Vakantiebestemmingen buiten Europa weer steeds meer in trek 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Vakantiebestemmingen buiten Europa weer steeds meer in trek

De coronapandemie is van grote invloed geweest op ons leven én op ons reisgedrag. De grenzen van veel landen waren lange tijd gesloten, waardoor we op ons eigen land aangewezen waren. Daar was niks mis mee, maar het is toch mens eigen om nieuwe gebieden te ontdekken. Dat is precies wat op dit moment weer aan het gebeuren is. Onderzoek wijst uit dat de vakantiebestemmingen buiten Europa weer meer en meer in trek zijn. Logisch ook, aangezien in nagenoeg alle landen de coronamaatregelen volledig afgeschaft zijn. Naar veel landen kun je ‘gewoon’ weer toe gaan, zonder je aan allerlei restricties te moeten houden.

Welke bestemmingen zijn op dit moment populair?

Meer en meer mensen kiezen ervoor om de grenzen van Europa te verlaten. Goed te begrijpen, aangezien de wereld zoveel moois te bieden heeft. Onder meer onderstaande landen kunnen op dit moment op veel Nederlandse toeristen rekenen.

Dubai

Eén van de emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten is uitgegroeid tot een populaire hotspot. Vanuit heel de wereld trekken mensen naar Dubai toe. In dit emiraat draait alles om pracht en praal, om luxe en om het heerlijke klimaat. Zeker in het najaar, in de winter en in het voorjaar is het heerlijk vertoeven in Dubai.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Ben je van plan om zomers naar Dubai te gaan? Onverstandig; de temperaturen lopen in die periode op tot maar liefst 40 á 50 graden Celsius. Dat is ook dé reden waarom veel rijke Arabieren in die periode juist naar Europa toekomen.

Vakantiebestemmingen buiten Europa weer steeds meer in trek 19

Kaapverdië

Ben je toe aan rust en een aangenaam klimaat? Dan is Kaapverdië wellicht de beste optie voor je. Dit is een kleine eilandengroep waarop tal van luxe resorts gebouwd zijn. In en rondom deze resorts kom je niks tekort en geniet je van het heerlijke weer. Op Kaapverdië schijnt de zon nagenoeg elke dag en is het erg goed vertoeven.

Bijkomend voordeel: het leven op Kaapverdië is niet al te duur. Zeker als je voor last minutes Kaapverdië kiest, betaal je voor je vakantie alles behalve veel geld.

Vakantiebestemmingen buiten Europa weer steeds meer in trek 20

Amerika

Ben je bereid om relatief lang in het vliegtuig te zitten? Dan is het land van de grenzeloze mogelijkheden een ware aanrader. Meer en meer Nederlanders trekken weer naar dit land toe, bijvoorbeeld om een fraaie rondreis te maken.

Belangrijk voordeel van Amerika is uiteraard de diversiteit. De westkust is bijzonder interessant, maar dit geldt minstens net zo erg als voor de oostkust. Ook kun je tal van steden bezoeken en je hart ophalen aan de prachtige natuur.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Vakantiebestemmingen buiten Europa weer steeds meer in trek 21

Sri Lanka

Een bestemming die jarenlang onbekend was, maar nu bijzonder populair aan het worden is. Dat is één van de manieren waarop Sri Lanka omschreven kan worden. Dit Aziatische land is groot, is bijzonder divers en is oprecht uniek te noemen. In Sri Lanka vind je unieke steden, prachtige witte stranden en oerwouden. Je kunt je vast voorstellen dat een vakantie in Sri Lanka een garantie is op een fijne en onvergetelijke tijd.

Vakantiebestemmingen buiten Europa weer steeds meer in trek 22

Zuid-Afrika

Een land dat al geruime tijd populair is, is Zuid-Afrika. Tijdens de coronapandemie kon nagenoeg niemand meer naar dit land toe, maar dat is nu gelukkig veranderd. In dit land geniet je van een unieke cultuur, prachtige omgevingen en heerlijk weer. Wat wens je nog meer tijdens je komende vakantie?

Vakantiebestemmingen buiten Europa weer steeds meer in trek 23

Bereid je vakantie goed voor

Wil je graag naar één van deze vakantiebestemmingen toe? Bereid je vakantie dan heel goed voor. Ga goed na of er nog sprake van maatregelen is en of je eventueel een coronaformulier in moet vullen.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.