"Astronaut" licht Japanse vrouw op
Saved Read later
Deel dit bericht

‘Astronaut’ licht Japanse vrouw op; had geld nodig voor raket naar aarde

Een nogal opmerkelijke oplichtingszaak heeft zich voorgedaan in Japan. Een man overtuigde een vrouw ervan dat hij een in de ruimte gestrande astronaut was die geld behoefte om weer terug te kunnen keren naar onze planeet. De vrouw viel voor de truc en stuurde de zwendelaar 4,4 miljoen yen (ongeveer 32.000 euro) naar de man. De politie van Japan is een onderzoek begonnen naar de zaak.

“Zelfs als ik het je duizend keer zeg, is het niet genoeg: ik houd van je”

De Japanse media vermelden dat de vrouw van 65 jaar verliefd was geworden op de ruimtevaarder, die meende Russisch te zijn. Ze leerde de man kennen via de app Instagram en hielden contact met behulp van een andere app, genaamd ‘Line’. Hoewel de zogenaamde ruimtevaarder niet altijd even snel kon reageren omdat hij een slecht ontvangst had in de ruimte, werden de twee toch verliefd.

“Zelfs als ik het je duizend keer zeg, is het niet genoeg: ik houd van je.” Dit waren volgens TV Asahi de woorden die de oplichter gebruikte om aan te geven hoeveel hij van het slachtoffer hield. Hij wilde zelfs met haar trouwen, alleen was er wel een probleem: hiervoor had hij wel geld nodig om naar de aarde te kunnen reizen. Om hem hiermee te helpen, maakte de vrouw 4,4 miljoen yen over, verspreid over vijf betalingen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Geloofwaardig

Hoe de zwendelaar de vrouw ervan heeft kunnen overtuigen een echte ruimtevaarder te zijn, was slechts met behulp van foto’s. Doordat hij allerlei verschillende plaatjes aan het slachtoffer liet zien van de aarde en ruimtestation ISS, waar hij meende te verblijven, wist hij de Japanse wijs te maken dat hij zich echt in de ruimte bevond.

De 4,4 miljoen yen die de zogenaamde astronaut van de vrouw heeft mogen ontvangen, zou precies genoeg zijn voor de landingsrechten om naar de aarde terug te keren. Pas toen hij op een gegeven moment opmerkte dat hij meer geld nodig had, begon de Japanse achterdochtig te worden. Hierop besloot ze om naar de politie te stappen en aangifte te doen. Volgens de Japanse media wordt de zaak behandeld als datingfraude.

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.