direct maatregelen

Ook het slachthuis in IJsselstein reageert geschokt op de beelden. Het bedrijf heeft direct na het uitbrengen van het onderzoek en de beelden van Ongehoord aangegeven de volledige verantwoordelijkheid te nemen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Ook heeft het bedrijf direct geïnvesteerd in maatregelen. Zo is er nu overal in het pand permanente cameratoezicht aanwezig, is er een intern onderzoek begonnen en zijn de regels aangescherpt.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.