Oorlog India Pakistan kan 125.000.000 levens kosten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Oorlog India Pakistan kan 125.000.000 levens kosten

Onderzoek gepubliceerd in Science Advances voorspeld een mega ramp bij nucleaire confrontatie India en Pakistan. In slechts enkele weken tijd kan het dodental oplopen tot 125 miljoen, hoger dan het dodental van de gehele tweede wereld oorlog. Naast het hoge aantal doden heeft een confrontatie de potentie de aarde af te koelen naar het niveau van de laatste IJstijd.

Het zal ‘snel gaan en een vieze oorlog zijn' volgens de Pakistaanse leider van de Kashmir. Alan Robock co-auteur van het onderzoek en professor milieu wetenschappen aan de Rutgers Universiteit is van mening dat niet alleen de direct getroffen gebieden er slecht aan toe zullen zijn, maar dat de gehele wereld onder de confrontatie zal lijden.

Met behulp van computer simulaties kwamen de onderzoekers er achter dat elke nucleaire explosie tot wel 700.000 slachtoffers kan maken. De hoeveelheid stof welke dan in de atmosfeer komt, is genoeg om een nucleaire winter te ontketenen. Deze nucleaire winter zal oogsten doen mislukken en lijden tot een massale hongersnood.

Bekijk ook:
De man die de derde wereldoorlog voorkwam

“De oorlog zal niet te vergelijken zijn met wat we eerder hebben meegemaakt” zegt: Brian Toon, mede onderzoeker welke in de jaren '80 de term nucleaire winter in het leven riep.

Hoewel India en Pakistan op papier rond de 300 nucleaire wapens hebben kunnen dit er tegen 2025 wel eens 500 zijn. 2025 is het jaar waarin de confrontatie in de simulatie plaatsvond.

Toon gaf aan de vurige wens te hebben dat Pakistan en India het onderzoek zullen lezen als extra motivatie om af te zien van een eventuele nucleaire confrontatie.

Bekijk ook:
Top 10 landen met grootste leger

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.