beermile
Saved Read later
Deel dit bericht

(Video) Studenten organiseren ‘beermile’. 1600 meter rennen, bier drinken, en kotsen

Net als we denken dat studenten niet smeriger kunnen worden weten ze ons opnieuw onsmakelijk te verbazen. Op 4 november wordt namelijk in Groningen een zogeheten beermile gelopen. Voordat we vertellen wat dit evenement inhoudt moeten we je op de hoogte stellen van de gore beelden die we onder dit artikel hebben geplaatst. Kijken is dus op eigen risico, en is aan te raden voordat je hebt gegeten en gedronken.

Overgewaaid uit Engeland

Britten staan erom bekend dat ze een aardige pint kunnen drinken, dus het zal het je niet verbazen als we zeggen dat de beermile afkomstig is uit Engeland. Het is een hardloopevenement dat makkelijker lijkt dan dat het is. De spelregels zijn simpel: Drink 4 bier en trek een sprint van 1600 meter. Blijkbaar was iemand van de Groningse Studenten Atletiek Vereniging onder de indruk van deze Britse tak van sport.

Hoe en wanneer diegene op het idee is gekomen om een beermile in Nederland te organiseren weten we niet, maar het lijkt nu al een daverend succes want er zijn zat aanmeldingen voor deze discutabele hardloopwedstrijd. Het is dus de bedoeling dat je vier halve liters bier in je strot giet, om meteen daarna 1600 meter te hardlopen. Dat lijkt een makkie, maar dat is het zeker niet.

De beermile

Er zijn maar weinig mensen die zo’n sterke maag hebben dat ze in staat zijn om die 4 bier binnen te houden tijdens het afleggen van het parcours. De onderstaande beelden laten weinig te wensen over. We weten niet hoe de Britten op het idee zijn gekomen om een dergelijk evenement te organiseren, maar we vermoeden dat dit in de kroeg is begonnen. Of dat een opblaasbare kroeg was weten we uiteraard niet.

Bekijk ook:
Man prikt ruim 100 autobanden lek: dit zijn de maximale straffen voor materiële schade

Het alcoholpercentage in het bier dat op het evenement gedronken dient te worden moet minimaal 5% zijn. Ook jij kunt je aanmelden voor de beermile, hoewel de doelgroep wel student is. Het is echter ook toegestaan om jezelf in te schrijven als je niet studeert in Groningen. Inschrijven kan door op deze link te klikken. Dus zet 4 november in je agenda, want het wordt een sportieve dag vol met gele rakkers.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.