beruchte huurmoordenaars
Saved Read later
Deel dit bericht

Beruchte huurmoordenaars

Er zijn mensen die andere mensen vermoorden, dit gebeurt al sinds de neanderthaler een steen op kon pakken. De redenen zijn uiteenlopend. Of het nu om macht gaat, of wraak, jaloezie, of welke andere emotie dan ook, het gebeurt. Maar er zijn ook mensen die van moorden hun beroep hebben gemaakt, en er zelfs erg goed in werden. Daar gaat dit artikel over. Deze mensen verstonden hun vak goed en werden beruchte huurmoordenaars.

Popeye

Popeye (echte naam: John Jairo Velásquez Vásquez) was de sterspeler van, de tot mythische proporties uitgegroeide, drugsbaron Pablo Escobar. Deze zeer succesvolle huurmoordenaar bracht in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw persoonlijk ruim 300 mensen om het leven en had verder de hand in duizenden andere slachtoffers.

Hij was onder andere betrokken bij de aanslag op een vliegtuig, waarbij 110 mensen de dood vonden. Zijn werkgever vond de dood in 1993 toen hij door het Colombiaanse leger op het dak van een huis werd doodgeschoten. Popeye kwam vast te zitten en stierf op 6 februari 2020 aan uitgezaaide kanker.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Oscar Montoya

Van Oscar Montoya (voluit: Oscar Osvaldo Garcia Montoya) hebben wij misschien nog nooit gehoord, maar in Mexico sidderden en beefden de mensen bij het fluisteren van zijn naam. Net zoals zijn Colombiaanse collega bracht Montoya persoonlijk ruim 300 mensen om het leven.

Hij pakte het echter een stuk gruwelijker aan door zijn slachtoffers levend te onthoofden, ontvingeren, ontpenissen, je snapt het. Hij gaf ook opdracht tot ruim 6000 andere moorden voor zijn werkgevers, het Mexicaanse drugskartel ‘Beltran Levya’. Hij is inmiddels opgepakt en zit in een beruchte gevangenis in Mexico.

Jesse Remmers

Ook ons kikkerlandje heeft een beruchte huurmoordenaar. Jesse Remmers (voluit: Jason Franklin Remmers) pleegde naar verluid zeven moorden voor opdrachtgever Dino Soerel en Ali Akgün, laatstgenoemde is in 2014 zelf geliquideerd.

Jesse is in deze omvangrijke zaak, evenals opdrachtgever Soerel veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Crimineel Willem Holleeder werd ook als opdrachtgever genoemd, maar was wegens gebrek aan bewijs geen verdachte in dit proces. Jesse Remmers is op moment van schrijven 51 jaar en zit vast in een Nederlandse gevangenis.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Melissa calderon

Melissa Calderon (bijgenaamd: La China) pleegde ruim 150 moorden voor het beruchte Mexicaanse ‘Silanoa Kartel’ van de Mexicaanse drugsbaas Joaquin (el chapo) Guzman. Nadat ze in een sub-groep van het kartel van haar troon werd gestoten begon ze een eigen groep, bestaande uit voornamelijk vrouwen.

Deze vrouwen verleidde mannelijke rivalen, voerde ze dronken en vermoordde ze daarna. Ze werd uiteindelijk gepakt en zit nu vast in een Mexicaanse gevangenis. Ze heeft trouwens een Instagram account! @melissacalderonojeda.

Maria Jimenez

Maria Jimenez pleegde ruim 20 moorden voor het ‘Los Zetas’ Kartel in, jawel, wederom Mexico. Ze kreeg omgerekend 1700 euro per maand voor haar diensten. Door haar tengere postuur en onschuldig ogende uiterlijk werd ze niet snel als een gevaar gezien. Maar schijn bedriegt, als je haar doelwit was dan duurde het niet lang voordat ze haar kalashnikov op je leeg schoot. Ze maakte ook gebruik van gif en messen als ze haar slachtoffers dronken had gevoerd en ze lagen te slapen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.