Oranje op de valreep toch langs Noord-Ierland 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Oranje op de valreep toch langs Noord-Ierland

Het werd een heel spannende slotstuk voor de leeuwen tegen Noord-Ierland. Niemand anders dan Luuk de Jong, de spits die heel veel kritiek over zich heen kreeg de afgelopen tijd, scoorde de verlossende 2-1 voor Oranje.

Gelijkspel

Tegen alle verwachtingen in was het de Noord-Ieren die na 75 minuten voetballen op voorsprong kwam. Tijdens een voorgetrokken bal voor het doel kopte Josh Magenis de 0-1 binnen. De vrees dat Oranje punten zou laten liggen werd groter en groter tot op het moment dat Memphis Depay laat in de 80ste minuut de gelijkmaker inschoot. De Ieren verdedigden met man en macht voor het doel en waren resoluut met het verijdelen van de aanvallen. Desondanks vond Memphis Depay ruimte om het leder heel keurig aan te nemen en pijlsnel tussen de benen van een dichtstbijzijnde verdediger met de punt van zijn schoen de bal te plaatsen tegen de touwen…1-1.

Bekijk ook:
Top 20 meest waardevolle voetbalclubs

Overwinning

Met nog 9 minuten te spelen plus extra tijd moest Oranje het voor elkaar krijgen om de winst binnen te halen. Het werd een race tegen de klok maar de Ieren vertoonden tekenen van vermoeidheid en de concentratie nam af. De 90 minuten waren reeds verstreken toen de grensrechter aangaf hoeveel minuten er nog bijgevoegd zou worden…het werd 4 minuten. Binnen 4 minuten moest Oranje het voor elkaar krijgen en dat is ook gelukt. Tijdens een goed opgezette aanval kwam er een voorzet richting doel. Het leder werd tot twee keren toe gekopt alvorens het voor de voeten van Luuk de Jong kwam te vallen. Die nam het leder aan op een bepaalde manier waarbij de keeper verslagen werd. De bal stuitte vervolgens hoog in de lucht en bij de landing schoot Luuk de Jong de 2-1 binnen.

Grote stap richting EK

Middels deze overwinning is er een grote stap gezet richting het EK 2020. Nederland is met het behaalde resultaat op Noord-Ierland koploper in Groep C met 12 punten gevolgd door Duitsland met eveneens 12 punten. Na de wedstrijd tegen Noord-Ierland staat Wit-Rusland op het programma, de wedstrijd wordt in Minsk afgewerkt.  De return tegen Noord-Ierland vind wordt in november afgewerkt.