6 meest vervloekte objecten ter wereld

0 Shares

Er bestaan voorwerpen waar je liever bij uit de buurt blijft. Als meerdere mensen sterven nadat ze in aanraking zijn gekomen met een object dan mag je het rustig vervloekt noemen. De voorgeschiedenis van dit voorwerp is vaak duister, donker en doorspekt met ellende. Hier lees je over de 6 meest vervloekte objecten ter wereld.

De hope diamant

Deze prachtige blauwe diamant dankt zijn naam aan Henry Hope, die de diamant in Londen kocht na de Franse revolutie. De diamant behoorde eerder tot de Franse kroonjuwelen van Koning Lodewijk XIV. Na Hope werden verschillende mensen eigenaar van de diamant totdat het door Harry Winston aan het Smithsonian Instituut werd verkocht. Sinds het begin van 1900 wordt er gesproken over een vloek. Wie de diamant draagt zal sterven door zelfmoord, gevangenschap en marteling. Ook zouden er mensen failliet gaan.

De huilende jongen

In de helft van de vorige eeuw schilderde de Italiaanse kunstenaar Bruno Amadio een reeks schilderijen waarop huilende kinderen waren afgebeeld. Er werd na een tijd gesproken over een vloek dat op de schilderijen zou rusten. De schilderijen zouden allen onbeschadigd uit woningbranden zijn gekomen. Er werd al snel gefluisterd dat de schilderijen zelf de oorzaak zouden zijn van deze branden. Sindsdien gaat het schilderij van de huilende kinderen met een vervloekte reputatie van hand tot hand.

Bekijk ook:
I put a spell on you… deze vloeken kwamen uit!

Ötzi de ijsmummie

In 1991 werd in het Italiaanse Ötzdal een ijsmummie gevonden. De mummie bleek meer dan 5000 jaar oud te zijn en in perfecte staat te verkeren. Sinds de vondst van de mummie zijn er acht mensen overleden die betrokken waren bij de vondst, of bij het onderzoek naar deze mummie. Helmut Simon, de persoon die de mummie voor het eerst zag, overleed als eerste. Daarna volgde Rainer Henn, de patholoog die de mummie onderzocht. Hierna stierven nog eens zes mensen onder verdachte omstandigheden. Sindsdien praat men over de vloek van Ötzi.

Telefoonnummer +359 888 888 888

Dit telefoonnummer kan beter niet van jou zijn. Sinds het begin van 2000 hebben verschillende mensen dit nummer in hun bezit gehad, en allen zijn kort daarna overleden. De Bulgaarse directeur van een telefoonmaatschappij stierf kort nadat hij dit nummer gebruikte. Ook een makelaar, een maffiabaas en de eigenaar van een winkelketen overleden kort nadat ze dit telefoonnummer in hun bezit kregen. Toeval? Wie zal het zeggen. Voor de zekerheid heeft de telefoonmaatschappij het nummer wel ingetrokken.

Bekijk ook:
Op deze 7 objecten rust een vloek

Myrtles plantage spiegel

De Myrtles Plantation is een historisch huis dat in 1796 werd gebouwd. Het zou gebouwd zijn op een oude Indiaanse begraafplaats. Er wordt gezegd dat het huis minstens 12 geesten bevat. In een grote spiegel zou de geesten van Sara Woodruff en haar twee kinderen vastzitten. Nadat er verschillende mensen, die in de spiegel hadden gekeken, dood werden aangetroffen werd de spiegel bedekt. Bezoekers zouden handafdrukken op de spiegel hebben gezien en personen achter hen hebben zien staan die er niet waren.

De Conjure kist

150 jaar geleden gaf Jacob Cooley zijn slaaf, Hosea, de opdracht om een kist voor zijn dochter te bouwen. In deze kist kon zij haar poppen opbergen. Cooley was echter niet tevreden over de kist en sloeg Hosea dood. De familie en vrienden van Hosea zwoeren wraak en vroegen aan een bevriende magiër om de kist te vervloeken. Hierna stierven 17 mensen in de buurt van Cooley, waaronder zijn dochter, onder verdachte omstandigheden. De kist ligt vandaag de dag in het kentucky History museum.

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: