in

sadsad

Meisje (10) rijdt kleuter aan tijdens “rijles”

5-jarige kleuter raakt zwaargewond

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met rijles, toch? Dat dacht een 77-jarige man uit België ook. Hij gaf zijn kleindochter van amper tien jaar oud rijles. Deze rijles kende bijna een dodelijke afloop.

Op de openbare weg

Het ongeluk vond plaats op de openbare weg. Niet in een weiland of een rustig afgelegen plekje op de openbare weg. En ook niet met een klein autootje. Het meisje zat achter het stuur van een terreinwagen, een Toyota Land Cruiser. En het ergste van alles is misschien nog wel dat dit niet de eerste keer was dat opa zijn kleindochter rijles gaf.

Geen schuldbesef

De 77-jarige verdachte kent totaal geen schuldbesef. Toen de moeder van de 5-jarige Mathis de ambulance belde voor hulp, riep hij dat er niet zoveel aan de hand was. Het kind kwam er vanaf met een zware hersenschudding, gebroken sleutelbeen en mist een aantal tanden. Ook heeft de familie van de verdachte de verdachte meerdere keren aangesproken op zijn gedrag. De verdachte heeft hier niet naar geluisterd. Tevens gaf hij aan dit zo nog eens te doen.

Bekijk ook:
Man is hardrijders zat en maakt eigen flitspaal

Uitspraak

De uitspraak van de rechter laat nog even op zich wachten. Ergens in december zal de rechter het vonnis uitspreken. Maar het is een lastig dossier. Nog nooit heeft één van de advocaten in deze zaak, noch één van de rechters uitspraak gedaan in zo’n zaak. Dat het ongeluk niet dodelijk afliep is een wonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.