Prison break: de spectaculairste gevangenisontsnappingen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Prison break: de spectaculairste gevangenisontsnappingen

Gevangenisontsnappingen ze zijn onderdeel van de populaire serie ‘Prison Break', maar hoewel dat een ontsnapping uit een gevangenis natuurlijk niet zomaar kan, zijn er toch een aantal populaire gevangenisontsnappingen gekend die tot op de dag van vandaag gekend zijn. Elk van deze ontsnappingen is merkwaardig genoeg om onderdeel te zijn van een goede film of serie. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De ontsnapping van Alcatraz

https://www.youtube.com/watch?v=f6sWv0RfgAs

Dit is waarschijnlijk dé bekendste gevangenisontsnapping ooit, mededankzij de gelijknamige film. Wie heeft er nog niet gehoord van de ontsnapping van Alcatraz? Spoiler alert:als je de film Alcatraz nog nooit gezien hebt, en graag eens wilt zien, dan moet je nu zeker niet verder lezen!

De ontsnapping van Alcatraz  vond plaats op 11 juni 1962. Alcatraz was een maximum beveiligde gevangenis op een eiland dichtbij San Francisco. De drie misdadigers: Frank Lee Morris, John Anglin en Clarice Anglin ontsnapte door een tunnel te graven met een lepel. Voor dat ze ontsnapten, maakten ze poppen uit haar dat ze in een kapperszaak verzameld hadden, om zo poppen te maken die op hen leken. Deze poppen plaatsten ze dan in bed, om zo tijd uit te sparen. Ze ontsnapten via de tunnel, op het water, met behulp van een zelfgemaakte boot (die ze in elkaar knutselden met regenjassen).

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Hoe het afliep? De gevangeniswachters hadden hun ontsnapping pas opgemerkt de dag nadien. De criminelen werden echter nooit meer teruggevonden, tot op de dag van vandaag. Sommigen denken dat ze verdronken zijn in het water. Hun lichamen werden echter niet teruggevonden. Ook wordt er gespeculeerd dat deze gevangenisontsnapping een succes was, omdat de politie in 2013 een brief had ontvangen van één van deze criminelen, waarin hij beweerde in Brazilië te zitten. In 2016 werd er een foto gelekt, waarop de 2 broers te zien waren die uit Alcatraz ontsnapt waren. Maar de brief, noch de foto werd door de politie bevestigd. Het blijft dus gissen naar wat er precies met hen gebeurd is!

 De ontsnapping van El Chapo

Ook de naam “El Chapo”, is voor velen niet onbekend. Deze Mexicaanse drugslord slaagde er zelfs in om tot twee maal uit de gevangenis te ontsnappen. De eerste ontsnapping vond plaats in Januari 2001, toen heeft hij simpelweg gevangenisbewakers kunnen omkopen om hem te helpen met de ontsnapping. Maar liefst 13 jaar heeft El Chapo vrij kunnen rondlopen. Tot in 2014, wanneer hij opnieuw opgepakt werd, maar niet voor lang! De wereldbekende drugslord slaagde er in, om na 17 maanden voor de tweede keer te ontsnappen. Hoe hij dat voor mekaar kreeg? Onder het toilet was er een tunnel gegraven, en dit was niet zomaar een tunnel. Deze tunnel was voorzien met verluchting en verlichting.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Waar is El Chapo nu? Voor El Chapo liep het minder goed af. In 2016 werd hij opnieuw opgepakt, en tot nu toe heeft hij nog geen uitweg gevonden. Toch zou het waarschijnlijk niemand verbazen als ze binnen enkele maanden te horen krijgen dat El Chapo weer ontsnapt is. Maar tot die tijd blijft de beruchte drugslord veilig achter de tralies.

Prison break: de spectaculairste gevangenisontsnappingen 14

De vreemde ontsnapping van Ronald Silva

Ronald Silva is dan misschien niet zo gekend als de andere genoemde gevangenen, zijn ontsnapping is meer dan memorabel. De Braziliaanse drugshandelaar ontsnapte in 2012 uit een Braziliaanse gevangenis op een originele manier. Hoe? Wanneer zijn vrouw op bezoek kwam, vroeg hij haar om haar kleding achter te laten. Die zou hij vervolgens gebruiken om zich helemaal om te kleden tot vrouw. Zo goed zelfs, dat hij gewoon naar buiten kon lopen, voorbij de bewakers. De vreugde was echter van korte duur, want eens hij aan de bushalte gearriveerd was werd hij gespot door een slimme agent die zag dat er iets niet juist was.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.