in

OMGOMG

Nostradamus voorspelde het Coronavirus 465 jaar geleden

En dat was niet zijn enige kloppende voorspelling

Op 14 december van het jaar 1503 wordt in het Zuid-Franse Saint-Rémy-de Provence een jongen geboren. Zijn naam luidt Michel de Nostradame, tegenwoordig beter bekend als Nostradamus. Nostradamus was apotheker en, net als veel van zijn vakgenoten, beoefende daarnaast astrologie. Deze Nostradamus voorspelde een hele hoop dingen die in de toekomst zouden gebeuren. Veel dingen zijn, in bepaalde mate ook uitgekomen, andere dingen weer niet.

Voorspelling Coronavirus

Het Coronavirus, zoals we die vandaag de dag kennen, bestond natuurlijk niet in de tijd van Nostradamus. Laat staan dat de naam al bedacht zou zijn door hem. Maar toch zijn er wel bijzondere punten terug te vinden in zijn werk. Gebeurtenissen die ook daadwerkelijk zijn uitgekomen. Was Nostradamus dan toch een profeet? Of heeft ie gewoon wat dingen op papier gekladderd die toevalligerwijs ook waar bleken te zijn?

Kwatrijnen

De naam Nostradamus staat vrijwel in directe relatie tot het voorspellen van de toekomst. In het jaar 1555 begon de Zuid-Franse apotheker met het schrijven van kwatrijnen. Kwatrijnen zijn een soort gedichten waarbij van 4 zinnen met twee verschillende rijmklanken. Maar de gedichten die hij schreef waren toch wel even van hele andere koek dan de gevestigde poëzie in die tijd. Er zijn tal van voorbeelden van voorspelde zaken die daadwerkelijk uitkwamen. Wij houden het bij een paar, inclusief de voorspelling voor het Coronavirus.

De dood van Hendrik II van Frankrijk (1559)

Hendrik de Tweede, destijds de koning van Frankrijk, kwam na een steekspel op de trouwdag van zijn zoon om het leven. Nostradamus schreef hier eerder het volgende over:

De jonge leeuw zal de oude overwinnen.
Op het oorlogsveld in een individueel duel.
Hij zal hem de ogen in een gouden kooi uitsteken.
Bij het derde treffen. Hij sterft vervolgens een vreselijke dood.

Frappant feit is dat de man daadwerkelijk een oog werd uitgestoken en een vreselijke dood stief naar aanleiding van deze verwondingen.

De grote brand in Londen (1666)

Een van de meest duidelijke voorbeelden van het werk van Nostradamus is de voorspelling van de grote brand in Londen. De brand die ontzettend veel schade aanrichtte. 87 kerken en ruim 13.000 huizen werden in de as gelegd. Nostradamus schreef in een kwatrijn de volgende tekst:

Het bloed van de rechtvaardige zal een fout in Londen in gang zetten
Verbrand door bliksem van 20 maal de drie en zes
De oude dame zal vallen vanaf haar hoge plek
Verschillende van dezelfde gezindte komen om.

20 maal de drie en de zes. Twintig keer drie is zestig, en zes is zesenzestig. In 1666 vond de gigantische brand in Londen plaats. Welke begon door een blikseminslag.

Opkomst van Hitler en de Tweede Wereldoorlog

Ook de opkomst van Hitler werd door Nostradamus al voorspeld in 1555 in een kwatrijn. De Fransoos schreef hierover het volgende:

Vanuit de diepten van West-Europa
Een jong kind wordt geboren in een arm gezin
Hij die met zijn tong een grote groep verleidt
Zijn bekendheid zal rijzen tot aan het rijk in het oosten.

en:

Beesten gedreven door honger steken de rivieren over
Het grootste deel van het slagveld zal tegen Hister zijn
In een kooi van ijzeren wil zal de grote getrokken worden
Als het kind van Duitsland niets ziet
.

Hierbij moet overigens wel gezegd worden dat Hister geen typfout is. Sterker nog, de Hister is de Donau. Dus de naam Hitler heeft hij ook nooit geweten. Maar feit blijft wel dat dit erg lijkt op hetgeen dat er daadwerkelijk gebeurd is.

Bombardement op Hiroshima en Nagasaki

Ook de kernbommen op Hiroshima en Nagasaki zijn een voorspelling geweest van Nostradamus. In een kwatrijn schreef hij hierover het volgende:

Vlakbij de poorten en tussen twee steden
Zullen er plagen zijn die geen gelijken kennen
Hongersnood in de plaag, mensen opgejaagd door staal
Huilend richting de grote onsterfelijke God om verlichting.

De atoombommen vielen dus op Hiroshima en Nagasaki, tussen twee steden. Tevens was deze kernbom zeker een plaag die geen gelijke kende. Daarnaast heerste er een grote hongersnood in Japan ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

9/11

Ook het instorten van de Twin Towers werd enigszins al voorspelt door de Zuid-Franse apotheker. Hij schreef hier het volgende over:

Aardbevend vuur vanuit het midden van de aarde
Zal paniek zaaien rond De Nieuwe Stad
Twee grote rotsen die ooit waren voor een lange tijd
Dan zal Arethusa een rode rivier rood maken.

Coronavirus

Maar het bleef niet bij deze voorspellingen. Er zijn er meer. En er is er ook zeker een voorspelling gevonden met betrekking tot het Coronavirus. In de profetieën van Nostradamus zijn namelijk wel wat verwijzingen terug te vinden. Echter wordt het niet zo duidelijk omschreven als sommige van zijn eerdere voorspellingen die uitkwamen.

Van de ijdele eer van de onderneming en ongepaste klacht
Boten slingerden tussen de Latijnen, kou, honger, golven
Niet ver van de Tiber kleurde het land met bloed
En er zullen diverse plagen op de mensheid zijn.

Een waarschuwing voor Italië. De rivier de Tiber stroomt namelijk door Italië. Maar daar blijft het niet bij. In een andere passage vinden we het volgende kwatrijn.

De grote plaag van de maritieme stad
Zal niet ophouden totdat de dood gewroken wordt
Van het rechtvaardige bloed, veroordeeld voor een prijs zonder misdaad,
Van de grote dame die verontwaardigd was over pretentie.

Het Coronavirus brak echter niet uit in een maritieme stad. Wuhan ligt namelijk absoluut niet aan de kust. Maar wel begon het virus op de markt. Waar ook zeker veel waterdieren te vinden waren.

De toekomst volgens Nostradamus

Natuurlijk blijft het niet bij deze voorspellingen. Nostradamus heeft ontelbaar veel voorspellingen gedaan in zijn kwatrijnen. Een groot gedeelte is, godzijdank, niet uitgekomen en gaat waarschijnlijk ook niet uitkomen. Maar desondanks zijn er wel een aantal zaken die op zich nog wel interessant kunnen worden voor de nabije toekomst.

Zo schrijft de Franse apotheker onder andere over het sterven van de Amerikaanse president naar aanleiding van een virus. Gaat Donald Trump ook het Coronavirus krijgen en zal hij één van de mensen zijn die het niet overleefd? Daarnaast wordt er ook gesproken over een soort wereldoorlog, zonder wapens die in 2020 zou plaats vinden. Dit zou natuurlijk ook heel goed kunnen slaan op het Coronavirus, of komt er nog iets anders onze kant op?

Onzin? Of toch een kern van waarheid?

Uiteindelijk blijft het natuurlijk de vraag in hoeverre Nostradamus dit nou echt allemaal zelf heeft bedacht. De kwatrijnen die hij schreef zijn namelijk vrij open. Er worden amper jaartallen genoemd en een samenloop van omstandigheden zou zijn theorieën en ideeën kunnen bevestigen. Toch zijn er ontzettend veel mensen die geloven in de voorspellingen van Nostradamus, aangezien er ook meerdere zijn uitgekomen. Maar geloof niet alles wat er geschreven is. Het is en blijft astrologie. En van astrologische teksten weet iedereen natuurlijk dat het behoorlijk ruim te interpreteren is.

Een kern van waarheid, tuurlijk. Ook binnen de astrologie en zeker binnen horoscopen is altijd een kern van waarheid terug te vinden. Echter komt dit eerder door de manier waarop het geschreven is en hoe ruim iets wordt gehouden, dan dat er daadwerkelijk een goede gedachtegang achterzit. Laat jezelf niet gek maken.

Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laden…

0
pensioen hypotheek

Geld lenen na de pensioenleeftijd

10 Nederlandse uitvindingen