België plaatst zich als eerste voor het EK na een verpletterende 9-0 13
Saved Read later
Deel dit bericht

België plaatst zich als eerste voor het EK na een verpletterende 9-0

In een goedgevuld Koning Boudewijnstadion verwenden de Belgische spelers hun fans met een heus doelpuntenfestival. Tijdens de zevende kwalificatiewedstrijd in groep I speelden de Rode Duivels voetbaldwerg San Marino met een klinkende 9-0 overwinning naar huis. Daarmee is België als eerste geplaatst voor EURO 2020. Het record van grootste zege ooit hebben ze op een haar na gemist, maar dat kon de pret niet bederven.

6 goals in de eerste helft

De Rode Duivels beloofden goals, en dat is exact wat ze de fans hebben gegeven. Het was wachten op het eerste doelpunt. De 0-0 bleef immers 28 minuten lang op het scorebord staan en daar zat Simone Benedettini voor iets tussen. De San Marinese vervangingsdoelman stond vanaf de 1ste minuut in een schietkraam maar de Rode Duivels konden hem aanvankelijk moeilijk passeren. Na 28 minuten was het dan eindelijk zover. Een vlijmscherpe assist van Youri Tielemans, binnengetrapt door Romelu Lukaku die daarmee zijn 50ste doelpunt voor de Rode Duivels tegen de netten duwde. En een dikke tien minuten later scoorde hij ook nummer 51! De Belgen gingen daarna helemaal los en lieten het publiek genieten van een heuse doelpuntenkermis. Naast Lukaku scoorden ook Nacer Chadli, Cristian Brolli (owngoal), Toby Alderweireld en Youri Tielemans. Bij de rust was de klus al geklaard en stond er een schitterende 6-0 te pronken op het scorebord.

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde voetballers

Jacht op de 10 goals

In de 2de helft gingen de Belgen op jacht naar hun record. 10 goals wilden ze tegen de netten, want 10 tegen 0, dat deden ze nog nooit. In de 79ste minuut trapte de pas ingevallen Christian Benteke de 7-0 in doel, en toen ook Yari Verschaeren en Timothy Castagne scoorden, stond de gretigheid op de Duivelse gezichten af te lezen. Aan inzet, gedrevenheid en kansen geen gebrek, maar helaas voor de Belgen lukte het net niet. Gelukkig kon dat de sfeer niet drukken want het ticket voor het EK is wel binnen!

Roberto Martinez droomt van de Europese titel

Met een mooie 21 op 21 hebben de Rode Duivels in deze kwalificatieronde nog geen enkel punt laten liggen en hebben ze als eerste land de kwalificatie voor EURO 2020 op zak. De bondscoach, Roberto Martinez, kijkt hoopvol uit naar het EK: “Ons team is nu sterker dan vorig jaar op het WK in Rusland. Iedereen wil winnen en spelen met het geluk dat we nu tonen. Hopelijk kunnen we, met de steun van de fans, onze droom waarmaken.”

Bekijk ook:
EK voetbal 1988 Quiz

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.