Wat zijn de voordelen van een latex matras? 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de voordelen van een latex matras?

Ben je toe aan een nieuw matras? Dan kom je mogelijk allerlei nieuwe termen tegen, zoals pocketvering matras, koudschuim matras, traagschuim matras en latex matras. Die laatste lichten wij uit in dit blogartikel, omdat latex matrassen veel voordelen bieden ten opzichte van andere soorten matrassen.

Wat is een latex matras?

De kern van een latex matras bestaat uit latex (rubber). Dit zorgt voor een heel ander slaapcomfort dan bij bijvoorbeeld bij een verenmatras. Een latex matras biedt een goede ondersteuning en is erg flexibel. Wel moet je er rekening mee houden dat een koudschuim matras over het algemeen beter ventileert. Dit komt doordat latex slechter vocht opneemt. Koudschuim matrassen zijn hier beter in, vanwege de open celstructuur.

Voordelen latex matras

Hieronder sommen we de voordelen van een latex matras voor je op:

  • Een latex matras is flexibel en biedt een goede ondersteuning;
  • Een latex matras is eco-vriendelijk;
  • De matrassen van latex zijn duurzaam en gaan lang mee;
  • Bij een latex matras kies je voor een anti-allergisch matras en voorkom je huisstofmijt. Dit komt doordat bacteriën zich niet kunnen nestelen in latex.
Bekijk ook:
7 redenen waarom je (vaker) zou moeten zwemmen

Ben jij al overtuigd van de voordelen van een latex matras? Bekijk dan zeker de website van MatrasFactory. Zij hebben zowel een webshop als showroom, waar zij Talalay® Latex matrassen verkopen van de beste kwaliteit.

Talalay® Latex matrassen

MatrasFactory omschrijft de Talalay Latex matras als een van de hoogst gekwalificeerde matrassen op de markt. Talalay matrassen zijn duurzaam en bieden een zeer hoog slaapcomfort. Ook zorgt het latex matras ervoor dat je het in de zomer niet warm krijgt en in de winter niet te koud. Wie wilt dat nou niet? Welk jaargetijde het ook is; met een Talalay latex matras word je uitgerust wakker en begin je vol goede moed jouw nieuwe dag. Naast latex matrassen biedt het merk Talalay ook toppers en hoofdkussens aan. Verder is het goed om te weten dat Talalay nu 100% natuurlijke matrassen aanbiedt, uit 100% zuivere latex.

Hoe lang gaat een latex matras mee?

Een latex matras gaat over het algemeen 7-9 jaar mee. Dit maakt een latex matras zeer duurzaam. Hiermee gaat een latex matras langer mee dan een pocketvering matras en ongeveer even lang als een traagschuim matras. Een koudschuim matras gaat langer mee; ongeveer 10-12 jaar.

Bekijk ook:
Ben jij een pessimist of optimist?

Wat kost een goed latex matras?

Een normaal latex matras is meestal te verkrijgen voor 400 tot 1500 euro. De Talalay Latex matrassen zijn over het algemeen iets duurder, omdat Talalay ook 100% natuurlijke matrassen aanbiedt. Deze kosten vaak tussen de 1000 en 1500 euro. Vooral de vanafprijs is dus hoger, omdat kwaliteit hoog in het vaandel staat bij Talalay.

Shop jouw latex matras voordelig bij MatrasFactory

Op zoek naar een kwalitatief latex matras? Shop jouw latex matras dan voordelig bij MatrasFactory. Dit is de expert op het gebied van een goede nachtrust. MatrasFactory verkoopt matrassen van zeer hoge kwaliteit, zoals de Talalay Latex matrassen en de Pantera koudschuim matrassen. De experts geven jou graag slaapadvies, zodat jij weet welk matras het beste aansluit bij jouw slaapbehoeften.

793

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.