Man overleeft wekenlang in vrieskou door zelfgebouwde iglo

0 Shares

In Alaska, wachtte een Amerikaan ruim drie weken op hulp in de vrieskou. Zijn huis was helemaal afgebrand, met spijtig genoeg zijn hondje daar ook in. Alsof dat nog niet erg genoeg was, ging ook zijn mobiel in vlammen op. In temperaturen tot -30 bouwde hij een eigen iglo om te overleven. Hij kon niemand bereiken, en werd gered doordat hij uiteindelijk een SOS-teken in de sneeuw schreef.

Huis in brand

Het verhaal gaat om de Amerikaan Tyson Steele (30). Hij kreeg te maken met een brand in zijn woning, veroorzaakt door een houtkachel in zijn hutje. Tyson liet weten dat hij karton in zijn kachel heeft gegooid om het vuur sneller te laten branden, waardoor er vonken in het rookkanaal kwamen. Bizar snel vloog zijn huis als gevolg in de brand, hij heeft nog een paar spullen mee kunnen nemen waaronder eten en warme kleding. Het was al te laat om zijn hond nog te kunnen redden…

-30 graden

In Alaska is het ijskoud. Temperaturen die wij in Nederland nog niet hebben meegemaakt zijn daar normaal. De temperaturen daalden tot wel -30 graden in de tijd dat Tyson buiten moest overleven. Een afstand lopen van een kwart kilometer zou volgens de man wel een minstens een halve dag duren. De eerste buurman zit 30 kilometer verderop, dus dat was niet haalbaar geweest. Dat Tyson het avontuur heeft overleefd, is niet vanzelfsprekend. Het gebied waar zijn hutje stond, lag bijzonder afgelegen, dus hulp kon hij niet gemakkelijk zoeken in de buurt.

Zelfgebouwde iglo

De eerste twee nachten heeft hij doorgebracht in een zelfgebouwde iglo. Overdag was hij al bezig met het bouwen van een betere hut. Zijn voornemen was om 30 dagen op deze plek te blijven, zodat een zoekactie de meeste kans had hem te vinden. Na die tijd wilde hij zelf op pad gaan, mocht hij nog niet gevonden zijn.

Redding door SOS teken

Ruim drie weken heeft Tyson gewacht op hulp. Zijn familie had al een tijd niets van hem gehoord en had gelukkig de politie gewaarschuwd. Ook een vriend van hem had al dagen niets van hem gehoord, en de reddingsdienst ingeschakeld. De reddingsdienst is uiteindelijk met een helikopter naar het gebied gevlogen, toen ze een SOS teken in de sneeuw zagen.

Bekijk hier onder het verhaal, vertelt door de man zelf: Tyson Steele!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

186
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.