4 redenen waarom je als vrouw moet beginnen met kickboksen!  12
Saved Read later
Deel dit bericht

4 redenen waarom je als vrouw moet beginnen met kickboksen! 

Vechtsporten zijn ontzettend populair over de hele wereld. Een groot aantal mensen kiest ervoor om aan een vechtsport te beginnen om te vorderen in hun zelfverdediging, of puur omdat zij dit ervaren als een hobby of een manier om tot rust te komen. 

Kickboksen is een sport die ieder jaar groeit in populariteit. De sport kenmerkt zich door het gebruik van vuisten, knieën en benen om stoten en trappen toe te dienen aan de tegenpartij. Tijdens het oefenen in een veilige omgeving met toezichthoudende begeleiding, is het niet toegestaan om kopstoten en elleboogstoten toe te dienen. Daarnaast is het de bedoeling dat de tegenpartij niet ernstig gewond raakt tijdens het oefenen. Veel mensen zien deze sport als een mannensport, maar niks kan minder waar zijn. Steeds meer vrouwen pakken kickboksen op en bezoeken regelmatig de sportschool. Dit zijn een aantal redenen waarom je als vrouw moet beginnen met kickboksen!

1.Zelfverdediging

De uitdaging aangaan en kickboksen oppakken, brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst helpt deze vechtsport jou hoe je jezelf op een eerlijke en behendige manier kan verdedigen. Tijdens het oefenen werk je aan je uithoudingsvermogen en kracht. Sparsessies draaien erom dat je je voor een tijd volledig inzet en al je behendigheid en kracht in het oefenen stopt. Verder werk je aan je coördinatie, stabiliteit en adequaat reageren op onvoorspelbare situaties. Het draait erom dat je je lichaam op de juiste manier inzet om stoten en trappen uit te delen wanneer er zich een lastige situatie voordoet. Vooral als vrouw kan deze kwaliteit ontzettend van pas komen. 

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

4 redenen waarom je als vrouw moet beginnen met kickboksen!  15

2.Lichamelijke kracht opbouwen

Kickboksen draagt bij aan zowel lichamelijke als mentale kracht. Deze zijn beiden even belangrijk. Beenspieren, buikspieren, armspieren en andere belangrijke spieren worden intensief getraind door middel van krachttraining, zodat deze optimaal kunnen worden ingezet. Jezelf in balans houden, indraaien en het uitdelen van trappen en stoten zijn stuk voor stuk bewegingen die gebruik maken van spieren in het lichaam die onmisbaar zijn.

3.Mentale kracht

Alle soorten sport dragen daarnaast bij aan een gezonde mentale toestand. Tijdens het sporten komen een aantal stofjes vrij die zorgen voor een positieve gemoedstoestand, verbeterde concentratie, vermindering van stress en een toenemende bloedcirculatie. Daarnaast zorgt een vechtsport er in het specifiek voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Kortom, kickboksen zorgt ervoor dat jij zowel lichamelijk als geestelijk tegen een stootje kan.

4. Verbeterde conditie

Naast het opbouwen van spiermassa en verbeteren van je mentale toestand, verbetert kickboksen ook je conditie. Tijdens het oefenen ben je continu bezig bent met het gebruiken van je spieren en ben je altijd in beweging. Daarom wordt de focus, naast het sparren, ook gelegd op krachttraining en het opbouwen van je conditie. 

Bekijk ook:
F1 van start: Waarom er dit jaar 3 keer op zaterdag wordt geracet

4 redenen waarom je als vrouw moet beginnen met kickboksen!  16

Goede begeleiding tijdens het kickboksen in Almere

Kickboksen leer je maar op één manier, en dat is om simpelweg gewoon te beginnen. Gaandeweg leer je welke bewegingen je wanneer moet uitvoeren en hoeveel kracht je achter de stoten kunt zetten. Goede begeleiding van een ervaren coach is hierbij van groot belang om te voorkomen dat partijen gewond raken. Bij kickboksen in Almere ben je gegarandeerd van uitstekende toezichthouders die inspringen wanneer dit nodig is. Zo kan iedereen op een veilige en leuke manier oefenen.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.