De vrouw die corona voorspelde
Saved Read later
Deel dit bericht

De vrouw die corona voorspelde: bestaan toekomstvoorspellingen?

Hoe zit het nu eigenlijk met de toekomst, bestaat die op dit moment al? Dat moet natuurlijk het geval zijn als Nostradamus en anderen die konden voorspellen. Corona is een verschijnsel dat tot iedere uithoek van de wereld effect heeft gehad. Gedurende een mensenleven komt een dergelijke gebeurtenis wellicht maar een keer voor. Als de toekomst voorspellen mogelijk is, hebben degene die ertoe in staat zijn, zoiets groots beslist niet kunnen missen.

Hoe zag een middeleeuwer corona dan?

Bij het voorspellen van de toekomst is er nog een ander probleem. Hoe interpreteert de voorspeller zaken die hij in zijn normale wereld nog nooit heeft meegemaakt of gezien? Wetenschappers hebben zich afgevraagd of Nostradamus wellicht visioenen zag die hij probeerde te beschrijven in zijn gedichten. Welke indruk zou een visioen van een atoombom op de middeleeuwer hebben gemaakt? En hoe zou Nostradamus, die nog niets wist van moderne geneeskunde, gereageerd hebben op een beeld van het coronavirus? Wellicht lege straten en angstige mensen die weggekropen in hun huizen?

Bekijk ook:
Nostradamus voorspelde het Coronavirus 465 jaar geleden

Welke voorspellingen voor corona waren er nog meer?

Behalve bij Nostradamus werden er overal elders voorspellingen ‘ontdekt’ over corona. Een animatie-serie had een aflevering over een ziekte die uit China kwam of een voorheen zelden gelezen boek ging over de verspreiding van een dodelijk virus uit Azië. Met enig voorstellingsvermogen kon hierin een voorspelling van corona worden ontdekt. Maar er is ook een zeer duidelijke voorspelling.

Sylvia Browne voorspelt een longontsteking-achtige ziekte

In 2008 nam het Amerikaanse medium Sylvia Browne de volgende voorspelling op in een boek dat ze toen uitbracht: ‘Rond 2020 zal een zware longontsteking-achtige ziekte zich over de wereld verspreiden en alle bekende behandelingen weerstaan’. In tegenstelling tot andere wat vage overeenkomsten met corona die elders werden aangetroffen, is deze uitspraak in ieder geval heel duidelijk. Browne noemt het juiste jaar en ze beschrijft COVID-19, zoals een medische leek dat zou doen: als een soort zware longontsteking. Ook heeft ze gelijk dat er in 2020 en tot op heden geen geneesmiddelen zijn waarmee de ziekte kan worden bestreden.

Een pluspuntje in de voorspelling

Een positief puntje is dat Sylvia Browne tevens aangaf dat de ziekte vanzelf weer zou verdwijnen. Het zal duidelijk zijn dat veel wetenschappers Browne graag een aantal vragen zouden willen stellen over haar voorspelling. Dat zal niet meer kunnen gebeuren, omdat ze in 2014 is overleden. Haar boek wordt inmiddels in grote aantallen verkocht nadat deze ontdekking op het internet werd gemeld.

Bekijk ook:
Hoe gaat de wereld eruit zien na corona?

Een toevalstreffer of een gave?

Het lijkt duidelijk dat de voorspelling van Sylvia Browne directer wijst op hetgeen we nu meemaken dan de meeste andere die tot dusverre zijn aangehaald. Toch zijn er meteen criticasters die ook deze beschrijving niet ver genoeg vinden gaan. Indien Browne in de toekomst zou kunnen kijken, waarom kende ze de naam van de ziekte dan niet en waarom verwees ze niet naar China als de bron van het kwaad? Uiteraard weet niemand hoe visioenen van een mogelijke toekomst eruit zien en welke informatie daaraan kan worden ontleend. Sylvia Browne zal op die vragen geen antwoord meer kunnen geven. Maar er is ook een andere kant aan het verhaal.

Toekomst voorspellen

Het boek van medium Sylvia Browne staat vol met voorspellingen, vaak heel gedetailleerd en met datering. Deze zijn vrijwel allemaal niet uitgekomen. Was haar opmerking over 2020 en corona dan gewoon een toevalstreffer? Wie zoveel voorspellingen doet, moet immers af en toe ook wel eens gelijk hebben.

Het patroon in toekomstvoorspellingen

Experts wijzen op een bepaald patroon. Mediums die de toekomst voorspellen doen dat meestal voor een niet te lange of korte periode. Gemiddeld 20 jaar is een goede keuze. Daardoor ontstaat er interesse omdat gebeurtenissen in de heel verre toekomst de meeste mensen niet boeien. Voorspellingen die te dicht bij het heden liggen, worden snel gelogenstraft als ze niet uitkomen en het medium verliest daardoor aan geloofwaardigheid. En hoe zit het dan met Nostradamus? Wellicht dat er ooit een antwoord op die vraag zal komen.

Bekijk ook: 

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

One Comment

  1. gerrit Reply

    jezus gaf het aan in zijn laatste avondmaal de beker met wijn het gif in de fles van die tijd en nu met covid 19 hij waarschuwde toen al de beker zal overvloeien letterlijk er zullen vele doden vallen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.