Maak je huid winterklaar met deze tips! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Maak je huid winterklaar met deze tips!

De winter staat voor deur. De straten kleuren wit. Mensen zijn volop in kerstsfeer. Je hebt eindelijk een excuus om die foute kersttrui uit de kast te halen en je spendeert je dagen met een lekkere chocomelk onder een warm dekentje voor de openhaard.

Ja, de winter is een mooie periode. Maar je huid, die houdt niet zo van de winter! Regen, wind, hagel en sneeuw. Je huid zal het zwaar te verduren krijgen. Bereid je huid voor op de wispelturigheid van de winter dankzij onderstaande tips!

Voed je huid voldoende

Tijdens de koude winterdagen is het nog belangrijker dan ooit om je huid te voeden. Het koude weer zorgt er namelijk voor dat je huid droger wordt. Dit vermijd je door je huid voldoende te voeden. Vervang je verzorgingsproducten door varianten die rijk zijn aan vitamine E, arganolie of andere producten die voedzaam zijn. Gooi de restjes van je zonnecrème nog niet weg! Ook tijdens de winter is een goede bescherming van je huid belangrijk. En ook al zie je de zon niet, de uv-stralen zullen ook tijdens de winter schade aan je huid aanrichten. Door  zonnecrème te gebruiken vermijd je rimpeltjes en verkleuring van de huid.

Laat je huid feller stralen met deze do's and do'nts!

Don't: Neem je douches niet te warm:

Een hete douche kan zalig zijn wanneer je lang de kou hebt moeten trotseren. Warm water zorgt ervoor dat je tot rust komt en dat je er de volgende dag weer tegenaan kunt. Toch is een te warme douche slecht voor je huid, omdat deze dan nog meer zal uitdrogen. Koud en warm water afwisselen is voor je huid de beste optie! Zorg er wel voor dat je afsluit met een koude (lauwe) douche.

Bekijk ook:
Natuurlijke kracht: pak je vitamine D uit zonlicht dit voorjaar

Do: Kies voor milde gezichtsreiniging

Kies voor reinigingsproducten die mild zijn. Als je kiest voor zwaardere reinigingsproducten dan zullen die je huid enkel nog meer uitdrogen. Kies daarom liever voor zachte reinigingslotion, tonic, enzovoort.

Don't: Ga niet (teveel) scrubben:

Je huid wordt tijdens de winter droger en gevoeliger. Wanneer je je huid scrubt dan zal deze nog droger worden met als resultaat dat je huid er nog futlozer en vermoeider uitziet dan ervoor. Probeer het scrubben van je huid dus zoveel mogelijk te beperken en kies voor een scrub die mild is!

Don’t: Vermijd geparfumeerde en alcoholhoudende verzorgingsproducten:

Deze producten kunnen namelijk je huid gaan irriteren en geloof me dat is geen fraai gezicht!

Hydrateren is belangrijk

In de winter is het belangrijk om je huid niet enkel aan de buitenkant te verzorgen, maar ook aan de binnenkant. Drink daarom dagelijks voldoende water. Water zorgt er namelijk voor dat je droge winterhuid voldoende gehydrateerd wordt waardoor je er weer fris en stralend uitziet!

E.H.B.W., eerste hulp bij winterhuid

De winterperiode brengt specifieke schoonheidsprobleempjes met zich mee. Rode kaken en neus, een vermoeiende blik, droge lippen, droge huid, enzovoort. Die vervelende rode clownsneus en die vermoeide zombieblik wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk kwijtraken. Gelukkig ontdek je hieronder wat je eraan kunt doen!

Bekijk ook:
Dit zijn de meest opvallende brillentrends van 2024

Rode wangetjes

Rode wangen, ze zijn een blijk van gezondheid en geven ons een schattige en jeugdige uitstraling. Maar rode wangen kunnen ook vervelend zijn, al zeker als je steeds meer gelijkenissen begint te vertonen met een tomaat. Die schattige wangetjes worden dan al snel onaantrekkelijk! Gelukkig kan je ze makkelijk vermijden door rijke dagcrème te gebruiken en je wangen in de koude goed af te dekken met een zachte sjaal. Hetzelfde geldt voor die vervelende rode neus.

Vermoeide blik

Dé ideale remedie tegen een vermoeiende blik is…. slapen natuurlijk! Toch kan je soms nog zoveel slapen als je wil, maar toch niet die vermoeiende blik kwijtraken. Het is dan een goed idee om oogcrème te gebruiken, zodat je er meteen weer fris uitziet! Heb je last van wallen? Dan kan het helpen om theezakjes onder je ogen te leggen.

Gebarsten lippen

Een probleem waar we bijna allemaal wel al eens te maken hebben gekregen tijdens de winter, die vervelende gebarsten lippen! Hoe komt dat? De huid van je lippen is extra gevoelig, waardoor ze het eerste slachtoffer is van de winter. Geef dus extra aandacht aan je lippen door ze regelmatig in te smeren met lippenbalsem. Zorg er wel voor dat je niet te hard wrijft. Vermijd ook matte lippenstift als je niet wilt dat je huid nog meer uitdroogt!

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.