in

LOLLOL sadsad AngryAngry CoolCool OMGOMG NiceNice

Nakketikker! Top 10 rare scheldwoorden én hun betekenis

Stay the F@#k Home Copy Space

We schelden en vloeken wat af op een dag. Zeker als het allemaal niet gaat zoals we willen. Bijvoorbeeld als de pleuris auto weer eens niet start of als die nakketikker van de overkant de muziek weer eens te hard heeft staan. Ben je de geijkte scheldwoorden een beetje beu? Dan is het de hoogste tijd om wat stijlvolle scheldwoorden uit de kast te trekken. We hebben de 10 leukste afgestoft en van een uitgebreide betekenis voorzien.

De 10 meest bizarre scheldwoorden allertijden

1. Addergebroed

Je scheld iemand uit voor addergebroed als het een smerige roddelaar is. Iemand die anderen het geluk niet gunt of deze altijd weet te vergallen.

2. Nakketikker

Een nakketikker is iemand die zich groots voordoet maar eigenlijk geen euro heeft om zijn reet te krabben. Daarbij is een nakketikker ook nog eens irritant. Alleen z’n aanwezigheid al…

3. Gorlegooi

Gorlegooi is een scheldwoord voor een groep irritante gasten. Meestal zijn ze wat jonger, maar ook hangouderen die voor rollator terreur zorgen kun je “gorlegooi” noemen.

Bekijk ook:
4 bizarre processen tegen dieren

4. Stoethaspel

Een stoethaspel is een echte domme lul. Iemand die met zijn hoofd boven een carbidbus gaat hangen bijvoorbeeld. Een stoethaspel is ook niet écht tactisch, zegt overal verstand van te hebben maar is in feite gewoon een niksnut. Een stoethaspel dus.

5. Okkeloen

Liegbeest in je vriendenkring? Dan is het niet zomaar een leugenaar of een onbetrouwbaar figuur, maar een okkeloen. Ja, een okkeloen is iemand die nooit de waarheid spreekt. In geen enkel geval.

6. Darm

“Ga aan de kant man, darm!”. Darm is een ander woord voor een irritante gast. Meestal gebruik voor vervelende mannen, maar een darm kan ook een vrouw zijn. Een zeikwijf in dit geval.

7. Pierenpamper

Een pierenpamper is iemand die van nature al het bloed onder je nagels vandaan haalt. Maakt beslissingen in jouw nadeel. Niet één keer, maar altijd. Een echte pierenpamper dus.

8. Palenlaaier

Een palenlaaier is eigenlijk gewoon een onbehouwen boer als je het als scheldwoord voor mannen gebruikt. Voor dames heeft dit woord een hele andere betekenis. Een beetje gelijk aan lichtekooi en temeijer laten we maar zeggen.

Bekijk ook:
Moorden voor My Little Pony, wat zijn Bronies en wat doen ze?

9. Dakhaas

Een dakhaas is een ander woord voor kat, maar ook voor een laffe zak. Zo iemand waar je de oorlog absoluut niet mee wint. Iemand die nooit een leugentje om bestwil maakt, al was het maar om jouw kont te kunnen redden. Dakhaas…

10. Droeftoeter

De droeftoeter is een sneu figuur. Iemand die niet kan lachen om jouw graf humor en daar gelijk op een abnormale manier op moet reageren. Een droeftoeter is ook een persoon die gewoonweg al zielig en meelijwekkend van zichzelf is.

3 Reacties

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

verpleeghuizen weer open

Verpleeghuizen mogelijk weer open voor bezoek vanaf 11 mei

Hoe gaat de wereld eruit zien na corona?