De 10 beruchtste criminele duo’s 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 beruchtste criminele duo’s

Toeval bestaat niet. Dat denken we als we iemand tegenkomen met dezelfde interesses. Samen sushi eten, dezelfde sport beoefenen of misschien zijn we beiden wel verzamelaars van antieke suikerpotjes. Onze levenspaden kruisen elkaar, het heeft zo moeten zijn. Maar wat als we een duistere zijweg inslaan? Wat voor mensen komen we daar tegen? 

In dit artikel zetten we 10 beruchte criminele duo's op een rij. Mensen die besloten om samen een duistere weg te bewandelen, en dood en verderf te zaaien.

10. Lee Boyd Malvo & John Allen muhammad

De 10 beruchtste criminele duo’s 23

In Oktober 2002 werd de omgeving rond Washington D.C drie weken in de moorddadige greep gehouden van dit tweetal. Lee malvo en John Muhammad schoten drie weken lang vanuit een speciaal daarvoor geprepareerde auto lukraak op mensen met een Bushmaster sniper rifle. Er vielen in die periode tien doden en drie gewonden. De aanvallen gaan de geschiedenis in als de Beltway sniper attacks.

9. Paul Bernardo & Karla Homolka

De 10 beruchtste criminele duo’s 24

Dit gestoorde duo staat bekend als The Ken and barbie killers. Deze bijnaam kregen ze door hun aantrekkelijke uiterlijk. Dit liefdeskoppel was van binnen echter minder mooi. Nadat Karla serieverkrachter paul ontmoette bundelden ze hun sadistische krachten en verkrachtte, mishandelde en vermoorden ze minstens drie jonge meisjes, waarvan er één het vijftienjarige zusje van Karla was.

8. Karl & Ilse Koch

De 10 beruchtste criminele duo’s 25

Een boosaardig en uiterst sadistisch echtpaar dat tijdens het naziregime ongestoord talloze mensen kon folteren, misbruiken en vermoorden. Ilse zou later de bijnaam de heks van Buchenwald krijgen omdat haar sadisme elke voorstelling te boven ging. Karl, haar eveneens kwaadaardige man, was de kampcommandant van concentratiekamp Buchenwald.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

7. Reggie & Ronnie Kray

De 10 beruchtste criminele duo’s 26

Tussen 1950 en 1960 zwaaide dit duo (tweelingbroers) de scepter in crimineel Londen. Met hun bende The Firm hielden ze zich bezig met overvallen, afpersing en moord. Sterren zoals Frank Sinatra en Judy Garland waren regelmatig in hun club West End te vinden. De twee waren onafscheidelijk, maar naar anderen toe waren ze uiterst koel en wreed. Ze stierven vijf jaar na elkaar aan een natuurlijke dood.

6. Fred & Rose West

De 10 beruchtste criminele duo’s 27

Dit getrouwde duo was verslaafd aan seks en moord. Ook hun eigen kinderen konden niet ontkomen aan de moordlust van Fred en Rose. Ze begroeven hun slachtoffers thuis in de kelder, of in de tuin achter het huis dat bekend staat als the house of horrors. De meeste moorden vonden plaats in de jaren zeventig. Een van de vermoorde meisjes bleek zwanger te zijn van Fred.

5. Gabriel Cardone & Rosalio ‘Bart’ Reta

De 10 beruchtste criminele duo’s 28

Ook wel The wolf boys genoemd. Dit Amerikaanse duo waren jeugdvrienden die samen opgroeiden in Texas, langs de Mexicaanse grens. Gelokt door het grote geld werden ze als huurmoordenaar ingezet voor het Los Zetas kartel. Ze voerden samen tientallen moorden uit, vaak op klaarlichte dag.

4. Marcos van der Ploeg & Enise Bircan

De 10 beruchtste criminele duo’s 29

Dit criminele liefdesduo liet in 2014 een gewelddadig spoor door Nederland achter. Overvallen, ontvoering, mishandeling en poging tot moord waren de aanklachten toen ze na een lange klopjacht in Duitsland werden aangehouden. Ze werden in de media de Hollandse Bonnie and Clyde genoemd.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

3. Sam Klepper & John Mieremet

De 10 beruchtste criminele duo’s 30

Dit duo stond in de Amsterdamse onderwereld bekend als spic en span. Deze bijnaam kregen ze omdat tegenstanders uiterst grondig uit de weg ruimden. Dit tweetal stond in de jaren 90 aan de absolute top van de penoze in Nederland. Inmiddels zijn ze beiden geliquideerd.

2. Dylan Klebold & Eric Harris

De 10 beruchtste criminele duo’s 31

Dit moorddadige duo besloot om op 20 april 1999 een bloedbad aan te richten op de Columbine High school in de Amerikaanse staat Colorado. Gewapend met zelfgemaakte bommen en automatische vuurwapens vermoorden ze twaalf medeleerlingen en een leraar, waarna ze zelfmoord pleegden. Helaas volgden er, geïnspireerd door dit duo, later meer soortgelijke incidenten op verschillende Amerikaanse scholen.

1. Bonnie & Clyde

De 10 beruchtste criminele duo’s 32

Dit criminele duo mag uiteraard niet in het lijstje ontbreken. Bonnie Parker en Clyde Barrow waren in de jaren dertig, tijdens hun rooftocht door Amerika, al wereldberoemd. Ze lieten samen een spoor van ellende na door de moorden en te roven. Hun status kreeg bijna mythische proporties omdat ze op hun pad de media lieten meegenieten van hun daden. Ze werden op 23 mei 1934 tijdens een hinderlaag door de politie doodgeschoten.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

5.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.