pitbull
Saved Read later
Deel dit bericht

Vader bekritiseerd omdat hij zijn pitbull bij zijn kleuter in bed laat slapen (video)

Op internet is met verontwaardiging gereageerd op een vader die zijn pitbull bij zijn jonge dochter in bed liet slapen. De volwassen hond sliep bij het kind in bed nadat het gezin een aardbeving had meegemaakt. Het meisje was na het natuurgeweld angstig geworden, waarna ze besloot om samen met de hond in een bed te slapen.

Volwassen pitbull bij jong kind in bed

Toen de beelden van de hond en het kind op internet terechtkwamen barstte er een storm van verontwaardiging en kritiek los. Het meisje, Adalynn genaamd, was na het ervaren van een aardbeving in hun woonplaats in Alaska erg angstig geworden. Ze kon niet meer in slaap komen, en had last van angstaanvallen. De pitbull, genaamd Fury, ging daarop bij haar in bed liggen, waarna het meisje snel in slaap viel.

De vader van het meisje had daarop een camera in haar slaapkamer geplaatst om het tafereel vast te leggen. Toen de beelden op internet verschenen kreeg hij een bak met kritiek over zich heen. Kijkers uit de hele wereld reageerden; ‘Laat je hond niet alleen met je baby, gezond verstand zou je dit moeten vertellen‘ was één van de vele reacties. Anderen vonden het schattig dat de hond het meisje op haar gemak stelt.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Vader kreeg felle kritiek

De vader van het meisje benadrukte dat hij meer dan 100 uur training met Fury heeft gehad, en dat hij de hond niet ziet als ‘zomaar een dier'. De ophef rond het filmpje komt voort uit de slechte reputatie dat het ras heeft. Pitbulls zijn in sommige landen zelfs verboden omdat er hondengevechten mee worden gehouden. Het stigma rond de pitbull wordt versterkt als de media schrijft over incidenten met ‘vechthonden'.

De vader van Adalynn vatte zijn mening samen door te reageren met de woorden ‘als je ze met liefde opvoedt, tonen ze alleen maar liefde‘. De kijkers van het filmpje waren het daar echter niet mee eens, en veroordelen de actie van de vader. Ze vinden het gevaarlijk en onverantwoordelijk. We hebben het bewuste filmpje onder dit artikel geplaatst. Kijk en oordeel zelf.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.