bizarre beroepen
Saved Read later
Deel dit bericht

Bizarre beroepen: deze 6 vreemde beroepen bestaan echt

Als je dat kantoorbaantje zat bent, of helemaal gestoord wordt van dat baantje achter de kassa, dan kun je een carrièreswitch overwegen. Je kunt jezelf om laten scholen naar loodgieter of accountant, maar waarom zou je niet voor een bizar baantje gaan? Ze bestaan echt! We hebben 6 vreemde beroepen voor jullie opgezocht en hieronder op een rijtje gezet.

1. Treinduwer

Je moet voor dit beroep wel naar Japan verhuizen, maar dan pak je meteen wat van de cultuur mee. Volle treinen bestaan daar pas als er geen treinkaartje meer in past. Je wordt daar dus letterlijk een trein in gepropt, tot er geen vlieg meer bij kan, en dat proppen is jouw taak.

2. Matrasspringer

Als je als kind graag op je bed sprong dan is de nummer twee van dit lijstje met bizarre beroepen op jouw lijf geschreven. Je kunt namelijk geld verdienen door op matrassen te springen. Dit gebeurt uiteraard om te testen of ze van goede kwaliteit zijn, en blijven, na veelvuldig gebruik. Dan kun je na zo’n slopende springsessie er lekker op liggen slapen.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

3. Waterglijbaantester

Een waterglijbaantester is precies wat het woord doet vermoeden. Het is jouw taak om waterglijbanen te testen, en daar kun je grof geld mee verdienen. De Britse Tom Lynn verdiende er jarenlang 12.000 pond per maand mee. Een eigen-risico verklaring ondertekenen was part of the deal. Je kunt er ook uitvliegen of andere ongelukken krijgen.

4. Hondenvoerproever

Ja, ook dit vreemde baantje bestaat echt. Als je dit baantje hebt dan is het namelijk jouw taak om hondenvoer te proeven op kwaliteit en structuur. Ze nemen bij de fabrikant deze taak zeer serieus, want de verhoudingen moeten kloppen om zieke honden te voorkomen. Daarom kun je duizenden euro’s verdienen met dit bizarre beroep. Krijg je al trek?

bizarre beroepen2.0

5. Verftoezichthouder

Als je graag naam muren kijkt en gefascineerd bent door het droogproces van verf dan heb je jouw droombaan gevonden. Het is aan jou de taak om te kijken hoe de verf op een pasgevefde vuur opdroogt, en de verandering van textuur in kaart te brengen, en daar verslag van uit te brengen.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

6. Eiland-oppasser

Als je mensen helemaal zat bent en best een paar dagen zonder WIFI en televisie kunt dan moet je zeker solliciteren naar deze baan. De functieomschrijving is ‘toezicht houden op het eiland’, meer is het niet. Vaak zijn het kleine en onbewoonde eilandjes waar je op moet passen. Dus pak je koffers en wegwezen, betaald worden voor rust is geen straf. Deze hoort zeker in ons lijstje met bizarre beroepen.

bizarre beroepen3.0

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.