Kosten besparen: Sluit een Sim Only abonnement af! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Kosten besparen: Sluit een Sim Only abonnement af!

Vandaag de dag kunnen we onmogelijk zonder belminuten of internet. Het stelt ons in staat om buiten de deur bereikbaar te zijn. Na de prepaid telefoons, zijn de telefoonabonnementen op de markt gekomen. Je sluit een zelfgekozen pakket af, in combinatie met een smartphone naar wens. Dit is alom bekend.

Deze maandelijkse kosten kunnen echter hoog oplopen. Je betaalt niet alleen een maandelijks bedrag voor het bel- en internetpakket, maar óók voor je smartphone. Eigenlijk wil je niets liever dan besparen, maar je wil ook niet inleveren op je data of belminuten. In dit geval kan een Sim Only abonnement de oplossing zijn.

Wat betekent Sim Only?

Ben je niet thuis in de wereld van smartphones en abonnementen? Je bent niet de enige. Zeker nu er zoveel mogelijkheden zijn, raak je al snel het overzicht kwijt. Wat is Sim Only bijvoorbeeld?

Dit is bijna hetzelfde als de smartphone-abonnementen die je kent. Je betaalt een maandelijks bedrag, waarna je gebruik kunt maken van belminuten, internet en sms’jes. Dit wordt een bundel genoemd.

Je zou zeggen dat er geen verschil is, maar dat is er wel degelijk: Er zit geen smartphone bij. Je kunt je huidige toestel gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Wellicht een refurbished toestel.

Waarom is een Sim Only abonnement besparend?

Met alle hoogoplopende kosten, is besparen op je maandelijkse uitgaven geen verkeerd idee. In tegenstelling tot een compleet telefoonabonnement, is Sim Only zonder twijfel besparend.

Bekijk ook:
Dit is de gemiddelde schermtijd van Nederlanders en dit kun je doen om het te beperken

Zo zitten aan en traditioneel telefoonabonnement meer kosten verbonden. Je betaalt je smartphone maandelijks af. Hoe nieuwer de smartphone is, hoe hoger de kosten uitvallen. Voor de nieuwe iPhone 14 betaal je vanzelfsprekend meer, dan voor een iPhone 8.

In combinatie met een uitgebreide bundel, lopen de kosten echter al snel op. Daar kun je slim op besparen door het toestel achterwegen te laten. Je betaalt slechts de bundel, zonder bijkomende kosten. En hoewel de inflatie geleidelijk aan afneemt, is een extraatje achter de hand nooit weg.

Wat zijn de voordelen?

Ben je toe aan een nieuw telefoonabonnement en onderzoek je de mogelijkheden? De voordelen van een Sim Only abonnement liegen er niet om.

Je eigen telefoon

Kun je moeilijk afscheid nemen van je huidige toestel? Dat is nergens voor nodig. Omdat een Sim Only abonnement slechts bundels levert en geen smartphones, kun je je vertrouwde toestel blijven gebruiken. Bovendien loop je geen risico dat je belangrijke gegevens kwijtraakt. Dat is ons allemaal weleens overkomen.

Maandelijks opzegbaar

Wil je overstappen op een andere bundel of wil je nergens aan vastzitten? Opnieuw profiteer je van een voordeel. Sim Only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Mocht je een betere deal tegenkomen, dan hoef je niet wachten tot het abonnement afloopt. Hier zitten immers kosten aan.

Je eigen nummer behouden

Maak je geen zorgen over je huidige telefoonnummer. Het is mogelijk om deze mee te nemen, ook als je overstapt naar een nieuwe provider.

Je kiest je eigen bundel

Jij hebt de touwtjes in handen. In het geval van een Sim Only abonnement, kies je de bundel die bij jouw persoonlijke levensstijl past. Moet je vaak belletjes plegen? Dan heb je veel baat bij onbeperkte belminuten.

Bekijk ook:
Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

Maar maak je meer gebruik van het internet, vooral als je buiten de deur bent? Dan is onbeperkt internet nooit weg. Aan de hand daarvan stel je je eigen bundel samen. Dat is eveneens gunstig voor de prijs.

Waar kan ik een Sim Only abonnement afsluiten?

Je kunt je beter afvragen waar dit niet kan. Er zijn verschillende providers waar je een abonnement kunt afsluiten, met een bundel naar keuze. Aan de hand van de gewenste mogelijkheden, wordt de prijs voor je berekend. Door meerdere providers met elkaar te vergelijken, kom je tot de beste conclusie.

Spreekt een Sim Only abonnement je aan? Ben je op zoek naar de beste provider, met een degelijke prijs? Misschien heb je Simpel al eens voorbij zien komen. Bij Simpel geniet je altijd van de laagste prijs en de meest uitgebreide bundels.

Bovendien kies je zelf de gewenste looptijd. Voor de kleingebruiker is een kleine bundel beschikbaar, maar ook als grootverbruiker geniet je van een goede deal. De meeste bundels kosten nog geen tientje per maand en kun je bovendien gratis afsluiten.

Conclusie

Ben je toe aan een nieuw telefoonabonnement? Wil je echter zoveel mogelijk besparen op je maandelijkse kosten? Een Sim Only abonnement is een goede oplossing. Je blijft gebruikmaken van je eigen smartphone, maar profiteert ondertussen van genoeg voordelen.

Zo behoud je je eigen nummer en kun je het abonnement gemakkelijk opzeggen. Met zoveel verschillende providers, is een keuze maken al snel een lastige opgave. Simpel heeft veel mogelijkheden en bundels beschikbaar, voor nog geen tientje per maand. Neem hier eens een kijkje. Staat hier iets voor je tussen?

920

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.