Dit zijn de 5 meest kwaadaardige mannen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de 5 meest kwaadaardige mannen

Sommige mensen zijn de belichaming van het kwaad. Vaak zijn het mannen die deze rol op zich nemen al zijn er ook genoeg verschrikkelijke vrouwen te vinden. Vandaag kijken we echter naar de meest kwaadaardige mannen. Van de voormalig koning van België tot Adolf Hitler, dit zijn de 5 meest kwaadaardige mannen!

Leopold II van België

Dit zijn de 5 meest kwaadaardige mannen 18

Leopold II was de koning van België van 1865 – 1909. Met financiële steun van de regering creëerde Leopold II de Congo-Vrijstaat, dit was een privé project om rubber en ivoor te delven. Zijn ingestelde dwangarbeid kostte het leven aan ongeveer tien miljoen Congolezen. Het regime was bij de eeuw wisseling een van de grootste sandalen. Het privé landgoed van de koning was maar liefst 76 maal zo groot als België. Hij regeerde met sterke hand, een privé leger met de naam Force Publique hield hem in zijn zadel. Er waren veel martelingen, slachtpartijen en uiteindelijk riep de Westerse wereld hem een halt toe.

Pol Pot

Dit zijn de 5 meest kwaadaardige mannen 19

De leider van de Khmer Rouge (Rode Khmer) en Minister President van Cambodja van 1976 – 1979, de facto leider vanaf 1975. Pol Pot voerde een extreme vorm van agricultuureel-communisme en alle stedelingen moesten onder hem op het land gaan werken. Zijn slavenarbeid kwam in combinatie met ondervoeding en zeer slechte medische zorg. Ongeveer een derde van de bevolking, zo een 2 miljoen Cambodjanen zijn onder zijn bewind omgekomen of vermoord. Alle intellectuele werden aangeklaagd voor moord. Het gevolg, massa executies op plekken welke bekend staan als the Killing Fields. De massagraven liepen vol en om munitie te sparen werden de moorden vaak gepleegd met hamers, bijlen, scheppen of bamboe speren.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Ivan IV van Rusland

Dit zijn de 5 meest kwaadaardige mannen 20

Ivan IV beter bekend als Ivan the Terrible was Groot Hertog van Moskou van 1533 – 1547 en de eerste Tsaar van Rusland. In 1570 dacht Ivan IV dat de stad Novgorod zich bij Polen aan zou sluiten. Op 2 januari kwam zijn leger aan om dit te voorkomen. Zijn leger bouwde een muur om de stad om te voorkomen dat de burgers zouden ontsnappen. Elke dag haalde het leger 500 tot 1000 mensen uit de stad om deze voor de ogen van Ivan IV en zijn zoon te martelen en te vermoorden. In 1581 sloeg hij zijn zwangere schoondochter in elkaar omdat ze niet netjes genoeg aangekleed was, een miskraam volgde. Toen zijn zoon hiervan hoorde, kreeg deze ruzie met zijn vader. Ivan IV sloeg hem met zijn staf op zijn hoofd en zijn zoon stierf. Men gaat er vanuit dat de moord op zijn zoon onbedoeld was.

Josef Stalin

Dit zijn de 5 meest kwaadaardige mannen 21

De Generaal Secretaris van de Communistische partij van de Sovjet Unie's Centrale Comité gaf leiding aan de Sovjet Unie van 1922 – 1953. Onder de leiding van Stalin was er hongersnood in de Oekraïne, volgens sommige dermate erg dat er gesproken kan worden over genocide. Tussen de zes en zeven miljoen mensen kwamen door deze hongersnood om het leven. Ook kennen we Stalin van de Gulags waar hij zijn politieke tegenstanders en iedereen met het label vijand van de staat (een label wat je vrij snel en gemakkelijk kon krijgen) in opsloot. Dwangarbeid en executies samen met hongersnoden kostte uiteindelijk tussen de zes en acht miljoen mensen het leven. Stalin was zo een gevreesd man dat toen hij uiteindelijk stierf het twee dagen duurde voordat iemand het lef had zijn kamer te openen. Dit uit angst om geëxecuteerd te worden voor het storen van de leider.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Adolf Hitler

Dit zijn de 5 meest kwaadaardige mannen 22

In 1933 Kanselier van Duitsland, in 1934 de Führer tot zijn dood in 1945. Zijn dood in omstreden, sommige stellen dat hij na de oorlog gevlucht is. Zijn lichaam is nooit gevonden en een schedel waarvan men stelde dat het zijn schedel was bleek de schedel van een vrouw. Hitler en zijn veroveringscampagne koste uiteindelijk aan vele miljoenen het leven, Europa lag in puin en zijn systematische uitroeiing van de joden kosten ongeveer 6 miljoen joden het leven. Toen het Rode leger Berlijn veroverde en de facto de Nazi's versloeg, is het verhaal dat Hitler zich in de bunker door zijn hoofd schoot en tegelijkertijd een cyanide tablet kapot beet, dit zou zijn gebeurt op 30 april 1945. De oorlog kostte uiteindelijk aan 70 tot 85 miljoen mensen het leven.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.