Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de dikste staatshoofden

Dat staatshoofden soms dik zijn is niet verwonderlijk, ze krijgen natuurlijk prima te eten en wanneer ze trek hebben staan er gelijk 50 koks paraat. Sommige staatshoofden eten echter iets te veel en zijn redelijk dik, heel erg dik zelfs. Wij hadden hier natuurlijk ook een paar kansmakers als premier dan welke mochten ze gewonnen hebben zo deze lijst binnen konden wandelen denk bijvoorbeeld even aan Erica Terpstra om maar een naam te noemen. Maar goed sommige landen hebben (of hadden) dus wel een monsterlijk dik staatshoofd. Hier zie je er een paar!

Kublai Khan

De opa van Genghis Khan was een echt zwaargewicht in de politiek van Mongolië. De man staat bekend als de vijfde grootte Khan van het Mongoolse rijk. Hij kreeg toen hij een jaar of 20 was een stukje China om over te heersen. Toen ging hij het gevecht aan met zijn broer om een grootte Khan te worden en veroverde vervolgens vrijwel heel China. De Yuan Dynastie was geboren, het Mongools-Chinese rijk! Kublai regeerde van 1260 tot 1294, toen hij zijn vrouw verloor, begon hij echter flink te eten. Hij at fruit, groente, zuivelproducten en schapen, geiten, koeien, kamelen, yaks en ander wild. Hij genoot van alcohol, gefermenteerde melk was zijn favoriet. Dit leverde hem een mega gewicht op en op 78-jarige leeftijd kwam hij mede door zijn zware obesitas te overlijden.

Idi Amin

Idi Amin was de president van Uganda van 1971 tot 1979. Zijn verschrikkelijke misdaden tegen de menselijkheid maakte van hem een van de ergste dictators uit de geschiedenis. Over een periode van 30 jaar rees Idi Amin door de ranken van het leger en in 1971 nam hij Uganda over en verklaarde hij zichzelf tot president. Gedurende zijn acht jaar lange heerschappij pleegde hij genocide op ongeveer een half miljoen mensen. De economie stortte volledig in, zelf leefde hij als een koning tot 1979 waarna hij wegvluchtte naar Saoedi Arabië. In 2003 begaf zijn lever het en stierf hij op de leeftijd van 78 jaar. Hij was liefhebber van eten, vooral van Matooke een Ugandees gerecht van groene banaan. Dit zag men al snel terug in zijn steeds grotere buik.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Abu Abdul Bari

De Mufti of Mosul was dan wel geen echt staatshoofd maar hij stond wel aan het hoofd van ISIS. De 254 kilo wegende ISIS leider hebben we allemaal gezien op tv toen hij gepakt was in januari 2020. Hij was zo verschrikkelijk dik dat hij niet in een politie auto paste en dus maar in een pickup gegooid is. Voor zijn arrestatie was hij vooral bezig met het uitspreken van fatwas, het op basis van de koran goedpraten van seks slavernij en het martelen van de Yezidi in Iraq. Hij at slechts een maaltijd per dag, volgens hem omdat de Koran dit voorschreef, volgens vele omdat er vrij weinig voedsel was in het ISIS gecontroleerde gebied. Er was zo weinig eten dat er geruchten gaan over kannibalisme in het Kalifaat. Hoe kwam het dan dat Abu Abdul Bari zo verschrikkelijk dik was? Waarschijnlijk omdat hij zich als een lafaard vooral bezig hield met zichzelf te verstoppen. De verveling sloeg natuurlijk toe en Abu Abdul Bari begon toen maar met eten, heel veel eten.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Kim Jong Un

De dictatoriaal leider van Noord-Korea sinds 2011, Kim Jong Un volgt in de voetstappen van zijn vader en opa in het totaal onderdrukken en uithongeren van de Noord-Koreaanse bevolking terwijl hij zelf vooral lekker veel aan het eten is. Toen hij aan de macht kwam, executeerde hij meteen een groot deel van zijn regering. Momenteel ken je hem waarschijnlijk vooral van het testen van wapens, cyber warfare, gevangenis (concentratie) kampen en natuurlijk de grootschalige mensenrechtenschendingen. Als het land Olie zou hebben was het waarschijnlijk allang bevrijd door de Amerikanen zoals bijvoorbeeld Irak of was er in ieder geval een troepenmacht aanwezig zoals in Afghanistan. Maar helaas voor de Noord-Koreanen er is geen olie dus kunnen de massamoorden doorgaan en kan Kim lekker blijven eten. In 2015 bleek dat de man 30 kilo was aangekomen in de vijf jaar ervoor en momenteel weegt hij waarschijnlijk tussen de 120 en 150 kg. Hoe hij zo dik geworden is? Veel tofu, rijst, kip, koe en vis eten natuurlijk!

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.