I put a spell on you… deze vloeken kwamen uit!

0 Shares

Dat woorden kracht hebben blijkt wel uit de onderstaande top 4. Dit lijstje bestaat namelijk uit vloeken die écht uitkwamen, met een minder prettige afloop voor de betrokkenen. We laten de “ver van mij bed show” even achterwege, en hebben een fijne top 4 opgesteld van redelijke recente vloeken. Dus voordat je jouw zusje of ex-vriendje vervloekt: be careful what you wish for…

The Omen

Ben je een fan van horrorfilms? Dan heb je vast wel eens met samengeknepen billen naar “The Omen” gekeken. De film uit ‘76 heeft een plot waaruit blijkt dat het zoontje van een Amerikaanse ambassadeur “the devil himself” is. Hoewel van top tot teen geregisseerd, heeft het verhaal een bizarre uitwerking op de crew. Zo wordt zowel het vliegtuig van Gregory Peck (hoofdrolspeler) als David Seltzer (scenario) geraakt door de bliksem.

Kan gebeuren zou je denken, maar ze vlogen beiden met een apart vliegtuig. Ook crew member John Richard moest het ontgelden. Of liever gezegd zijn vriendin. Haar hoofd werd zonder pardon van haar romp gescheiden tijdens een auto ongeluk. Johnson had er ervaring mee, want onthoofdingen waren aan de orde van de dag tijdens de film.

Een Grimaldi zal nimmer geluk vinden in zijn of haar leven

De Grimaldi’s. De o zo vriendelijke koninklijke familie die de scepter zwaait in Monaco. Dat die op de familie rust is al even geleden uitgesproken. Namelijk door de minnares van Francesco Grimaldi. Hij veroordeelde haar zonder pardon tot de dood. Ze sprak echter nog wél een aantal krachtige woorden uit: “een Grimaldi zal nimmer het geluk vinden”.

Bekijk ook:
Heeft de mens een buitenaardse oorsprong? Bouwstenen van DNA aangetroffen op meteoriet

Dat de vloek werkte blijkt uit het dodelijke auto ongeluk van Grace Kelly en de vele mislukte huwelijken van Caroline en Stéphanie. Ook Charlotte, Caroline’s dochter, mocht nooit het geluk vinden. De vloek trof tevens Stefano Casiraghi, de tweede man van Caroline. Hij vond de dood in ‘90 tijdens een bootongeluk.

Ötzi de IJsman

Ötzi klinkt dan wel lieflijk, maar de 5000 jaar oude mummie die in ‘91 werd gevonden in de Alpen is dat allerminst. Hij houdt nou eenmaal niet van poespas. Dat laat hij weten als hij door een team van onderzoekers wordt onderzocht met microscopen, mri’s en andere enge apparatuur. Forensisch onderzoeker Rainer Hen legde als eerste het loodje. Hij overleed tijdens een auto crash, een jaar nadat Ötzi werd gevonden onder een stapel ijs.

Kurt Fritz werd bedolven onder een lawine. Hij bracht Hen destijds naar de vindplaats van Ötzi. Voor de mummie was het echter nog niet genoeg, want in 2004 overleed ook zijn ontdekker, Helmut Simon. Hij gleed uit en viel ettelijke meters naar beneden in een ravijn.

Bekijk ook:
Prinses Amalia haalt jachtakte en mag nu op dieren jagen

Van onschuldige zilveren Basano vaas naar verschrikkelijke vloek

Leuk, zo’n huwelijkscadeau. De Basano vaas werd in de 15e eeuw ontworpen als cadeau voor een aanstaande bruid. Lang heeft ze er niet van mogen genieten, want nog voordat ze het ja-woord kon uitbrengen werd ze vermoord. Haar laatste adem bestond uit de woorden: “ik zweer dat ik wraak zal nemen”. En zo geschiedde. De familie van de bruid erfde de vaas, en legde het vervolgens allemaal af. Bijna allemaal dan, want er was er één zo pienter om de vaas te verstoppen.

Helaas niet goed genoeg want eind 1980 was hij daar ineens weer. De vaas bevatte een handgeschreven briefje: “pas op, deze vaas neemt de dood met zich mee”. Omdat mensen nou eenmaal eigenwijs zijn, werd de vaas toch weer ingezet als lieflijke woondecoratie. Je kunt wel raden wat er gebeurde. Na nog meer slachtoffers te hebben gemaakt wilde zelf musea de vaas niet opnemen in de collectie. De politie heeft de Basano vaas ingenomen waarop deze werd begraven in een hermetisch afgesloten kist.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

263
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.