Levenslang veroordeelde vraagt vrijlating na zijn dood

0 Shares

Een tot een levenslange gevangenisstraf veroordeelde Amerikaan heeft om vrijlating gevraagd na zijn dood. Moordenaar Benjamin Schreiber (66) gaf aan dat hij vrij gelaten zou moeten worden, hij was immers overleden. Zijn overlijden was zo een vier jaar eerder maar de rechter in Iowa stak een stokje voor de vrijlating.

Sinds 1996 zit Schreiber vast voor moord. Enkele jaren geleden kreeg hij ernstige gezondheidsproblemen. Zijn gezondheid ging zo hard achteruit dat hij maar liefst vier keer gereanimeerd moest worden. Naderhand tekende Schreiber beroep aan tegen zijn straf, volgens hem was hij dood geweest en zou daarmee zijn levenslange gevangenisstraf zijn uitgezeten.

Het hof van beroep had daar echter een andere gedachte over. Schreiber zal vast moeten blijven zitten tot aan zijn overlijden. De rechter kwam tot de conclusie dat ofwel ‘Schreiber nog in leven is, in dit geval zal hij in de gevangenis blijven, of hij is dood in welk geval beroep onzinnig is’. Zijn ‘overlijden’ en weder tot leven komen door de reanimatie nam volgens de rechter niet het feit weg dat Schreiber momenteel in leven is. Hij zal dus gevangen blijven tot aan zijn permanente overlijden.

Bekijk ook:
‘Vader’ verhuurt zichzelf voor 30 euro per uur om alleenstaande moeders te helpen

Bekijk ook:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

313
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.