in

OMGOMG CoolCool LOLLOL AngryAngry NiceNice sadsad

Nostradamus voorspelde het Coronavirus 465 jaar geleden

En dat was niet zijn enige kloppende voorspelling

Op 14 december van het jaar 1503 wordt in het Zuid-Franse Saint-Rémy-de Provence een jongen geboren. Zijn naam luidt Michel de Nostradame, tegenwoordig beter bekend als Nostradamus. Nostradamus was apotheker en, net als veel van zijn vakgenoten, beoefende hij daarnaast astrologie. Nostradamus voorspelde een hoop dingen die in de toekomst zouden gebeuren. Veel voorspellingen zijn, in bepaalde mate ook uitgekomen, andere weer niet.

Voorspelling Coronavirus

Het Coronavirus, zoals we die vandaag de dag kennen, bestond natuurlijk niet in de tijd van Nostradamus. Laat staan dat de naam al bedacht zou zijn door hem. Maar toch zijn er wel bijzondere punten terug te vinden in zijn werk. Gebeurtenissen die ook daadwerkelijk zijn uitgekomen. Was Nostradamus dan toch een profeet? Of heeft hij gewoon wat dingen op papier gekladderd die toevalligerwijs ook waar bleken te zijn?

Kwatrijnen

De naam Nostradamus staat vrijwel in directe relatie tot het voorspellen van de toekomst. In het jaar 1555 begon de Zuid-Franse apotheker met het schrijven van kwatrijnen. Kwatrijnen zijn een soort gedichten van 4 zinnen met twee verschillende rijmklanken. Maar de gedichten die hij schreef waren toch wel even van hele andere koek dan de gevestigde poëzie in die tijd. Er zijn tal van voorbeelden van voorspelde zaken die daadwerkelijk uitkwamen. Wij houden het bij een paar, inclusief de voorspelling van het Coronavirus.

De dood van Hendrik II van Frankrijk (1559)

Hendrik de Tweede, destijds de koning van Frankrijk, kwam na een steekspel op de trouwdag van zijn zoon om het leven. Nostradamus schreef hier eerder het volgende over:

De jonge leeuw zal de oude overwinnen.
Op het oorlogsveld in een individueel duel.
Hij zal hem de ogen in een gouden kooi uitsteken.
Bij het derde treffen. Hij sterft vervolgens een vreselijke dood.

Frappant feit is dat de man daadwerkelijk een oog werd uitgestoken en een vreselijke dood stierf naar aanleiding van deze verwondingen.

Bekijk ook:
Wil je binnenshuis de beste lucht? Verdiep je dan eens in een luchtbevochtiger!

De grote brand in Londen (1666)

Een van de meest duidelijke voorbeelden van het werk van Nostradamus is de voorspelling van de grote brand in Londen. De brand die ontzettend veel schade aanrichtte. 87 kerken en ruim 13.000 huizen werden in de as gelegd. Nostradamus schreef in een kwatrijn de volgende tekst:

Het bloed van de rechtvaardige zal een fout in Londen in gang zetten
Verbrand door bliksem van 20 maal de drie en zes
De oude dame zal vallen vanaf haar hoge plek
Verschillende van dezelfde gezindte komen om.

20 maal de drie en de zes. Twintig keer drie is zestig, en zes is zesenzestig. In 1666 vond de gigantische brand in Londen plaats. Welke begon door een blikseminslag.

Nostradamus voorspelde de 2e wereldoorlog

Opkomst van Hitler en de Tweede Wereldoorlog

Ook de opkomst van Hitler werd door Nostradamus al voorspeld in 1555 in een kwatrijn. De Fransoos schreef hierover het volgende:

Vanuit de diepten van West-Europa
Een jong kind wordt geboren in een arm gezin
Hij die met zijn tong een grote groep verleidt
Zijn bekendheid zal rijzen tot aan het rijk in het oosten.

en:

Beesten gedreven door honger steken de rivieren over
Het grootste deel van het slagveld zal tegen Hister zijn
In een kooi van ijzeren wil zal de grote getrokken worden
Als het kind van Duitsland niets ziet
.

Hierbij moet overigens wel gezegd worden dat Hister geen typefout is. Sterker nog, de Hister is de Donau. Dus de naam Hitler heeft hij ook nooit geweten. Maar feit blijft wel dat dit erg lijkt op hetgeen dat er daadwerkelijk gebeurd is.

Bombardement op Hiroshima en Nagasaki

Ook de kernbommen op Hiroshima en Nagasaki zijn een voorspelling geweest van Nostradamus. In een kwatrijn schreef hij hierover het volgende:

Vlakbij de poorten en tussen twee steden
Zullen er plagen zijn die geen gelijken kennen
Hongersnood in de plaag, mensen opgejaagd door staal
Huilend richting de grote onsterfelijke God om verlichting.

De atoombommen vielen dus op Hiroshima en Nagasaki, tussen twee steden. Tevens was deze kernbom zeker een plaag die geen gelijke kende. Daarnaast heerste er een grote hongersnood in Japan ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk ook:
Wetenschappers ontdekken Godzilla wesp die onderwater duikt

9/11

Ook het instorten van de Twin Towers werd enigszins al voorspelt door de Zuid-Franse apotheker. Hij schreef hier het volgende over:

Aardbevend vuur vanuit het midden van de aarde
Zal paniek zaaien rond De Nieuwe Stad
Twee grote rotsen die ooit waren voor een lange tijd
Dan zal Arethusa een rode rivier rood maken.

Coronavirus

Maar het bleef niet bij deze voorspellingen. Er zijn er meer. En er is er ook zeker een voorspelling gevonden met betrekking tot het Coronavirus. In de profetieën van Nostradamus zijn namelijk wel wat verwijzingen terug te vinden. Echter wordt het niet zo duidelijk omschreven als sommige van zijn eerdere voorspellingen die uitkwamen.

Van de ijdele eer van de onderneming en ongepaste klacht
Boten slingerden tussen de Latijnen, kou, honger, golven
Niet ver van de Tiber kleurde het land met bloed
En er zullen diverse plagen op de mensheid zijn.

Een waarschuwing voor Italië. De rivier de Tiber stroomt namelijk door Italië. Maar daar blijft het niet bij. In een andere passage vinden we het volgende kwatrijn.

De grote plaag van de maritieme stad Zal niet ophouden totdat de dood gewroken wordt Van het rechtvaardige bloed, veroordeeld voor een prijs zonder misdaad, Van de grote dame die verontwaardigd was over pretentie.

Het Coronavirus brak echter niet uit in een maritieme stad. Wuhan ligt namelijk absoluut niet aan de kust. Maar wel begon het virus op de markt. Waar ook zeker veel waterdieren te vinden waren.

De toekomst volgens Nostradamus

Natuurlijk blijft het niet bij deze voorspellingen. Nostradamus heeft ontelbaar veel voorspellingen gedaan in zijn kwatrijnen. Een groot gedeelte is, godzijdank, niet uitgekomen en gaat waarschijnlijk ook niet uitkomen. Maar desondanks zijn er wel een aantal zaken die op zich nog wel interessant kunnen worden voor de nabije toekomst.

Bekijk ook:
Hier kan je overnachten in een Boeing 727

Zo schrijft de Franse apotheker onder andere over het sterven van de Amerikaanse president naar aanleiding van een virus. Gaat Donald Trump ook het Coronavirus krijgen en zal hij één van de mensen zijn die het niet overleefd? Daarnaast wordt er ook gesproken over een soort wereldoorlog, zonder wapens die in 2020 zou plaats vinden. Dit zou natuurlijk ook heel goed kunnen slaan op het Coronavirus, of komt er nog iets anders onze kant op?

Onzin? Of toch een kern van waarheid?

Uiteindelijk blijft het natuurlijk de vraag in hoeverre Nostradamus dit nou echt allemaal zelf heeft bedacht. De kwatrijnen die hij schreef zijn namelijk vrij open. Er worden amper jaartallen genoemd en een samenloop van omstandigheden zou zijn theorieën en ideeën kunnen bevestigen. Toch zijn er ontzettend veel mensen die geloven in de voorspellingen van Nostradamus, aangezien er ook meerdere zijn uitgekomen. Maar geloof niet alles wat er geschreven is. Het is en blijft astrologie. En van astrologische teksten weet iedereen natuurlijk dat het behoorlijk ruim te interpreteren is.

Een kern van waarheid, tuurlijk. Ook binnen de astrologie en zeker binnen horoscopen is altijd een kern van waarheid terug te vinden. Echter komt dit eerder door de manier waarop het geschreven is en hoe ruim iets wordt gehouden, dan dat er daadwerkelijk een goede gedachtegang achterzit. Laat jezelf niet gek maken.

 

Bekijk ook:

54 Reacties

Plaats een reactie
 1. nostradamus is weer helemaal hot, las een verhaal, weet niet of het geromantiseerd is of echt,,maar het leek of de derde ww is voorspeld, nu erdogan met macron steggelt. http://www.fuzzyfun.nl/nostradamus-voorspelde-dat-de-derdewereldoorlog-zou-beginnen-in-frankrijk/

  wat betreft corona: is deze niet pakkender: In het jaar 1999, zevende maand / Uit de lucht zal een grote koning van verschrikking komen / Om de grote koning van Angolmois tot leven te brengen / Voor en na regeert Mars bij geluk.
  uit de lucht: een meteoriet, koning : corona angolmois /djengiz kahn/china. het begon met sars tegen falun gong en daarna mers en nu corona.. en die houd de wereld in zijn greep en kwam uit het oosten.

 2. Goed geschreven artikel. Zeker stof voor nadenken. Maar laten we niet vergeten dat de voorspellingen van de tvshow the Simpsons net zo waar bleken te zijn. Wat dat betekent mag uzelf bedenken

 3. Virus komt via vis uit de Chinese zee … EN …Vlak voor corona uitbrak : Liet die van Noord Korea enkele raketjes erin belanden !! Als zo een ventje ( de leider ervan ) in staat is zijn eigen broer te laten vermoorden, met Sars …( ??? ) is die ook in staat een “” lading “” virus in die raketten te steken ..Oorzaak gevolg !!! Reken uit tijd raketje in zee in december .. En 3 maand later die uitbraak …

 4. Op het naambordje op de deur staat: “Jansen, helderziende”.
  Er wordt gebeld.
  “Wie is daar””, roept Jansen …
  “Laat maar”, hoort hij nog net iemand roepen …

 5. Ik kan ook voorspellen….alle reacties die hier te lezen zijn zal niemand interesseren, behalve mensen in het onderwijs die zullen treuren om de abominabele spelling en spelfouten hetgeen getuigt (met een t ) van het beperkte denkraam van de reagerenden. En ik voorspel dat wanneer ik nog eenmaal lees dat er maar één waarheid is, ik zal gillen. En de buren zullen schrikken en er zal lawaai zijn. Achteraf is mooi wonen en de bijbel is een verzameling mythen bijeengeraapt door mannen in de 4e eeuw. Zelf denken is ook een optie.

 6. aiaiai… ’t komt van Nederlanders natuurlijk.
  Dat merkte ik onmiddellijk als ik die “d-t-fouten” zie…
  een “t” waar een “d” moet staan ; een “t” waar een “d” moet staan.
  Hoe is het toch mogelijk???
  Zoeken jullie maar eens!

 7. Met al da Corona gedoe mochten wij daar eens het fijne van weten we zouden Allemaal heel raar op kijken .Maar een ding is wel zeker vroeg of laat komt de Waarheid toch uit

 8. het lijkt erop ( denk ik ) dat er wat aan de wereld populatie gedaan wordt. Door wie of wat ?????
  Ik zou het echt niet weten.
  Maar wat ik wel wil geloven is , dat er een soort van god en duivel in je zit, een soort van Ying Yang.
  In al het goede zit iets slecht , en in alle slechts zit iets goeds. Van de rest is het lekker weer, en ik geniet.

 9. Martha zei dat Jezus gekruisigd was, ,aan een kruis met een dwarsbalk! Maar het was geen kruis, maar een doodgewone houten paal. Een boomstam die de romeinen uit het woud, de bossen kapten, en waar zij misdadigers aan ophingen! Een verzinsel uit de christelijke tijd na de Afval.
  Opgesteld tijdens de Concilies van Nicea en Athananisius, in het jaar 325 na christus. Het verhaal gaat dat keizer Constantijn de Grote van het oost Romeinse rijk , die bij de concilies aanwezig was, tijdens een veldslag in de zon een kruis aan de hemel zag staan, met de latijnse woorden erbij: Inhoc signo vencis! In dit teken zult gij overwinnen! Het is heel goed mogelijk dat deze uitspraak in de bijbel vertalingen van toen is meegenomen!
  Nog een voorbeeld: In het jaar 70 na christus werd Jeruzalem door de romeinen verwoest, alleen een stuk klaag muur is nog blijven staan. Van tevoren werd Jeruzalem door houten palen, boomstammen omheind, zodat niemand kon ontsnappen!

 10. Het Spirituele moet je raken en is geen geloof.
  Mij heeft het geraakt en haal daar ook mijn kracht
  uit. Doordat het mij heeft geraakt ben ik mij er
  ook in gaan verdiepen en puurder kan het niet zijn.
  Mensen die sceptisch zijn noemen het zweven en dan
  zeg ik zweef lekker mee? Ik vind het en aanwinst op mij
  leven. Ben ook terecht gekomen op een site…”de vier
  energiestromen van het menselijk lichaam” en voor mij
  werd het daardoor ook “duidelijk”. Ik zweef niet maar sta
  met beide benen stevig in het Aardse! Nogmaals een
  aanwinst op mijn leven en als je hierin zweeft, ben je niet
  goed bezig! Wees alert en laat je niet misleiden?

  Warme groet
  Martha

 11. Chinese mensen vangen vis uit de rivier en verkopen het op de markt er zijn vliegtuigen met gif over de rivier gevlogen besproeit covid 19? zo is het verspreid.

 12. het gaat niet over wuhan, gaat mijn inziens over NY en statue of liberty, de dame met pretentie, dus over onze vrijheden. De evt oorlog zonder geweld en om de wraak op een persoon gedood zonder misdaad , om floyd , waardoor de hele wereld nu in opstand komt , en merendeel zonder geweld . NY kan gaan om onze vrijheden maar ook om hoogte sterfte cijfers corona . Maar ligt aan zee, en daar hebben we ook de dame met pretentie . . In ieder geval mijn mond viel open toen ik het las, en ik las het op deze wijze dus.

  • nou lijkt me sterk dat floyd hier ook iets mee te doen heeft…en dan nog zonder misdaad???omg hij had al veel eerder moeten gaan.

 13. Misschien is het verstandig om in de BIJBEL te lezen, daarvan zijn tot nu toe alle voorspellingen uitgekomen en die niet zijn uitgekomen gaan nog uitkomen. De BIJBEL is 100% betrouwbaar, waarom zou je dan andere boeken lezen??? Jezus zegt “Ik ben de Waarheid en het Leven!” Als je in Hem gelooft hoef je niet bang te zijn voor alles wat er nog gaat gebeuren hier op aarde…..Hij heeft het laatste woord en zal uiteindelijk overwinnen…..een fijne gedachte toch???

  • Niet echt. Het leven is hij niet echt, en “ zijn” mensen ziet hij toch niet graag. Als je ziet dat mensen pijn lijden,honger lijden,de marteldood sterven,haten,doldraaien,moorden,stelen,bedriegen,verkrachten…..dan weet ik ni zo zeker of
   de grote onzichtbare man het goed voor heeft met ons.

   • Lidi ik geloof niet in God, God en de duivel zit in de mens en wat geef je de overhand? God zie ik als de zon die ons energie geeft. Dus laten en juist de christenen mij niet lastig vallen met hun God want het is waar zij in geloven en dat maakt het verschil. Respect, leef en laat leven? Kijk via internet naar “de vier energiestromen van het menselijk lichaam? Duidelijk en interessant.

    Warme groet
    Martha

    • u geloogt niet in god, maar de duivel en god zitten wel in de mens. Nou dan zijn we er toch. God bestaat dus want wij zijn kinderen van God. U gelooft in andere duistere zaken blijkbaar. De duivel is tot u gekomen als een wolf in schaapskleren.

  • Het is maar wat je raakt en wat je wil geloven? Met alle respect voor jouw geloof.
   Ik vind 1 onderwerp luguber en dat is dat Jezus aan het kruis genageld is voor
   onze zonde. Waarom? Ik ben van mening, “als ik een fout maak ben ik degene
   die een boetekleed draagt. Ik ben geïnteresseerd in het Boeddhisme en daar
   komt de kruisiging niet in voor. Dat is alleen maar liefde, acceptatie dus ook alle
   geloven worden daarin geaccepteerd. Ik ben christelijk opgevoed en toen ik 15
   jaar was heb ik daar afstand van genomen. De bijbel vind ik is een bloedbad en
   nogmaals dat komt in het Boeddhisme niet voor. Ook een vreselijk verhaal, “2
   geloven op een kussen daar zit de duivel tussen. Heb een relatie gehad met een
   christen en een fantastische relatie en mijn broer die christen is (Diaken) vertelden
   mij, “dat hij niet kon begrijpen dat mijn partner kon leven met een Boeddhist. Mij een
   Boeddhist noemen is al een grove belediging, (stel je voor ik noem hem God) Nee in het Boeddhisme zit geen haat en worden alle geloven geaccepteerd. En dat is ook waarom ik
   mij niet kan verenigen met het christendom. Maar met alle respect voor de christenen maar sorry het heeft mij op de verkeerde manier geraakt en helaas niet met liefde! Angst voor de dood is bij christenen ook duidelijk aanwezig en waarom? Heb dit onderwerp ook eens aangehaald bij mijn broer. Het leven van mijn broer is vind ik vlekkeloos. Vroeg ook aan hem waarom sommige mensen bang zijn om voor God te komen staan? Hij zei, “Mart ook ik ben niet zonder zonden”. Toen dacht ik wat wordt er verwacht? Ik ben van mening, “ga in een Klooster leven”, en sluit je af van de Maatschappij? Is vind ik een onmogelijke opgaven! Maar nogmaals met alle respect voor alle geloven!!!

   Warme groet
   Martha

   • het boedhisme klopt, de rest is erg verwarrend en onzin. ER IS MAAR 1 GOD EN BOEDHA WAS EEN PROFEET. U lijkt wel surinaams soms door winti beinvloed ?

    • Boedha was en is geen profeet, net zo min als moslims het bij het goede eind hebben.
     Neem aandacht voor de verschijningen van Maria waar ook ter wereld en ga op onderzoek uit!!

   • Bedankt voor deze warme kijk op het leven Martha. Zo te horen mogen de mensen in uw omgeving hun handen dicht knijpen met u. Groot respect voor uw innerlijke strijd met het christendom, uw bekering en daarna uw onuitputtelijke respect voor mensen die wel christen zijn.
    De wereld heeft veel meer mensen zoals u nodig.

    Elk geloof zou het op uw manier moeten aanpakken. Niet opzoek naar de waarheid, niet de waarheid op anderen forceren. Maar kijk naar uzelf en geniet en groei.

 14. Is het niet zo, dat we een actieve gebeurtenis proberen te plaatsen in een van Nostradamus’ kwatrijnen en vervolgens zeggen: zie je wel ? Hij had gelijk en heeft het voorspeld !

 15. ben

  was de eerste besmetting wel in wuhan?. dat is niet helemaal zeker. het virus is misschien wel ongemerkt overgesprongen op een mens heel ergens anders en heeft daar [misschien in een stad aan zee] onder niet zieke mensen rondgewaard,

 16. Zouden de heren wereld leiders nog wel weten met wat ze bezig zijn .De gewone mens is in hun ogen een minderwaardig tuig .Net zoals met de varkens als er te veel zijn komt de pest er toch ook in

 17. Ik lees hier in de kranten die op mijn mobiele telefoon nieuws aanbieden dat er een tweede Corona golf op planeet Aarde komt. Dat vind ik heel naar. Ik ga zo direct een beetje wandelen in de zon. Het is moeilijk daar mij voeren in zwachtels zijn. Mar ik zal doorzetten. Een fijne dag alle Facebookies.

 18. In 1982 heb ik het boek met voorspellingen van Nostradamus gelezen. En tot nu toe zijn al zijn voorspellingen uit gekomen.

 19. Tot nu toe zijn alle voorspellingen van Nodtradamus uitgekomen. Ik heb zijn boek met voorspellingen in 1082 gelezen in Paramaribo.

 20. In het begin is voor een ieder een boek geschreven, we moeten het gewoon uitlezen, maar verder blijft het koffiedik kijken. Blijf gezond.

 21. Nu nog even een vaccinatie verzorgen die je doet geloven dat je beschermt wordt tegen Corona maar je stiekem een implantaat ingespoten krijgt. Je bent overgeleverd aan 5G. We worden geleefd. We moeten gehoorzamen. Nieuwe ander halve meter maatschappij? Wat the fuck. Ik bepaal en niet de wereldmacht. Kom op mensen……. denk na…..alle beroepen maar de klote. Álle prijzen duurder. Macht macht macht creëren over ons. Nou niet over mij. Punt

 22. Ik heb al steeds gezegd ook over de twin towers dit is nostradamus. Nu zeer zeker . Ik heb al meerdere keren de naam nostradamus gezegd en neer geschreven maar toch apart vele mensen weten nog steeds niet over nostradamus.

 23. Ik heb het boek van nostradamus gelezen en werd er behoorlijk depressief van.
  Naar verhouding is veel uitgekomen. Als je enigzinds geloofd in voorspellinging kan ik maar
  1 ding zeggen: LEES DIT BOEK NIET. Zeer zeker in deze tijd van covid-19. Het is deprimerend.
  Er is genoeg ellende opdeze aardbol, Probeer goed voor elkaar te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.