Edward Mordrake: de man met twee gezichten op zijn hoofd 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Edward Mordrake: de man met twee gezichten op zijn hoofd

Hij zou het goed gedaan hebben in een 19de eeuws circus. Hij had ogen in zijn achterhoofd en hoefde met Halloween niet te zoeken naar een creepy outfit om zich in te verkleden. Waarom niet? Omdat deze man geboren werd met een werkend gezicht op zijn achterhoofd. Lees hier over het lugubere, maar trieste leven van Edward Mordrake, de man met een gezicht op zijn achterhoofd.

Afstammeling van Britse adel

Tot op de dag van vandaag is er weinig bekend over de geboorte en jeugd van Edward Mordrake. Dit is te verklaren omdat in het 19de eeuwse Engeland kinderen met een afwijking verborg voor de buitenwereld. Edward Mordrake zou een directe afstammeling van Britse adel zijn, daarom werd zijn bestaan ontkent. De Boston Post schreef in 1895 over de man met twee gezichten, waarna er naarstig op zoek werd gegaan naar de identiteit van de man. Vooral de freakshows in het circus werden veel bezocht door onderzoekers, die daar hoopten om Edward Mordrake te treffen.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Duivels gefluister

Edward Mordrake groeide in de 19de eeuw uit tot een urban legend. Er zijn getuigenverslagen achterhaald waarin staat dat Edward regelmatig ontmoetingen had met artsen en psychiaters. Hij vertelde ze dat het gezicht op zijn achterhoofd hem s’nachts gruwelijke dingen influisterde. Het gezicht wilde dat hij mensen pijn ging doen en lachte als Edward verdrietig was. Ook zou het gezicht continue tandenknarsen, wat Edward tot waanzin dreef. Edward had het over ‘duivels gefluister’ in de nacht.

Vergif

Het gezicht op zijn achterhoofd dreef Edward tot waanzin. Hij smeekte artsen om het gezicht te verwijderen, maar deze vertelden hem dat ook hij dan zou sterven. Op 23 jarige leeftijd sprak Edward deze woorden uit; ‘Voor een of andere slechtheid van mijn voorvaderen ben ik aan deze duivel gehecht. Ik smeek je om deze duivel te verpletteren, zelfs als ik ervoor moet sterven’. Nadat hij deze woorden had uitgesproken slaagde hij erin om, ondanks dat hij nauwlettend in de gaten werd gehouden, een flesje vergif in te nemen, waarna hij stierf.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Zijn begrafenis

Voordat Edward zelfmoord pleegde schreef hij een brief aan de artsen die hem behandelden en bestudeerden. In de brief vroeg Edward hen om het duivelse gezicht te vernietigen voordat hij begraven zou worden, dit omdat hij bang was dat het gefluister na zijn dood door zou gaan. Op eigen verzoek is hij naderhand begraven op een onbekende plek in Engeland, zonder steen.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.