Er is een nieuwe emoji, de 'ongesteldheid' emoji! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Er is een nieuwe emoji, de ‘ongesteldheid’ emoji!

Als onderdeel van de nieuwste iOS update zien we een nieuwe emoji, de ongesteldheid emoji om precies te zijn. Het is natuurlijk niet de enige nieuwe emoji, het zou Amerkika niet zijn of er moeten natuurlijk genderneutrale emoji's in het leven geroepen worden. Die vinden we dus ook in de iOS update, super handig als je op het genderneutrale toilet van Verhage zit (in Europa is het natuurlijk ook mega populair) en een van je ‘they' vriend(in)en een app aan het sturen bent.

Er is een nieuwe emoji, de 'ongesteldheid' emoji! 17

De emoji's vinden we in de iOS 13.2 update op de iPhone en andere telefoons welke iOS gebruiken. Een organisatie in Engeland welke zich bezig houd met ‘advanced children's rights and equality for girls' (geavanceerde kinderrechten en gelijkheid voor meisjes) stelde dat: ‘een ongesteldheid-emoji helpt vrouwen en kinderen gemakkelijker te praten over hun ongesteldheid en helpt ook bij het wegnemen van het stigma'.

Inclusiviteit de nieuwe religie van Apple

Er is een nieuwe emoji, de 'ongesteldheid' emoji! 18

De nieuwe emoji's moeten inclusief zijn, vandaar de genderneutrale emoji's. Je kan nu kiezen tussen verschillende huidskleuren en verschillende geslachten in totaal heb je nu 75 keuzes. Rolstoelen, kunst- armen en benen een geleide hond en een oor met een gehoorapparaat. Iedereen moet zich namelijk thuis voelen in de emoji's van nu. Recentelijk bleek dat gekleurde (huidskleur) emoji's vooral gebruikt worden door mensen die niet blank zijn, blanke mensen voelen zich kennelijk thuis bij de standaard gele emoji's maar goed een in een rol stoel met kunstbeen zittende slechthorende die wil natuurlijk wel een ‘eigen' emoji hebben. Karel die nu door het leven gaat als Katherina maar morgen misschien weer als Karel kan natuurlijk ook niet zonder emoji en speciaal voor hem/haar zijn er nu dus de genderneutrale emoji's.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Dieren

Er is een nieuwe emoji, de 'ongesteldheid' emoji! 19

We zien ook nieuwe dieren, de dieren sterven natuurlijk door global warming en wij als mens volgen snel volgens bepaalde 16-jarige dus hebben we een: luiaard, orang-oetang en een flamingo. Ook qua eten gaan we er op vooruit met boter een ui en een ijsblokje. Je kan dus nu je favoriete 90's rapper uitbeelden in emoji's (Ice cube). Wil je alle emoji's bekijken dat kan op ‘the Emojipedia blog'.

We gaan er echter ook een paar missen

Er is een nieuwe emoji, de 'ongesteldheid' emoji! 20

Apple doet er alles aan inclusief te zijn, Facebook en Instagram gooien juist emoji's in de ban. De seksuele emoji's, die kunnen natuurlijk niet door de beugel. Een perzik? dat is natuurlijk iemands kont en de aubergine dat is een piemel! Ook je naakte lichaamsdelen afdekken met een emoji is verleden tijd op Facebook en Instagram, of dit ook voor de tepels geld is iets waar we niet zeker van zijn. We hebben het uit angst voor een ban van onze accounts nog niet geprobeerd. Waterdruppels, die emoji kan trouwens ook niet meer, dat kan wel eens een subtiele verwijzing zijn naar ejaculatie.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Deze anti-emoji regels vallen echter niet goed bij elke Facebook en Instagram gebruiker. Betutteling klinkt het, Facebook en Instagram kunnen zich beter druk gaan maken over het racisme in plaats van een paar onschuldige waterdruppels bij een perzik met een aubergine.

Facebook is echter van mening dat al de perziken wel eens seksuele ‘acties' tot gevolg kunnen hebben en gebruikt worden in contact tussen bijvoorbeeld minderjarige met volwassenen en sekswerkers helpen met het vinden van klanten voor hun fruitige diensten. Facebook laat dan ook weten accounts die de emoji's blijven gebruiken desnoods te gaan sluiten, dit zal ook op Instagram gebeuren. Misschien is het een idee om met z'n alle foto's van aubergines en perziken te uploaden naar Instagram en Facebook met de vermelding ‘gezond eten is niet 18+' als vorm van still protest want voor je het weet is een smiley ook al niet meer goed net als bijvoorbeeld het ‘ok' symbool want dat is natuurlijk een verkapte white power groet.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.