in

NiceNice CoolCool

Verpleeghuizen mogelijk weer open voor bezoek vanaf 11 mei

verpleeghuizen weer open

Het is natuurlijk verschrikkelijk dat we onze ouderen, die in een verpleeghuis zitten, nu moeten missen. Daar is Minister Hugo de Jonge het mee eens. Hij werkt nu dan ook aan een pilot om in geselecteerde verpleeghuizen weer bezoek toe te staan vanaf 11 mei. Dat heeft hij laten weten aan het Nederlands Dagblad.

OMT

Het plan zal eerst voorgelegd moeten worden aan het Outbreak Management Team (OMT). Dit wilt de Jonge uiterlijk 4 mei doen. Het toestaan van bezoek zou niet zonder strenge eisen gebeuren. Het besluit zou uiterlijk 6 mei genomen moeten worden. Vanaf 11 mei zou het dan mogelijk zijn om onder strenge voorwaarden bepaalde verpleeghuizen te bezoeken.

Welke verpleeghuizen gaan dan open?

Om welke groep verpleeghuizen het zou gaan is niet duidelijk. Wel is al duidelijk, dat het zou gaan om verpleeghuizen die hebben aangetoond dat zij zeer strenge hygiënemaatregelen kunnen en zullen handhaven. Het aantal bezoekers zal wel beperkt zijn, evenals wie er precies op bezoek mag komen. Hugo de Jonge wilt het menselijke aspect en de medische noodzaak combineren op een verantwoorde manier. Meer informatie zou volgende week dus moeten volgen.

Bekijk ook:
Komt er een harde lockdown tijdens de winter?

 

Zie ook:

5 Reacties

Plaats een reactie
 1. ik hoop dat we echt weer gauw bij familie op zoeken mogen en bezoek mogen ontvang
  va van prisma instellingen
  en weer bij mij vriend martien slapen en martien bij
  het duurt te lang voor we naar buiten mogen en weg mogen hopen dat dat gauw weer mag en kan
  voel me heel eenzaam 😪😪😪😪😪😪
  groetjes wendy ariens

  • Hallo Wendy,

   Wat verdrietig om te horen dat het eenzaam voelt voor u, maar natuurlijk ook wel begrijpelijk!
   Voor nu zijn er een aantal verpleeghuizen open die hebben bewezen dat zij zich aan strikte hygiëne regels kunnen houden. Als dit allemaal goed verloopt denk ik persoonlijk dat de andere verpleeghuizen ook snel zullen volgen.
   Heeft u wel eens geprobeerd om te beeldbellen met vrienden en familie? Mocht u niet weten hoe dit werkt dan leg ik dat graag aan u uit!

   M.v.g.

 2. ik hoop dat we echt weer gauw bij familie op zoeken mogen en bezoek mogen ontvang
  va van prisma instellingen
  en weer bij mij vriend martien slapen en martien bij
  het duurt te lang voor we naar buiten mogen en weg mogen

 3. Ik heb mijn vrouw voor laatste keer op 8 maart 2020 mogen bezoeken in haar appartement, ik zou haar heeeeeeeel graag weer willen bezoeken, dit duurt gewoon veel te lang, ik wil me laten testen op her virus maar krijg hier tot op heden de kans niet voor.
  Ik voel me naast mijn vrouw heel depressief, en mijn vrouw gaat er beslist niet op vooruit met deze maatregelen,
  Het is niet meer vol te houden, ik snap ook de maatregelen en wil die respecteren, maar in het verpleegtehuis van mijn vrouw hebben de verzorgsters ook pas sinds 8 dagen mondkapjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.