in

LOLLOL CoolCool OMGOMG sadsad NiceNice AngryAngry

Karper met gezicht van Voldemort én 5 andere enge vissen

Ooit wel eens een karper met de looks van een mens gezien? In Zuid-China kan het allemaal. Een nietsvermoedende wandelaar kreeg in Kunming City de schrik van zijn leven. In eerste instantie omdat het dier op zijn dooie gemak de waterkant betast op zoek naar iets eetbaars. Pas toen de voorbijganger goed keek merkte hij het flamboyante hoofd van de karper op. 

En ja, deze heeft verdomd veel weg van een mensengezicht. Hoewel, de gelijkenis met Voldemort is meer treffend volgens ons. Zoals je in Zuid-China misschien zou verwachten, gaat het hier niet om een gemuteerde vis of een slechte imitatie van een nieuwe gadget. De karper bestaat echt en heeft nou niet direct een hoog aaibaarheidsgehalte.

Chinese social media ontploft na video van enge karper

Dat het gekke visje zoveel commotie zou veroorzaken op social media, had het van tevoren natuurlijk ook niet kunnen bedenken. Met de snelheid van het licht gaat de Voldemort karper viraal. Waar de één zijn bewondering uitspreekt voor de aparte verschijning, vindt de ander het maar een afzichtelijk monster.

Bekijk ook:
Als Apophis de aarde raakt: een hamer uit de hemel?

Kom je een keer aan de oppervlakte, krijg je dit. Zielig wel, want het arme dier heeft zijn markante kop te danken aan een aantal frappant geplaatste strepen van pigment. Deze vormen samen de ogen, neus en mond. De optische wenkbrauwen maken de kop van de karper compleet.

De zee zit vol angstaanjagend tuig

Het mag duidelijk zijn dat de zee niet alleen de thuisbasis is van de kleine zeemeermin en de Snorkels. Er leeft nog meer angstaanjagend tuig in de diepe blauwe wateren. Om je alvast goed voor te bereiden op je komende zon én zee vakantie, hebben we de 5 gezelligste creaties voor je geselecteerd:

1. Hengelvis

Niet direct een gevaar voor de volksgezondheid, maar wel als je er te lang naar kijkt. Komt voor in tropische wateren.

2. Koboldhaai

Deze haai heeft een neusje voor vijanden en spoort ze daar dan ook mee op. De neus is namelijk erg gevoelig voor de elektrische lading die de bedreiging uitstraalt. Zijn bek zit daarnaast ook nog eens vol met meer dan genoeg vlijmscherpe tanden. Hij woont in de zeeën rondom Amerika en Australië.

Bekijk ook:
Top 10 meest vieze wereldrecords

3. Chauliodus

Nog zo’n tropische verrassing. Deze creatie leeft gelukkig het liefst in diepe wateren. Bij voorkeur in tropische landen. Zijn ondertanden zijn opvallend lang, en scherp. Beter blijf je uit de buurt bij deze schatjes.

4. Zwarte veelvraat

Dacht je dat jouw buik opgezet was? De Zwarte Veelvraat is de overtreffende trap. Deze engerd heeft niet alleen een rij vlijmscherpe tanden, maar ook nog eens een buik die elastischer is dan de benen van Foxy Foxtrot. Hij leeft op een kleine 3 kilometer diepte. Je hoeft dus niet direct de confrontatie aan te gaan tijdens een middagje snorkelen.

5. Steenvis

In eerste instantie is de Steenvis lelijk, maar niet echt angstaanjagend om te zien. Tot je erop gaat staan. Niet dat je dat altijd door hebt, want ze kunnen zich prima verkleden als steen of rots. Een aanraking bekoop je in ieder geval met een verlamming. Als het echt niet je lucky day is kan de steenvis ook verantwoordelijk zijn voor jouw dood.

Bekijk ook:
Mysterie rond meer vol met skeletten in Himalaya gebergte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Maak je huid winterklaar met deze tips!

PvdA: Vliegen in Europa Verboten!