dode bewoner
Saved Read later
Deel dit bericht

Appartement verkocht met dode bewoner er nog in

In Zweden heeft een kersverse huiseigenaar de schrik van zijn leven gekregen toen hij zijn nieuwe huis op ging ruimen. Hij ontdekte het lichaam van de vorige bewoner, die blijkbaar tijdens de taxatie en bezichtiging van de flat was gemist. De woning ging in de verkoop omdat de vorige bewoner zijn rekeningen niet had betaald. Wij doken even dieper in dit lugubere verhaal.

Woning met dode bewoner erin verkocht

De woning staat in het Zweedse Gotenburg, en ging in mei van dit jaar in de verkoop omdat de vorige bewoner de rekeningen niet betaalde en ook geen contact opnam met de schuldeisers. De woning werd daaropvolgend opengebroken en verkocht in de staat waarop het destijds verkeerde. Door de gigantische rommel in het huis werd het lijk van de vorige bewoner niet opgemerkt.

Het lichaam van de bejaarde man werd pas na de koop in juni ontdekt. De oude eigenaar zou volgens de Zweedse politie al zeker twee jaar dood zijn geweest en compleet gemummificeerd zijn aangetroffen. De resten van de man bleken deels onder een bed te liggen. In de Zweedse media spreekt men er schande van dat een huis verkocht kon worden terwijl het lijk van de vorige bewoner er nog in lag.

Bekijk ook:
Hond eet voor 4000 dollar aan papiergeld op

appartement

Vervreemd van familie

De familie van de man werd opgespoord en gevraagd hoe het kan dat de man zo lang dood in zijn huis heeft kunnen liggen. De dochter van de man zei dat ze al jaren vervreemd was van haar vader, en laat weten dat ze wel zijn persoonlijke eigendommen terug wilt hebben. De vrouw laat echter weten dat ze de deurwaarder niet aan zal klagen. Al heeft ze wel haar vraagtekens bij de werkwijze van het kantoor. Ze verkopen huizen zoals ze het aantreffen.

Een woordvoerder van het deurwaarderskantoor en de overheidscurator zegt dat het wel vaker voorkomt dat er een dode in een huis wordt gevonden nadat het is verkocht. Het feit dat de spullen niet worden doorzocht heeft te maken met privacy-protocollen. De woordvoerder laat weten dat het beleid wel zal worden aangepast na dit incident. De woning is inmiddels ontruimd en door de nieuwe bewoner verbouwd.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.