bier
Saved Read later
Deel dit bericht

Bier printen kan binnenkort met Belgische ‘bierprinter’

Dat de huidige ontwikkelingen met betrekking tot technologie niet stilstaat blijkt wel weer uit het feit dat een Belgisch bedrijf bezig is om een ‘moleculaire bierprinter’ op de markt te brengen. Met de ‘One Tap’ kun je als het aan het bedrijf ligt binnenkort een vers biertje tappen op basis van kraanwater. Dit lijkt uiteraard te mooi om waar te zijn, dus doken we met het schuim op onze mond bovenop dit nieuws.

Moleculaire biertap

Het bedrijf Bar.on heeft een machine ontwikkeld dat op basis van kraanwater en een aantal ingrediënten in staat is om verschillende soorten bier te produceren. Het bedrijf zelf is nog in ontwikkeling, en is nu op zoek naar investeerders die interesse hebben in de start-up. Het prototype weet op een handige manier het gistingsproces te omzeilen, waardoor er met een druk op de knop vers bier kan worden gemaakt.

De machine kan vrijwel alle soorten bier maken. Volgens de ontwikkelaars zitten de meeste smaakonderdelen al in gewoon bier. Het simpelweg toevoegen van extra ingrediënten, zoals kruiden, is een gemakkelijke handeling om een speciaalbiertje te creëren. De ontwikkelaars achter Bar.on heeft logischerwijs niet compleet uit de doeken gedaan hoe de machine verder werkt, maar wij vinden het nu al een perfect idee voor de kroeg in de tuin.

Bier printen met ‘One Tap Pro’

De eerste brouwsels van de ‘bierprinter’ zijn volgens de ontwikkelaars positief. Bar.on wil dit jaar de bierprinter in een kroeg of café testen, en is nog in gesprek met drankbedrijven en bedrijven die zich kunnen richten op compactere elektronica zodat het project verder uitgerold kan worden. De twee ontwikkelaars, Dirk Standaert en Valentijn Destoop, hebben de handen ineen geslagen met microbioloog Kevin Verstrepen.

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Samen willen ze een bierprinter realiseren dat (net zoals regulier bier) water als basis heeft. Door smaakelementen op moleculair niveau toe te voegen moet een biertje ‘geprint’ kunnen worden zonder dat het eerst in een tank hoeft te gisten. De startup heeft al 1,8 miljoen euro aan kapitaal opgehaald en begint binnenkort aan een nieuwe financieringsronde. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Bar.on.

bier tap

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.