Wanneer kom je in aanmerking voor een overlijdensrisicoverzekering? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wanneer kom je in aanmerking voor een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een verzekering die in principe iedereen aan kan vragen. Het merendeel van de aanvragen wordt goedgekeurd, maar het is niet zo dat iedereen in aanmerking komt voor een ORV. Daarom kunnen wij ons voorstellen dat jij eerst wil weten of je deze verzekering af kunt sluiten voordat je een aanvraag indient. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Hieronder volgt namelijk een overlijdensrisicoverzekering uitleg. Aan de hand hiervan kun jij bepalen of je wel of niet in aanmerking komt voor een ORV.

Er moet geen twijfel bestaan over jouw gezondheid
Omdat een overlijdensrisicoverzekering een groot bedrag uitkeert aan jouw nabestaanden als je binnen de looptijd overlijdt, zijn verzekeraars op hun hoede. Vandaar dat niet iedereen in aanmerking komt voor een ORV. Eén van de belangrijkste voorwaarden van deze verzekering is dat je in goede gezondheid moet verkeren. Als je niet bekend bent met een ORV, vraag jij je mogelijk af hoe een verzekeraar dit checkt. Dit gebeurt vaak aan de hand van een gezondheidsverklaring overlijdensrisicoverzekering. Zo’n verklaring klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het allerminst. Vaak is het voldoende om online antwoord te geven op een aantal medische vragen.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Wil je een groot bedrag verzekeren? Dan volstaat het invullen van een online vragenlijst niet altijd. In dat geval kan een verzekeraar van jou verlangen dat je een fysieke medische keuring ondergaat. Als de verzekeraar geen twijfels heeft op basis van de vragenlijst of keuring, wordt jouw aanvraag geaccepteerd. Wanneer de verzekeraar twijfelt over jouw gezondheid, kan het zijn dat je geweigerd wordt. In dat geval kom je niet in aanmerking voor een overlijdensrisicoverzekering. Je kunt het in dat geval bij een andere verzekeraar proberen, maar bereid je erop voor dat deze jou ook weigert.

Wanneer sluit je een overlijdensrisicoverzekering af?
Voordat je een overlijdensrisicoverzekering aanvraagt, wil je ongetwijfeld ook weten wanneer je dit doet. Dit kan in principe op ieder gewenst moment. Toch zien we dat veel mensen deze verzekering afsluiten op het moment dat zij een hypotheek aangaan. Tot januari 2018 was deze verzekering zelfs verplicht bij hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Toch is het afsluiten van een hypotheek nog steeds een goed moment om ook een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit doe je omdat je een schuld aangaat en deze moet je aflossen.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Het aflossen van een hypotheek lijkt vanzelfsprekend, maar er kunnen situaties voorvallen waardoor je niet meer aan de betalingsverplichting kunt voldoen. Breng je zelf het meeste geld in, maar kom je plotseling te overlijden? Dan is de kans aanwezig dat jouw partner de hypotheeklasten niet meer kan betalen. Als je een overlijdensrisicoverzekering af hebt gesloten, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. De uitkering die je partner ontvangt als je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt, kan hij/zij gebruiken om de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen. Hierdoor is het waarschijnlijk niet nodig om te verhuizen, waardoor nabestaanden niet nog een last op hun schouders krijgen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.