Kijkcijfers van het Sinterklaasjournaal 2022
Saved Read later
Deel dit bericht

Eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal 2022 een groot succes

Zat jij maandagavond voor de buis? Om 18:00 werd de allereerste aflevering van het Sinterklaasjournaal uitgezonden. Zowel kinderen als volwassenen leefden naar dit moment toe. Uit de kijkcijfers blijkt dat de eerste uitzending een daverend succes was. Er keken maar liefst 1,2 miljoen kijkers naar het Sinterklaasjournaal. Heb jij de eerste aflevering gezien?

Eerste van het jaar

Nog voordat de Sint voet aan Nederlandse wal zet, brengt het Sinterklaasjournaal verlag uit. In de dagen voor de grote intocht, wordt de reis van Sinterklaas en zijn Pieten actief gevolgd. Zoals altijd presenteert Dieuwertje Blok het speciale journaal en brengt Jeroen Kramer verslag uit over wat er precies speelt in het land.

De eerste aflevering is direct een groot succes: maar liefst 1,2 kijkers hingen aan de buis afgelopen maandagavond. Tijdens deze uitzending bezocht Jeroen het Grote Pietenhuis en hier bleek iets niet helemaal in de haak te zijn. Want toen hij door het raam keek, zag hij dat het huis een grote puinhoop was. Wie heeft dat gedaan? Jeroen mocht zijn verhaal doen op het politiebureau, want 2 agenten zagen hem aan voor een inbreker.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Ook maakte Dieuwertje contact met de Pieten op de stoomboot. Zij hebben een nieuw snufje ontdekt om alle kinderen van cadeautjes te voorzien op 5 december. Namelijk een handige handscanner. Of dit goed gaat? Dat gaat uit de eerstvolgende afleveringen blijken.

Sinterklaasjournaal een fenomeen

De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal werd uitgezonden in november 2001. Inmiddels zit Dieuwertje Blok meer dan 20 jaar op dezelfde plek en brengt ze nog altijd verslag uit van de Sint en zijn Pieten. In 2013 won het populaire programma zelfs de Gouden Stuiver.

In een radio-interview met NPO Radio 2 zegt Dieuwertje nog altijd plezier te hebben in het Sinterklaasjournaal. “Ik geloof ieder jaar weer 3 weken in Sinterklaas. Ik kijk altijd het meeste uit naar de intocht. Vooral nu alles weer ‘normaal’ is”. De landelijke Sinterklaas-intocht vindt plaats op zaterdag 12 november, in Hellevoetsluis. Deze wordt ook uitgezonden op televisie. Ga jij kijken?

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.