in

Twitter plaatst disclaimer bij tweets Donald Trump over misleidende informatie

De president is het hier niet mee eens en laat zijn mening horen

Donald Trump Twitter
© Mykhaylo Palinchak /123RF.com

Twitter heeft een drastische stap genomen bij de tweets van Donald Trump, ze hebben namelijk een disclaimer geplaatst. Volgens Twitter zou de President van de Verenigde Staten misleidende informatie delen.

Donald Trump Twitter

Het is algemeen bekend dat de huidige president het social media platform gebruikt om zijn mening te uiten. Volgens Trump geeft stemmen per post aanleiding tot stemfraude en valse verkiezingsuitslagen. Hij heeft hiervoor geen argumenten benoemd. Twitter heeft een disclaimer geplaatst met een link waarop factcheckers van Twitter informatie hebben verzameld over de mogelijkheden om per brief te stemmen. Op deze pagina staan vooral feiten die de beweringen van Trump tegenspreken.

Donald Trump reactie

Uiteraard is de president het hier niet mee eens, en dat heeft hij ook laten weten. Volgens hem is het ondermijning van vrijheid van meningsuiting “En de president, zal dat niet toelaten!”. Het is voor het eerst dat de tweets van Donald Trump gemarkeerd worden.

 

Bekijk ook:
Dit zijn de nieuwe versoepelingen

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerst uit eten en daarna lekker slapen

weetjes over de aarde

10 leuke weetjes over de aarde