Tien tips om WhatsApp nog beter te gebruiken!

0 Shares

We appen de hele dag door, right? Maar hoe gebruik je WhatsApp nou het meest optimaal? We hebben het allemaal even voor je op een rijtje gezet. En geloof me, er is vast wel één van deze tips die jij nog niet hebt toegepast op je telefoon.

WhatsApp op je computer

Jaja, het is ook zeker mogelijk om WhatsApp te gebruiken via je computer. En dit kan niet op één manier. Nee, er zijn zelfs twee manieren voor! Zo kun je gemakkelijk via de website (web.whatsapp.com) of via de applicatie van WhatsApp appen via je computer.

Maak reservekopieën van je chats

Met de komst van clouddiensten is het nu nog gemakkelijker om een reservekopie te maken van je chats. Al die gesprekken, van het eerste gesprek met je vriend of vriendin tot alle groepsapps. Gebruik je iPhone? Dan kun je iCloud gebruiken voor het opslaan. Gebruik je Android? Dan gebruik je Google Drive. Hoe je dit moet doen? Open WhatsApp.

Klik op Instellingen > Chats > Reservekopie Chats. Hier kun je vervolgens kiezen om nu een reservekopie te maken. Ook kun je ‘m zo instellen dat je automatisch de kopieën maakt.

Bekijk ook:
Elon Musk onthult Tesla robot

Android only: Zet je gesprek op je home screen

Met je Android telefoon kun je een snelkoppeling maken naar een WhatsApp-gesprek. Ideaal natuurlijk wanneer je veel met iemand aan het appen bent en gemakkelijk bij dat gesprek uit wil komen.

Tekstopmaak

Daarnaast kun je ook de tekst in WhatsApp opmaken. Zo kun je kiezen uit vetgedruktecursieve, of doorgestreepte tekst. Het is niet de meest gemakkelijke manier om te appen, maar het kan! En je geeft je berichten dan ook een extraatje. Wanneer je iets vetgedrukt wil typen gebruik je sterretjes. Je zet dan een sterretje voor en achter het woord of de zinsdeel die je vetgedrukt wil hebben. Ga je voor cursief? Dan gebruik je het lage streepje. Wil je doorgestreept typen dan gebruik je de tilde, ook wel ~.

Privacy

Daarnaast ontvang je natuurlijk de hele dag door WhatsApp berichten. Het grootste gedeelte van deze berichten is persoonlijk. Het gaat niet iedereen aan wat je ontvangt, toch? Je kunt gemakkelijk in de instellingen van WhatsApp instellen dat je de voorvertoning van het bericht niet wil laten tonen in de melding.

Bekijk ook:
Steeds meer smart home energie aanbiedingen in 2021

Is je bericht al gelezen?

Natuurlijk hebben we de blauwe vinkjes. Maar die kun je uitzetten voor privé-gesprekken. Hoe dat moet vertellen we je zo. Maar wanneer je in een groepsgesprek zit en er opeens iemand niet meer reageert wil je toch wel graag weten of hij of zij de berichten wel gelezen heeft. Op Android hou je hiervoor het bericht even ingedrukt, op iPhone sleep je het bericht van rechts naar links. Zo kun je zien wie je bericht al heeft gelezen en ontvangen.

Blauwe vinkjes

Iedereen kent ze wel en na de invoering van de blauwe vinkjes wilde iedereen er zo snel mogelijk weer van af. Toch hebben ze wel een voordeel, en dat is dat iemand daadwerkelijk je bericht heeft gelezen. Maar wanneer je iemand juist even wil negeren zonder dat je steeds ongelezen gesprekken hebt is het misschien wel even handig om de vinkjes uit te zetten.

Laatst gezien

Ook de laatst gezien functie is natuurlijk eentje waar je in bovenstaand geval rekening mee moet houden. Want wat is uiteindelijk de meerwaarde voor een ander om te weten wanneer jij voor het laatst online bent geweest op WhatsApp? Jij mag kiezen wie het mag zien. Iedereen, je contacten of gewoon helemaal niemand.

Bekijk ook:
Wat zijn de beste cryptomunten om te kopen als beginnende investeerder?

GIFjes versturen!

Bij Trending.nl zijn we dol op gifjes. Het zorgt ervoor dat we het allemaal nog net even iets leuker maken dan dat het gewoonlijk al is. En hoe leuk is het dan om dat gewoon via WhatsApp ook te kunnen? Wanneer je een GIF wilt versturen doe je dat als volgt:
– Ga naar het gesprek
– Ga naar het plusje, linksonderin
– Klik op foto- en videobibliotheek
– Klik linksonder op GIF
Vervolgens kun je een GIF uitkiezen en versturen!

Vliegtuigmodus, ieders vriend.

Wanneer je de blauwe vinkjes wel wil houden maar gewoon simpelweg iemand niet wil laten merken dat je een bericht van hem of haar hebt gelezen, onthoud dan het volgende. Zet je telefoon op vliegtuigmodus, open daarna de chat met deze persoon. Er zullen nu geen vinkjes worden verstuurd. Ga vervolgens weer uit de chat, schakel vliegtuigmodus weer in. De andere persoon zal nu blijven denken dat je het bericht nog niet hebt gelezen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.