Nostradamus voorspelde het Coronavirus 465 jaar geleden 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Nostradamus voorspelde het Coronavirus 465 jaar geleden

Op 14 december van het jaar 1503 wordt in het Zuid-Franse Saint-Rémy-de Provence een jongen geboren. Zijn naam luidt Michel de Nostradame, tegenwoordig beter bekend als Nostradamus. Nostradamus was apotheker en, net als veel van zijn vakgenoten, beoefende hij daarnaast astrologie. Nostradamus voorspelde een hoop dingen die in de toekomst zouden gebeuren. Veel voorspellingen zijn, in bepaalde mate ook uitgekomen, andere weer niet.

Voorspelling Coronavirus

Het Coronavirus, zoals we die vandaag de dag kennen, bestond natuurlijk niet in de tijd van Nostradamus. Laat staan dat de naam al bedacht zou zijn door hem. Maar toch zijn er wel bijzondere punten terug te vinden in zijn werk. Gebeurtenissen die ook daadwerkelijk zijn uitgekomen. Was Nostradamus dan toch een profeet? Of heeft hij gewoon wat dingen op papier gekladderd die toevalligerwijs ook waar bleken te zijn?

Kwatrijnen

De naam Nostradamus staat vrijwel in directe relatie tot het voorspellen van de toekomst. In het jaar 1555 begon de Zuid-Franse apotheker met het schrijven van kwatrijnen. Kwatrijnen zijn een soort gedichten van 4 zinnen met twee verschillende rijmklanken. Maar de gedichten die hij schreef waren toch wel even van hele andere koek dan de gevestigde poëzie in die tijd. Er zijn tal van voorbeelden van voorspelde zaken die daadwerkelijk uitkwamen. Wij houden het bij een paar, inclusief de voorspelling van het Coronavirus.

De dood van Hendrik II van Frankrijk (1559)

Hendrik de Tweede, destijds de koning van Frankrijk, kwam na een steekspel op de trouwdag van zijn zoon om het leven. Nostradamus schreef hier eerder het volgende over:

De jonge leeuw zal de oude overwinnen.
Op het oorlogsveld in een individueel duel.
Hij zal hem de ogen in een gouden kooi uitsteken.
Bij het derde treffen. Hij sterft vervolgens een vreselijke dood.

Frappant feit is dat de man daadwerkelijk een oog werd uitgestoken en een vreselijke dood stierf naar aanleiding van deze verwondingen.

Nostradamus voorspelde het Coronavirus 465 jaar geleden 15

De grote brand in Londen (1666)

Een van de meest duidelijke voorbeelden van het werk van Nostradamus is de voorspelling van de grote brand in Londen. De brand die ontzettend veel schade aanrichtte. 87 kerken en ruim 13.000 huizen werden in de as gelegd. Nostradamus schreef in een kwatrijn de volgende tekst:

Het bloed van de rechtvaardige zal een fout in Londen in gang zetten
Verbrand door bliksem van 20 maal de drie en zes
De oude dame zal vallen vanaf haar hoge plek
Verschillende van dezelfde gezindte komen om.

20 maal de drie en de zes. Twintig keer drie is zestig, en zes is zesenzestig. In 1666 vond de gigantische brand in Londen plaats. Welke begon door een blikseminslag.

Bekijk ook:
Voorspelling coronavirus in het boek The Eyes of Darkness uit 1981

Nostradamus voorspelde de 2e wereldoorlog

Opkomst van Hitler en de Tweede Wereldoorlog

Ook de opkomst van Hitler werd door Nostradamus al voorspeld in 1555 in een kwatrijn. De Fransoos schreef hierover het volgende:

Vanuit de diepten van West-Europa
Een jong kind wordt geboren in een arm gezin
Hij die met zijn tong een grote groep verleidt
Zijn bekendheid zal rijzen tot aan het rijk in het oosten.

en:

Beesten gedreven door honger steken de rivieren over
Het grootste deel van het slagveld zal tegen Hister zijn
In een kooi van ijzeren wil zal de grote getrokken worden
Als het kind van Duitsland niets ziet
.

Hierbij moet overigens wel gezegd worden dat Hister geen typefout is. Sterker nog, de Hister is de Donau. Dus de naam Hitler heeft hij ook nooit geweten. Maar feit blijft wel dat dit erg lijkt op hetgeen dat er daadwerkelijk gebeurd is.

Bekijk ook:
Bizarre voorspelling: mensen worden in de toekomst geprogrammeerd

Nostradamus voorspelde het Coronavirus 465 jaar geleden 16

Bombardement op Hiroshima en Nagasaki

Ook de kernbommen op Hiroshima en Nagasaki zijn een voorspelling geweest van Nostradamus. In een kwatrijn schreef hij hierover het volgende:

Vlakbij de poorten en tussen twee steden
Zullen er plagen zijn die geen gelijken kennen
Hongersnood in de plaag, mensen opgejaagd door staal
Huilend richting de grote onsterfelijke God om verlichting.

De atoombommen vielen dus op Hiroshima en Nagasaki, tussen twee steden. Tevens was deze kernbom zeker een plaag die geen gelijke kende. Daarnaast heerste er een grote hongersnood in Japan ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Nostradamus voorspelde het Coronavirus 465 jaar geleden 17

9/11

Ook het instorten van de Twin Towers werd enigszins al voorspelt door de Zuid-Franse apotheker. Hij schreef hier het volgende over:

Aardbevend vuur vanuit het midden van de aarde
Zal paniek zaaien rond De Nieuwe Stad
Twee grote rotsen die ooit waren voor een lange tijd
Dan zal Arethusa een rode rivier rood maken.

Coronavirus

Maar het bleef niet bij deze voorspellingen. Er zijn er meer. En er is er ook zeker een voorspelling gevonden met betrekking tot het Coronavirus. In de profetieën van Nostradamus zijn namelijk wel wat verwijzingen terug te vinden. Echter wordt het niet zo duidelijk omschreven als sommige van zijn eerdere voorspellingen die uitkwamen.

Van de ijdele eer van de onderneming en ongepaste klacht
Boten slingerden tussen de Latijnen, kou, honger, golven
Niet ver van de Tiber kleurde het land met bloed
En er zullen diverse plagen op de mensheid zijn.

Een waarschuwing voor Italië. De rivier de Tiber stroomt namelijk door Italië. Maar daar blijft het niet bij. In een andere passage vinden we het volgende kwatrijn.

De grote plaag van de maritieme stad Zal niet ophouden totdat de dood gewroken wordt Van het rechtvaardige bloed, veroordeeld voor een prijs zonder misdaad, Van de grote dame die verontwaardigd was over pretentie.

Het Coronavirus brak echter niet uit in een maritieme stad. Wuhan ligt namelijk absoluut niet aan de kust. Maar wel begon het virus op de markt. Waar ook zeker veel waterdieren te vinden waren.

Bekijk ook:
10 Populaire complottheorieën

De toekomst volgens Nostradamus

Natuurlijk blijft het niet bij deze voorspellingen. Nostradamus heeft ontelbaar veel voorspellingen gedaan in zijn kwatrijnen. Een groot gedeelte is, godzijdank, niet uitgekomen en gaat waarschijnlijk ook niet uitkomen. Maar desondanks zijn er wel een aantal zaken die op zich nog wel interessant kunnen worden voor de nabije toekomst.

Zo schrijft de Franse apotheker onder andere over het sterven van de Amerikaanse president naar aanleiding van een virus. Gaat Donald Trump ook het Coronavirus krijgen en zal hij één van de mensen zijn die het niet overleefd? Daarnaast wordt er ook gesproken over een soort wereldoorlog, zonder wapens die in 2020 zou plaats vinden. Dit zou natuurlijk ook heel goed kunnen slaan op het Coronavirus.

Onzin? Of toch een kern van waarheid?

Uiteindelijk blijft het natuurlijk de vraag in hoeverre Nostradamus dit nou echt allemaal zelf heeft bedacht. De kwatrijnen die hij schreef zijn namelijk vrij open. Er worden amper jaartallen genoemd en een samenloop van omstandigheden zou zijn theorieën en ideeën kunnen bevestigen. Toch zijn er ontzettend veel mensen die geloven in de voorspellingen van Nostradamus, aangezien er ook meerdere zijn uitgekomen. Maar geloof niet alles wat er geschreven is. Het is en blijft astrologie. En van astrologische teksten weet iedereen natuurlijk dat het behoorlijk ruim te interpreteren is.

Een kern van waarheid, tuurlijk. Ook binnen de astrologie en zeker binnen horoscopen is altijd een kern van waarheid terug te vinden. Echter komt dit eerder door de manier waarop het geschreven is en hoe ruim iets wordt gehouden, dan dat er daadwerkelijk een goede gedachtegang achterzit. Laat jezelf niet gek maken.

 

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

91 Comments

 1. Eugene Cohen Reply

  Een van de voorspellingen is dat op het moment dat wij zijn “jaartelling” door hebben en hoe zijn voorspellingen opgebouwd zijn… het feitelijk al te laat is..
  Er is een video gemaakt in een jaar nabij de Cuba crisis… ik heb de video gezien en als je die voorspelllingen ziet.. zou je nu verwondert zijn dat ze nagenoeg allemaal uitgekomen zijn sinds die tijd..

 2. Stefanie Reply

  1 van de 3 stadsdelen waaruit Wuhan bestaat was in de 2e eeuw een belangrijke havenstad. Hoezo geen maritieme stad?

 3. TJNT D HN Reply

  De nostradamus was van joodse afkomst, nu spelen de joden een belangrijke rol in onze samenleving, ze zijn het uitverkoren volk, deze geschiedenis ligt verankerd en vindt zijn oorsprong bij de profeten die er zijn geweest, je hebt kleine en grote profeten die in contact stonden met de onzichtbare wereld om ons heen. Ja in het begin was alles onzichtbaar, als ik dit moet uitleggen dan zeg ik altijd; Alles komt uit het niets vandaan, dus het niets is ook wat, want anders kan het gehele universum er niet uit vandaan komen! wat een macht moet daar toch achter zitten, maar wees niet bevreesd, het is geen dictator.

 4. Intellectueel, filosoof en bekeerling Reply

  Het is een spijtige zaak dat in deze tijd velen niet beschikken over religieuze kennis. In het verleden zijn vele volkeren vernederd en vernietigd vanwege hun talrijke zonden. Daarmee verwijs ik naar het volk van Loet, Ad, Thamud, Olifant, Farao, enz. Ik zal u allen een hint geven vermits tucht, orde, discipline en de ijzeren liniaal een vreemde eend in de bijt is geworden. Onderzoek de kleine tekenen voor de Dag des Oordeels en je zal de corona (plotselinge dood) tegenkomen. En zelfs een sterke meerderheid van de geboren moslims begrijpen niet waarom de Schepper een virus op de mensheid afstuurt! De prachtigste religie met de ultieme waarheid wordt door de Europese moslims, Taliban, Boko Haram, ISIS en andere gekken om zeep geholpen waardoor anders -en niet gelovigen worden verblind door haat jegens de islam. En dus worden nu eveneens de moslims gestraft vanwege hun slechte attitude. Maar wees gerust voor een bepaalde tijd, want de corona zal opeens verdwijnen opdat andere onaangename tekenen kunnen verschijnen!

 5. Gigi Reply

  Het lijkt me niet dat je stuk over Corona virus klopt. Als ik de kwatrijnen lees is de maritieme stad Venetie en gaat de plaag over de pest die daar uitbrak met vele doden tot gevolg. Recent is daar het probleem met droogte en overstromingen geweest, dat ook verder ging naar Delen van Italië zoals Toscane en Rome. De vraag is welke gevolgen dit voor de landbouw heeft.. overstromingen hebben vroeger veel ziekte meegebracht en doen dat nu ook in arme landen. En de malaria mug is nu ook in het westen..

 6. Verbeeck Guido Reply

  Corona is een kabouter zonder wapens. Helaas is volgens mij een reus zonder wapens op komst. Maar we kunnen de reus nog tegenhouden. Vele europeanen zien de reus niet komen…De droogte in Afrika. Europa wordt overspoeld door afrikanen in de toekomst als we de klimaatakkoorden van 2030 niet halen volgens mij. Ik ben Nostradamus niet maar ik verwacht een oorlog in europa als we de klimaatakkoorden van 2030 niet halen. Wanneer weet ik niet… Het spijtige is dat we niet beseffen wat er op ons af komt en dat we het nog kunnen voorkomen. Net zoals bij de coronapandemie moet iedereen wereldwijd samenwerken en de politiekers maximaal in laten zetten op groene energie en het daarvoor benodigde kapitaal halen uit zware belastingen op allerlei CO2 vervuiling. Ik ben maar een eenvoudig man maar slimme koppen kunnen dat. Iedereen moet beseffen dat de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen in gevaar is en moet mee op de barricade staan. We houden toch van onze kinderen en kleinkinderen. Laten we al eens beginnen met een rood lint aan de auto, fiets… te bevestigen. Dan zie je tenminste dat je niet alleen bent die voor het milieu wil opkomen. Als je dit leest, deel het dan. Dit is een eerste kleine stap tegen de opwarming van de aarde. Rode linten want ons klimaat is in code rood. Help me in mijn strijd alsjeblief. Massaal hernieuwbare energie en de (groot)vervuilers zwaar belasten.

 7. Sander Reply

  Dit is wel akelig: een president die door een virus wordt besmet en dood gaat.
  President Trump heeft het virus gekregen (positief getest) en met doodgaan kan ook het afzetten als president bedoeld worden.

  1. Moppie Reply

   Corona virus nog lang niet verdwenen, Biden kan er ook nog aan overlijden afwachten maar het jaar is nog niet om. Maar hopelijk overleven wij het virus 🍀🤞🏻

   1. Lieve Reply

    Biden vertoont vele tekend van dementie, bazelt er maar op los, Camilla harris, kan geen enkele fatsoenlijke vraag beantwoorden, enkel lachen, schande en dat voor America!!

    1. patrick VAN MUYLDER Reply

     Eerst leren schrijven, dan commentaar geven.Ik zeg niet of je bewering juist of fout is.Wel haal ik er even de schrijffouten uit:
     “Biden vertoont vele tekenEN van dementie, bazelt er maar op los, Camilla Harris kan geen enkele fatsoenlijke vraag beantwoorden, enkel lachen, schande en dat voor AmeriKa!!”
     Aub.

 8. ron Reply

  heel corona is iets gecreëerd door het natuur , het zal ook vanzelf verdwijnen mensen, maak je niet druk.
  al het nodig is vergaat zelfs de aarde en wordt er een nieuw planeet geschapen.
  wie zich laat leiden door waan idees van complot theorieën die geloven ook dat de mens alles heeft geschapen, in plaats van de goddelijke energie wat alles in stand houd, ook de planeten.

  grt,
  ron.

  1. Lucrèce Decostere Reply

   Corona werd niet door de natuur gecreëerd, maar door laboranten in Engeland, als vaccin tegen bronchitis bij kippen. De oorspronkelijke variant is daar identiek aan. En op de een of andere manier is het vervolgens over de wereld verspreid geraakt. Patentnummer: EP3172319B1, gepatenteerd op 20.11.2019. Maar natuurlijk wassen ze hun handen niet alleen met water en zeep en handgel, maar ook in onschuld, en gaan ze met zijn allen in China zoeken, waar ze dan de vleermuizen, die ook slachtoffers zijn, de “schuld” gaan geven. En dan maar (nep)vaccins ontwikkelen voor de mensen. Dat er veel betere middelen bestaan die tegen alle virussen werken, dat mag ook niet gezegd worden. Hun vaccinatiehandeltje moet blijven draaien. Is Londen soms die maritieme stad?

   1. Lieve Reply

    Corona is gemaakt in een lab, wordt beweerd door bekende vaccinologen en immuunnologen, vinden geen enkel ingredient van natuurlijke oorsprong.

    Het is vast en zeker in een lab gemaakt, heeft geen enkel element wat in de natuur voorkomt!! Vervolgens moesf het vaccin uitgerold worden

 9. paul Reply

  Dat de wetenschap er in geslaagd is een vaccin te ontwikkelen die bestand is tegen het corona virus is een positieve zaak .En dat onze regering de nodige maatregelen heeft getroffen tegen dit virus is zeker ok .Maar dat Nostradamus een helderziende was allemaal fuck en shit natuurlijk ieder zijn eigen mening daarover .Ik vrees maar een ding en hopelijk ben ik fout dat corona maar het topje van de ijsberg is

  1. Lieve Reply

   Wat weet u van het vaccin, het is geen vaccin, het bevat geen levende virussen, het is een experiment, want het is amper getest, wij zijn de proefkonijnen, bijwerkingen en doden bij vaccins die bij de Vaers gemeld worden, als ze gemeld worden, lopen in de duizenden, maar daar horen we niets van.

 10. Pjotr Reply

  U moet wel iets aan uw kennis van spelling en grammatica doen. ‘Instorten Twin Towers werd al voorspelt ‘ en ‘Het coronavirus die…

 11. Boike Reply

  De grote voorspeller Nostradamus was een Kathar, een ketter. De Katharen (Albigenzen) waren grotendeels uitgemoord in de kruistochten tegen de Albigenzen (1209-1244), georganiseerd door de paus. De overlevenden gingen ondergronds. Voor de buitenwacht waren ze goed gelovige katholieken, maar stiekem waren ze nog gewoon Katharen. Er bestaan overigens nog steeds Katharen. Nostradamus heeft oude voorspellingen, die bij de Katharen bekend waren, gebundeld en uitgegeven. Mogelijk heeft hij die bewerkt en er wat eigen voorspellingen aan toegevoegd. Nostradamus betekent ”Onze Vrouwe” (Nostra-Damus). Wie was die vrouwe ???, Die vrouwe, die dame, is bekend als Sara, de dochter van Maria Magdalena. En het is bekend, dat die Magdalena gehuwd was met Immanuel, oftewel Jezus (haar tweede huwelijk). Sara beschikte net als haar papa, Immanuel, over de paranormale gave van helderzienheid. In het jaar 44 is Magdalena met haar 3 kinderen en een gezelschap van ongeveer 20 personen, waaronder Jozef van Arimathea en Salomé (de stiefdochter van Herodes Antipas), in enkele kleine bootjes uitgeweken vanuit Palestina naar Zuid Frankrijk. In les Saintes Maries de la Mer (aan de monding van de rivier de Rhone) wordt dat feit nog steeds herdacht. Het beeld van Sara wordt daar in de kerk nog steeds vereerd. Magdalena had 2 kinderen een zoon en een dochter van Immanuel, en een zoon, Johannes genaamd naar zijn vader, uit haar eerdere huwelijk met Johannes de Doper. Zij was zwanger, toen de Doper werd onthoofd. Deze Johannes is de schrijver van het Johannes evangelie. Hij is thuis opgegroeid met de verhalen uit de eerste hand. Vandaar dat er in het Johannes evangelie verhalen en details staan, die in de andere evangelieën niet voorkomen. De meeste kerken in Frankrijk, die gewijd zijn aan Notre Dame, zijn niet gewijd aan de Maagd, maar aan haar schoondochter Magdalena.

  1. Anoniem Reply

   het is als mens wat je wil zien wat is, naar mijn beleving is hij goed geweest in het bestuderen van mensen, hun houding, geschiedenis en de herhaling, als je dit koppelt vanuit de tijd in eigen woorden en berekend in algoritmen is de kans groot dat het wel eens gebeurt in een hoge beleving in perceptie, al blijft het wel ne straffe, in theorie kan alles wat we kunnen bedenken maar het is de beleving die het waar maakt en daar was niemand bij die nu nog leeft .

   1. Anoniem Reply

    als je het omdraait kan het zelfs ook, het is misschien omdat Nostradamus het heeft voorspeld dat iemand zich geroepen voelde bv met de brand in Londen

 12. paul Reply

  Wie was nu Nostradamus een toekomst voorspeller of iets in die zin .Wel Nostradamus was een geleerde in die tijd meer een wiskundige die het logische meer aan bod liet komen in zijn eigen denken .en kwam uit dat er ongeveer in deze eeuw een virus ging komen zoals we nu kennen onder de benaming het corona virus Als men nu terug denkt wat er vroeger is gebeurd zoals bv de mazelen of een andere aandoening maar mens toch wat een ramp was dit. Toch is de wetenschap er in geslaagd deze kwalen te overwinnen en dit zal nu ook gebeuren .Maar dat Nostradamus een toekomst voorspeller is en was allemaal grote onzin

  1. Lieve Reply

   Is ook zo uitdunning van de bevolking, eerst de oudjes in de rusthuizen, dan de volgende groep en dan onze kinderen die dat experimentele vaccin moeten krijgen. Een moordwapen zonder oorlog!!

 13. m Reply

  nostradamus is weer helemaal hot, las een verhaal, weet niet of het geromantiseerd is of echt,,maar het leek of de derde ww is voorspeld, nu erdogan met macron steggelt. http://www.fuzzyfun.nl/nostradamus-voorspelde-dat-de-derdewereldoorlog-zou-beginnen-in-frankrijk/

  wat betreft corona: is deze niet pakkender: In het jaar 1999, zevende maand / Uit de lucht zal een grote koning van verschrikking komen / Om de grote koning van Angolmois tot leven te brengen / Voor en na regeert Mars bij geluk.
  uit de lucht: een meteoriet, koning : corona angolmois /djengiz kahn/china. het begon met sars tegen falun gong en daarna mers en nu corona.. en die houd de wereld in zijn greep en kwam uit het oosten.

 14. Ruben Reply

  Goed geschreven artikel. Zeker stof voor nadenken. Maar laten we niet vergeten dat de voorspellingen van de tvshow the Simpsons net zo waar bleken te zijn. Wat dat betekent mag uzelf bedenken

 15. ISIS SEVA Reply

  Virus komt via vis uit de Chinese zee … EN …Vlak voor corona uitbrak : Liet die van Noord Korea enkele raketjes erin belanden !! Als zo een ventje ( de leider ervan ) in staat is zijn eigen broer te laten vermoorden, met Sars …( ??? ) is die ook in staat een “” lading “” virus in die raketten te steken ..Oorzaak gevolg !!! Reken uit tijd raketje in zee in december .. En 3 maand later die uitbraak …

 16. willem de jomng Reply

  Op het naambordje op de deur staat: “Jansen, helderziende”.
  Er wordt gebeld.
  “Wie is daar””, roept Jansen …
  “Laat maar”, hoort hij nog net iemand roepen …

 17. Helene Reply

  Ik kan ook voorspellen….alle reacties die hier te lezen zijn zal niemand interesseren, behalve mensen in het onderwijs die zullen treuren om de abominabele spelling en spelfouten hetgeen getuigt (met een t ) van het beperkte denkraam van de reagerenden. En ik voorspel dat wanneer ik nog eenmaal lees dat er maar één waarheid is, ik zal gillen. En de buren zullen schrikken en er zal lawaai zijn. Achteraf is mooi wonen en de bijbel is een verzameling mythen bijeengeraapt door mannen in de 4e eeuw. Zelf denken is ook een optie.

 18. Rita Parmentier Reply

  aiaiai… ‘t komt van Nederlanders natuurlijk.
  Dat merkte ik onmiddellijk als ik die “d-t-fouten” zie…
  een “t” waar een “d” moet staan ; een “t” waar een “d” moet staan.
  Hoe is het toch mogelijk???
  Zoeken jullie maar eens!

  1. Jakob Reply

   Stél een wereld macht wil goedkoop de alleen heerser zijn. Dat is nu voorhanden alleen een probleem; wie wil een wereldmacht zijn als er niets is?

  2. n Reply

   als je niets op de inhoud kan schrijven laat dan de d t kwestie ook, ik snap überhaupt, of zal ik zeggen, helemaal niet wie dat heeft uitgevonden en welk nut dat eigenlijk heeft. Dat is dan waarschijnlijk om het t’kofschip of het t’fokschaap te kunnen uitvinden. Juist mag het zijn maar breekt er een mening niet mee af aub want ‘t zal je kind maar wezen

 19. paul Reply

  Met al da Corona gedoe mochten wij daar eens het fijne van weten we zouden Allemaal heel raar op kijken .Maar een ding is wel zeker vroeg of laat komt de Waarheid toch uit

 20. Rene Hersleven Reply

  het lijkt erop ( denk ik ) dat er wat aan de wereld populatie gedaan wordt. Door wie of wat ?????
  Ik zou het echt niet weten.
  Maar wat ik wel wil geloven is , dat er een soort van god en duivel in je zit, een soort van Ying Yang.
  In al het goede zit iets slecht , en in alle slechts zit iets goeds. Van de rest is het lekker weer, en ik geniet.

 21. Anoniem Reply

  Martha zei dat Jezus gekruisigd was, ,aan een kruis met een dwarsbalk! Maar het was geen kruis, maar een doodgewone houten paal. Een boomstam die de romeinen uit het woud, de bossen kapten, en waar zij misdadigers aan ophingen! Een verzinsel uit de christelijke tijd na de Afval.
  Opgesteld tijdens de Concilies van Nicea en Athananisius, in het jaar 325 na christus. Het verhaal gaat dat keizer Constantijn de Grote van het oost Romeinse rijk , die bij de concilies aanwezig was, tijdens een veldslag in de zon een kruis aan de hemel zag staan, met de latijnse woorden erbij: Inhoc signo vencis! In dit teken zult gij overwinnen! Het is heel goed mogelijk dat deze uitspraak in de bijbel vertalingen van toen is meegenomen!
  Nog een voorbeeld: In het jaar 70 na christus werd Jeruzalem door de romeinen verwoest, alleen een stuk klaag muur is nog blijven staan. Van tevoren werd Jeruzalem door houten palen, boomstammen omheind, zodat niemand kon ontsnappen!

 22. Martha Reply

  Het Spirituele moet je raken en is geen geloof.
  Mij heeft het geraakt en haal daar ook mijn kracht
  uit. Doordat het mij heeft geraakt ben ik mij er
  ook in gaan verdiepen en puurder kan het niet zijn.
  Mensen die sceptisch zijn noemen het zweven en dan
  zeg ik zweef lekker mee? Ik vind het en aanwinst op mij
  leven. Ben ook terecht gekomen op een site…”de vier
  energiestromen van het menselijk lichaam” en voor mij
  werd het daardoor ook “duidelijk”. Ik zweef niet maar sta
  met beide benen stevig in het Aardse! Nogmaals een
  aanwinst op mijn leven en als je hierin zweeft, ben je niet
  goed bezig! Wees alert en laat je niet misleiden?

  Warme groet
  Martha

 23. tjitske Reply

  Chinese mensen vangen vis uit de rivier en verkopen het op de markt er zijn vliegtuigen met gif over de rivier gevlogen besproeit covid 19? zo is het verspreid.

 24. Astrid Reply

  het gaat niet over wuhan, gaat mijn inziens over NY en statue of liberty, de dame met pretentie, dus over onze vrijheden. De evt oorlog zonder geweld en om de wraak op een persoon gedood zonder misdaad , om floyd , waardoor de hele wereld nu in opstand komt , en merendeel zonder geweld . NY kan gaan om onze vrijheden maar ook om hoogte sterfte cijfers corona . Maar ligt aan zee, en daar hebben we ook de dame met pretentie . . In ieder geval mijn mond viel open toen ik het las, en ik las het op deze wijze dus.

  1. tineke Reply

   nou lijkt me sterk dat floyd hier ook iets mee te doen heeft…en dan nog zonder misdaad???omg hij had al veel eerder moeten gaan.

 25. Marian Reply

  Misschien is het verstandig om in de BIJBEL te lezen, daarvan zijn tot nu toe alle voorspellingen uitgekomen en die niet zijn uitgekomen gaan nog uitkomen. De BIJBEL is 100% betrouwbaar, waarom zou je dan andere boeken lezen??? Jezus zegt “Ik ben de Waarheid en het Leven!” Als je in Hem gelooft hoef je niet bang te zijn voor alles wat er nog gaat gebeuren hier op aarde…..Hij heeft het laatste woord en zal uiteindelijk overwinnen…..een fijne gedachte toch???

  1. Lidi Reply

   Niet echt. Het leven is hij niet echt, en “ zijn” mensen ziet hij toch niet graag. Als je ziet dat mensen pijn lijden,honger lijden,de marteldood sterven,haten,doldraaien,moorden,stelen,bedriegen,verkrachten…..dan weet ik ni zo zeker of
   de grote onzichtbare man het goed voor heeft met ons.

   1. Martha Reply

    Lidi ik geloof niet in God, God en de duivel zit in de mens en wat geef je de overhand? God zie ik als de zon die ons energie geeft. Dus laten en juist de christenen mij niet lastig vallen met hun God want het is waar zij in geloven en dat maakt het verschil. Respect, leef en laat leven? Kijk via internet naar “de vier energiestromen van het menselijk lichaam? Duidelijk en interessant.

    Warme groet
    Martha

    1. Nikos Reply

     u geloogt niet in god, maar de duivel en god zitten wel in de mens. Nou dan zijn we er toch. God bestaat dus want wij zijn kinderen van God. U gelooft in andere duistere zaken blijkbaar. De duivel is tot u gekomen als een wolf in schaapskleren.

  2. Martha Reply

   Het is maar wat je raakt en wat je wil geloven? Met alle respect voor jouw geloof.
   Ik vind 1 onderwerp luguber en dat is dat Jezus aan het kruis genageld is voor
   onze zonde. Waarom? Ik ben van mening, “als ik een fout maak ben ik degene
   die een boetekleed draagt. Ik ben geïnteresseerd in het Boeddhisme en daar
   komt de kruisiging niet in voor. Dat is alleen maar liefde, acceptatie dus ook alle
   geloven worden daarin geaccepteerd. Ik ben christelijk opgevoed en toen ik 15
   jaar was heb ik daar afstand van genomen. De bijbel vind ik is een bloedbad en
   nogmaals dat komt in het Boeddhisme niet voor. Ook een vreselijk verhaal, “2
   geloven op een kussen daar zit de duivel tussen. Heb een relatie gehad met een
   christen en een fantastische relatie en mijn broer die christen is (Diaken) vertelden
   mij, “dat hij niet kon begrijpen dat mijn partner kon leven met een Boeddhist. Mij een
   Boeddhist noemen is al een grove belediging, (stel je voor ik noem hem God) Nee in het Boeddhisme zit geen haat en worden alle geloven geaccepteerd. En dat is ook waarom ik
   mij niet kan verenigen met het christendom. Maar met alle respect voor de christenen maar sorry het heeft mij op de verkeerde manier geraakt en helaas niet met liefde! Angst voor de dood is bij christenen ook duidelijk aanwezig en waarom? Heb dit onderwerp ook eens aangehaald bij mijn broer. Het leven van mijn broer is vind ik vlekkeloos. Vroeg ook aan hem waarom sommige mensen bang zijn om voor God te komen staan? Hij zei, “Mart ook ik ben niet zonder zonden”. Toen dacht ik wat wordt er verwacht? Ik ben van mening, “ga in een Klooster leven”, en sluit je af van de Maatschappij? Is vind ik een onmogelijke opgaven! Maar nogmaals met alle respect voor alle geloven!!!

   Warme groet
   Martha

   1. Nikos Reply

    het boedhisme klopt, de rest is erg verwarrend en onzin. ER IS MAAR 1 GOD EN BOEDHA WAS EEN PROFEET. U lijkt wel surinaams soms door winti beinvloed ?

    1. Harry Reply

     Boedha was en is geen profeet, net zo min als moslims het bij het goede eind hebben.
     Neem aandacht voor de verschijningen van Maria waar ook ter wereld en ga op onderzoek uit!!

    2. Martha Reply

     Nee hoor niets met Winti, en ben ook niet praktiserend bezig met het Boeddhisme, maar in combinatie met het spirituele spreekt het mij aan. Geen geloof maar levenswijsheid en zeer duidelijk, kom uit een christelijk nest maar om de bijbel te kunnen begrijpen moet je een bijbel studie volgen en met de bijbel teksten, zijn echt wel mooi maar vind k wordt door sommige christenen verkeerd geïnterpreteerd en dat komt doordat niet iedere christen een bijbel studie gevolgd heeft. Mijn ex had eens gezegd, “wij worden niet geaccepteerd”, en ja dat komt doordat christenen er van uit gaan dat hun geloof het ware geloof is en accepteren geen andere geloven en dat doet pijn. Van welk geloof je ook een volgeling bent, respecteer alle geloven wat een vriend van mij zegt, “alle geloven in 1 pot dat is mijn geloof en ja hoe mooi is dat? En hierbij sluit ik af.

   2. Ruben Reply

    Bedankt voor deze warme kijk op het leven Martha. Zo te horen mogen de mensen in uw omgeving hun handen dicht knijpen met u. Groot respect voor uw innerlijke strijd met het christendom, uw bekering en daarna uw onuitputtelijke respect voor mensen die wel christen zijn.
    De wereld heeft veel meer mensen zoals u nodig.

    Elk geloof zou het op uw manier moeten aanpakken. Niet opzoek naar de waarheid, niet de waarheid op anderen forceren. Maar kijk naar uzelf en geniet en groei.

   3. ron Reply

    hallo Martha,
    er zijn geen verschillende goden , er is maar 1 energie (wat de mens een god noemt) ieder noemt het zoals het wil. het goddelijke energie maakt geen onderscheid tussen jou en een ander, je handelen of te wel je karma zorgt ervoor wat je bent en hoe je bent , daarom heeft discussies geen zin , een ieder leeft op een ander level (vanwege je karma handelingen), als iemand gelooft dat stelen normaal is dan zal hij erin blijven geloven totdat deze persoon er zelf achter komt dat het verkeerd is. zo zit het handelen en karma in elkaar en het goddelijke energie bemoeid zich hier verder niet mee . ieder mens creëert zijn eigen toekomst. wie zand zaait zal storm oogsten heeeel simpel toch, stel je voor dat het goddelijke kracht zich zou gaan bemoeien met de mensen en je zou verschillende goden hebben, dan zou er een bloed bad zijn op aarde met zoveel geloven. grt, ronald.

    1. Martha Reply

     Ron wij leven op energie en de zon mag je ook God noemen want daar krijgen wij de energie van. Kijk op internet naar “de vier energie stromen van het menselijk lichaam
     en ja daar geloof ik in

 26. T. Reply

  Is het niet zo, dat we een actieve gebeurtenis proberen te plaatsen in een van Nostradamus’ kwatrijnen en vervolgens zeggen: zie je wel ? Hij had gelijk en heeft het voorspeld !

 27. Boswandelaar Reply

  In de hiërogliefen in de Piramide van Cheops zijn ook voorspellingen gedaan 😉
  Denk daar maar eens over na

 28. ben stenekes Reply

  ben

  was de eerste besmetting wel in wuhan?. dat is niet helemaal zeker. het virus is misschien wel ongemerkt overgesprongen op een mens heel ergens anders en heeft daar [misschien in een stad aan zee] onder niet zieke mensen rondgewaard,

 29. ben stenekes Reply

  ben

  stad aan zee kan wel. men kan niet met zekerheid weten of de eerste besmetting in wuhan was.

 30. paul Reply

  Zouden de heren wereld leiders nog wel weten met wat ze bezig zijn .De gewone mens is in hun ogen een minderwaardig tuig .Net zoals met de varkens als er te veel zijn komt de pest er toch ook in

 31. Josine Marie Sang Ajang Reply

  Ik lees hier in de kranten die op mijn mobiele telefoon nieuws aanbieden dat er een tweede Corona golf op planeet Aarde komt. Dat vind ik heel naar. Ik ga zo direct een beetje wandelen in de zon. Het is moeilijk daar mij voeren in zwachtels zijn. Mar ik zal doorzetten. Een fijne dag alle Facebookies.

 32. Josine Marie Sang Ajang Reply

  In 1982 heb ik het boek met voorspellingen van Nostradamus gelezen. En tot nu toe zijn al zijn voorspellingen uit gekomen.

 33. Josine Marie Sang Ajang Reply

  Tot nu toe zijn alle voorspellingen van Nodtradamus uitgekomen. Ik heb zijn boek met voorspellingen in 1082 gelezen in Paramaribo.

 34. Leo Reply

  In het begin is voor een ieder een boek geschreven, we moeten het gewoon uitlezen, maar verder blijft het koffiedik kijken. Blijf gezond.

 35. Anoniem Reply

  Nu nog even een vaccinatie verzorgen die je doet geloven dat je beschermt wordt tegen Corona maar je stiekem een implantaat ingespoten krijgt. Je bent overgeleverd aan 5G. We worden geleefd. We moeten gehoorzamen. Nieuwe ander halve meter maatschappij? Wat the fuck. Ik bepaal en niet de wereldmacht. Kom op mensen……. denk na…..alle beroepen maar de klote. Álle prijzen duurder. Macht macht macht creëren over ons. Nou niet over mij. Punt

  1. Anoniem Reply

   Hahahaha als kleine broekpoepertje heb je al vaccinaties gehad en daarom hoorde je ook die draaitelefoon overgaan ….

   1. Ruben Reply

    Hong Kong is officieel een vrij land, een soort city state. Nadat ze onafhankelijk werden van Groot-Brittannië. De laatste maanden zijn ze echter steeds dichter bij China gekomen, dat was ook de reden van al die protesten.

 36. paul Reply

  Zwijgen en kijk op het uurwerk .De tijd zal alles wel uitwijzen zoals het al altijd is geweest en het altijd zal blijven

 37. Alex Van Zonderen Reply

  Ik heb de zgn vertaling door Hal Lindsey vroeger gelezen en was er wel van onder de indruk

 38. Anoniem Reply

  Ik heb al steeds gezegd ook over de twin towers dit is nostradamus. Nu zeer zeker . Ik heb al meerdere keren de naam nostradamus gezegd en neer geschreven maar toch apart vele mensen weten nog steeds niet over nostradamus.

 39. Joke Reply

  Ik heb het boek van nostradamus gelezen en werd er behoorlijk depressief van.
  Naar verhouding is veel uitgekomen. Als je enigzinds geloofd in voorspellinging kan ik maar
  1 ding zeggen: LEES DIT BOEK NIET. Zeer zeker in deze tijd van covid-19. Het is deprimerend.
  Er is genoeg ellende opdeze aardbol, Probeer goed voor elkaar te zijn.

 40. Britta Reply

  Wuhan ligt dan wel niet aan de kust, maar wel aan 2 rivieren. Het betekend ook noordelijke en zuidelijk oever

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.