Write a prisoner: wordt penvrienden met een gevangene 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Write a prisoner: wordt penvrienden met een gevangene

De gevangenis; een plek vol met eenzaamheid en verdriet. Gevangenen moeten hun straf daar uitzitten onder erbarmelijke omstandigheden. Om het leven daar aangenamer te maken is Write A Prisoner in het leven geroepen. Via dit bedrijf kun je penvrienden worden met een gedetineerde.

Wat is Write A Prisoner?

Write A Prisoner is een website waarop je penvrienden kan worden met een gevangene. Op WriteAPrisoner.com staat een hele lijst met de profielen, foto’s en contactgegevens van de gedetineerden. Op de profielen kan je veel vinden zoals interesses en doelen. Zelfs de gepleegde misdaad en de vrijlatingsdatum staan online. Sommigen zitten voor een jaar vast, anderen zitten levenslang. Je kan ook schrijven met iemand die de doodstraf krijgt.

De brieven die verstuurd worden, worden nagelezen door autoriteiten. Het is niet mogelijk om over de misdaad te schrijven. Als een gevangene over zijn eigen zaak gaat schrijven, kan dit tegen diegene gebruikt worden in hoger beroep.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Waarom zou je dit doen?

Waarom zou je naar iemand schrijven die een misdaad gepleegd heeft? Het brengt veel voordelen met zich mee. Onderzoeken van Write A Prisoner en het Federal Of Prisons tonen aan dat gedetineerden hierdoor na de gevangenis beter contacten leggen en onderhouden en op zoek gaan naar onderwijs of een baan. Het helpt ze dus in het verbeteren van hun leven na hun vrijlating.

Veel gevangen worden vergeten door familie en vrienden. Iedereen kan begrijpen hoe vervelend het is wanneer je hoort dat je geen post hebt ontvangen. Door een brief te schrijven, kan je een gevangene ontzettend blij maken en hoop geven. Het is het lichtpuntje van hun dag. Met zo’n brief wordt het signaal afgegeven dat iemand buiten de muren aan ze denkt. Ook kunnen ze op deze manier contact houden met de buitenwereld waardoor ze er niet van vervreemden.

Door het over je leven te hebben, kan je een gevangene inspireren. Het leven in de gevangenis is niet eentje om over naar huis te schrijven. Door over dingen te schrijven die jij hebt meegemaakt, maken zij het ook een beetje mee. Daarnaast kan je ze inspireren om het goede leven te lijden door te laten zien wat het je allemaal kan brengen.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Voor jezelf kan dit ook een les zijn. Zo kunnen je vooroordelen over gevangen verdwijnen en leer je meer over het leven in de gevangenis of het leven van iemand anders.

Deel dit bericht
Read later

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.