Man vindt 133.000 euro bij pinautomaat en belt meteen de politie 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Man vindt 133.000 euro bij pinautomaat en belt meteen de politie

Wat zou jij doen als je naast een pinautomaat een zak met geld ziet liggen? Een man uit Alberguergue, New Mexico aarzelde geen moment en belde de politie. De meeste mensen zouden het geld mee naar huis nemen en meteen die gekoesterde droom van een nieuwe auto of wereldreis in vervulling laten gaan, maar Jose Nuñez Romaniz dacht daar anders over.

Een bezoekje aan de pinautomaat

Jose bracht een bezoekje aan de bewuste pinautomaat omdat hij geld moest storten, zodat zijn opa online sokken kon bestellen. Toen hij daar aankwam zag hij een vlakbij de pinautomaat een sealbag met een groot geldbedrag liggen. Het geld lag er onbeheerd en er was niemand in de buurt. Jose zal ongetwijfeld gedacht hebben aan de kansen die dit bedrag hem zouden geven, maar hij besloot om het niet te houden. Hij zou geen extra baantje meer hoeven te zoeken voor een zakcentje, maar hij besloot om een andere weg in te slaan.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

De meeste mensen zouden het wel weten, een heerlijke vakantie, wat schulden aflossen of een droomauto aanschaffen, maar Jose belde meteen de politie toen hij de doorzichtige zak met geld zag liggen. Terwijl hij op de politie wachtte stortte hij zijn 10 dollar die hij nodig had voor de sokken van zijn grootvader. Nadat de politie de zak op kwam halen bleek hoeveel geld erin zat; namelijk 135.000 dollar, omgerekend is dat zo'n 133.000 euro.

Ruim een ton cash

De 19 jarige Jose Nuñez verklaarde tegen de politie dat hij de vondst moest melden omdat ‘dit het juiste is om te doen'. Hij heeft er geen moment aan gedacht om het geld zelf te houden, ondanks het feit dat hij en zijn familie het niet breed hebben. “Misschien is het wel geld voor een operatie, of het spaargeld van iemand die zijn hele leven heeft gewerkt” aldus Jose.

Bekijk ook:
12 Populaire complottheorieën

Bij Wells Fargo bank en in zijn naaste omgeving wordt Jose als een held beschouwd. “God zal over hem waken, de duivel heeft hem niet kunnen verleiden tot hebzucht” zei zijn opa tegen een plaatselijke reporter die verslag kwam doen van het voorval. De man heeft uiteindelijk zijn sokken online besteld, maar daar zit nu wel een mooi verhaal aan vast. Jose kreeg een onderscheiding van de bank, en 500 dollar aan lesgeld voor school. Wat zou jij doen? Laat je bericht achter in de comments.

pinautomaat geld

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.