astronaut
Saved Read later
Deel dit bericht

Verliefde vrouw voor 31.000 euro opgelicht door ‘astronaut’ die geld nodig had voor vervoer naar aarde

Je hoort vaker dat mensen op een roze wolk zitten als ze verliefd zijn, maar een vrouw uit Japan ging nog een stukje hoger. Ze werd verliefd op een oplichter die een wel heel merkwaardig verhaal had om haar geld afhandig te maken. De oplichter zei dat hij vastzat in de ruimte, en geld nodig had voor een ruimteschip en ‘landingsrechten’ voor op aarde.

Geld nodig voor raket

De vrouw was tot haar oren verliefd op een oplichter die haar wijs had gemaakt dat hij een astronaut is die vastzit in ruimtestation ISS. Hij profileerde zich als een Russische astronaut die geld nodig had om terug te kunnen keren naar aarde zodat ze samen kunnen zijn. De 65-jarige vrouw zag sterretjes van verliefdheid en trapte finaal in dit ongeloofwaardige verhaal.

Ze kwamen elkaar in juni van dit jaar tegen op Instagram, waarna de oplichter haar om zijn of haar vinger wist te winden. Na vele en lange gesprekken, dat de twee voerden op de Japanse app LINE, werd de vrouw verliefd en wilde niets liever dan samen zijn met ‘haar astronaut’. Hij vertelde haar echter dat hij niet naar haar toe kon omdat hij een raket nodig had om terug te kunnen keren naar aarde.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

astronaut

‘Astronaut’ vraag geld aan de vrouw voor raket

De oplichter vertelde de vrouw dat hij niet liever wilde dan een leven met haar beginnen in Japan. Maar om terug te kunnen keren naar aarde had hij wel geld nodig voor een raket, en als hij in Japan wilde landen dan had hij ook nog geld nodig voor ‘landingsrechten’. De vrouw trapte er met open ogen in, en stuurde hem in augustus en september een bedrag van 4,4 miljoen Yen (zo'n 31.000 euro).

Toen hij daarna om nog meer geld vroeg, en de vermeende astronaut nog steeds niet in zijn raket was gestapt, begon zijn slachtoffer argwaan te krijgen en stapte naar de politie, waar ze aangifte deed. De politie onderzoekt de zaak, en is tot de ontdekking gekomen dat de man meerdere vrouwen via Instagram heeft benaderd. De vrouw zal vanaf dit moment op een heel andere manier kijken naar het heelal.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.